Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salg av Kirsebærboligen

#1

Kirsebær sa for siden:

:knegg:
Det er ofte slik at når jeg begynner å fundere på noe, og tenker at nå skal jeg ikke forhaste meg, men ta meg god tid og la prosessen gå sin gang, så våkner jeg dagen etter også er jeg klar for å bare gjøre det jeg tenkte på.

Sånn er det nå også. Kjæresten og jeg har lenge vært enige om at vi skal flytte sammen med tid og stunder, jeg så egentlig for meg at det var et par år fram i tid. Men på Onsdag i forrige uke begynte jeg å tenke på det litt ordentlig, på mandag denne uken var vi på visning og i dag kommer det takstmann og ser på leiligheten min.
Og på mandag kommer fotograf.

Så over til dagens diskusjonstema, jeg har litt kirsebærkunst/kirsebærpynt i leiligheten min. En vegg er foreksempel dekorert med kirsebærtegninger/maleri/kunstverk som jeg har fått fra medlemmer her inne. :hjerter. Alt er innrammet i sorte rammer. Jeg elsker den veggen mer enn livet selv innimellom, og jeg skjønner at folk som ser en boligannonse eller kommer på visning ikke ser det samme som meg eller har samme forhold til kirsebær, MEN JEG VIL IKKE FJERNE DE BILDENE.

Fotografen som kommer på mandag vil nøytralisere hele leiligheten og jeg ser grunnen til det også. Da treffer den flest folk og folk kan heller se for seg hva de kan gjøre selv og slikt. Kanskje trekker man akkurat de rette folkene så jeg får ett bud ekstra osv
Men bortsett fra noen kirsebærinnslag her og der så er leiligheten ganske nøytral og "åpen". Jeg har en ganske "tom" stil fra før så det er ikke overlesset med greier.

Min teori er at når alt annet er grått, hvitt, nøytralt og åpent, så kan vi faktisk få litt ekstra oppmerksomhet ved å ha en uproff kirsebærvegg. Kanskje blir annonsen dratt opp i tråder som "vi som fasineres av rare greier på Finn", eller kanskje humrer noen og viser annonsen til venninna si fordi det var litt fiffig at noen kjører kirsebærtema framfor sitron/lime-tema i annonsen?

Også tenker jeg at leiligheten selges uansett. Om det å fjerne kirsebærveggen drar to snerpete nyskilte personer ekstra på visning, så er ikke det så viktig for meg. Jeg har bare eid leiligheten i litt over et år, så det er uansett begrenset hvor mye den kan ha økt i verdi på den tiden og blabla, bla...

Men la meg høre hva dere tenker.
Hadde dere lagt litt ekstra merke til boligannonsen om det ene bildet hadde litt underlig, rotete kunst?
Hvis dere var på utkikk etter leilighet enten for egen del eller som investering for utleie, hadde det vært et minus at noen av bildene i boligannonsen virker litt personlige?
Er det minus eller pluss eller totalt likegyldig så lenge bildene viser leiligheten og gir godt inntrykk av rom og størrelser?

Kjør debatt!


#2

celebelen sa for siden:

Jeg ville lagt merke til den, i hvert fall. Og så lenge det ikke var veldig overdrevent eller tydelig stylistbestemt, ville det nok dratt i positiv retning. (Blir det som denne, er det i meste laget. Tror jeg har delt den her før, men den er jo fortsatt ikke solgt).


#3

Tjorven sa for siden:

Du skal dessverre fjerne alle kirsebærbildene før fotografering. :nemlig:

Jeg kjøper leilighet på plantegning og kan ikke skjønne at de bildene i annonsen er så viktige, men erfaring har vist meg at jeg tar feil og megleren har rett. Dessverre.


#4

My sa for siden:

Jeg tror det kan være positivt hvis det er kun det som er av personlig preg, slik at det bare gjelder ett eller to av bildene i annonsen, og resten er skrellet vekk og nøytralt boligannonseaktig.

Og innerst inne tror jeg, slik boligmarkedet er her i byen akkurat nå (har venner som er på leting etter nytt hus, så jeg følger med litt) at det har null og niks betydning, du får solgt uansett.


#5

Retz sa for siden:

En hel vegg med ymse kirsebærpynt hadde trukket ned inntrykket hos meg. Jeg hadde foretrukket en nysparklet og nymalt vegg. Er resten av leiligheten nøytral og innbydende hadde det likevel ikke hindret meg i å legge inn bud.


#6

Myria sa for siden:

Jeg er med Tjorven her, hør på megleren. Og folk blir jo påvirket av styling og reklame selv om de påstår at de ikke blir det.


#7

Dragen sa for siden:

Du selger jo ikke bare leilighet, men en mulighet for kjøpere til å etablere sitt eget hjem. De vil ikke se hvordan det ser ut hos deg, men hvordan det kan se ut hos dem.

Kirsebærene må ned.


#8

amo sa for siden:

Kan vi få se veggen? :sparke:
Jeg er bare så nysgjerrig på hvordan en kirsebærvegg laget av kunstnere fra FP ser ut. :o


#9

millact sa for siden:

Her selges alt raskt; kan til og med være slitt, så du må ikke høre på meg.

Jeg hadde nok likevel hørt på megleren.


#10

My sa for siden:

Ja, det er vel generelt et godt råd, å høre på megleren. Det er de som kjenner bransjen best.


#11

Eia sa for siden:

Det amo sier. :jupp:


#12

Señora sa for siden:

Kirsebærveggen må ned ja, men jeg er også fryktelig nysgjerrig på hvordan den ble.


#13

Blondie sa for siden:

For det første, så utrolig fint! :hjerter: Jeg kjenner meg igjen og er litt i prosessen selv. Jeg tenker som deg, at en kirsebærvegg ikke er det som velter et salg. Likevel, megleren driver jo med dette og de fleste kjøper en leilighet utfra følelsen den gir. Da er det lurt at den ikke er for personlig. Bildene kan du jo henge opp i ditt nye hjem og elske dem der også.


#14

Myria sa for siden:

Jeg vil også gjerne se veggen. :jupp:


#15

Albertine sa for siden:

Jeg er enig med de andre, veggen må ned. Dette er ikke stunden for personlig preg. Bildene kan få komme opp på din nye vegg senere.


#16

Kirsebær sa for siden:

Så samstemte og kjedelige dere er da. :knegg:

Hvis jeg tar ned bildene må jeg male og sprakle veggen før fotograf kommer tror jeg. Hvis jeg ikke tar ned bildene kjøper jeg meg litt tid og kan gjøre det før visningellerfør overtakelse. :puh:

Men ja... jeg skal tenke en ekstra gang eller to på det.

Takstmann har akkurat dratt. Ingen tegn til fukt og alt i skjønneste orden. :-)
Som bonus ble 16-åringen nødt til å stå opp før klokken 9 i dag. :knegg:


#17

Kirsebær sa for siden:

Jeg skal se om jeg får lagt inn bilde av veggen senere i dag. :jupp:


#18

Polyanna sa for siden:

Jeg tenker at EN vegg går fint. Det er noe annet enn en hel leilighet med familieportretter overalt eller andre personlige ting. Det blir som ETT dekorelement ellers. Tenk på det som en lime. :knegg:


#19

daffy sa for siden:

Jøye! :humre:#21

Polyanna sa for siden:

Det er jo veldig stor forskjell også, på om kirsebærveggen er med på alle bilder, og ses fra alle vinkler, eller om den er ETT dekorelement. Som en lime, som sagt.


#22

meisje sa for siden:

Jeg tror dette er et tilfelle der man bør høre på megleren, de kjenner nok markedet bedre og kan vurdere dette best. Hvis vi skulle selge, er jeg rimelig sikker på at vi ville fått beskjed om å male fond veggene på begge guttenes rom på nytt fordi de har valgt kraftige sterke farger som er uvanlige.

Vi solgte en gang en leilighet der vi brukte samme megler firma som ved sist salg, og jeg glemmer aldri meglerens kommentar i trappen. Jeg ser at hullet til det maleriet som gjorde at jeg ikke fikk solgt leiligheten fortsatt er synlig. Det angjeldene maleriet var tatt ned før vi var på visning dog, men vi kjøpte av et lesbisk par, og jeg fikk forklart at det var et seksuelt motiv på maleriet. Dette gjorde at ingen ville kjøpe. Og jeg husker at megleren sa at selgerne måtte overtales til å ta ned maleriet, og det tok lang tid før de lot seg overtale. Vi kjøpte leiligheten 30% under takst, og jeg tror hovedgrunnen var at den hadde fått lang liggetid.


#23

Storm sa for siden:

Kan du sette frem en skål med moreller isteden? :knegg:

Lykke til med salget! Du vil jo ikke bare selge, men også få best mulig pris. Så lurt å høre på megleren ja.


#24

Input sa for siden:

Dette tror jeg også.

Vi var en gang på visning i en leilighet hvor de hadde et virkelig gigantisk bryllupsbilde på stueveggen. Og det føltes veldig annerledes enn alle de andre visningene hvor alle de private greiene var fjernet. Det var nesten litt ubehagelig, litt som å snike i noen andres private hjem. Selv om jeg jo forstår at det bor ekte mennesker i alle de andre leilighetene også, man vil bare ikke ha den påminnelsen.


#25

Kirsebær sa for siden:

Fotografen sendte nettopp melding og ba meg la bildene henge. :kry:
Hun sa at enten får vi brukt dem som en «fiffig» detalj, eller så redigerer hun dem bare bort etterpå. :hurra:#27

Nextlife sa for siden:

Jeg er på Polyanna og Inputs lag. Tenk så deilig å se noe annet i en boligannonse enn oljeflasker på benken, sammenrullede håndklær på badet og Monstera som flyttes fra bilde til bilde, da. :hyper:


#28

Nextlife sa for siden:

Ja, der fikk jeg med meg at fotografen også var enig. :knegg:


#29

liefje sa for siden:

Redigering, ja. Hvorfor tenkte vi ikke på det. ALT kan jo redigeres bort for tiden. Men håper de blir hengende/vist på bildene. Jeg synes det har tatt helt av i feil retning med denne "alle leiligheter skal se like ut"-greien. Rydde og fjerne unødvendige greier, skape luft etc. er OK, men det får være grenser. Og jeg vil gjerne se veggen!


#30

Charlie sa for siden:

Fint fotografen løste det.

Jeg er mer opptatt av drenering, sikringsskap og inni skapet under vasken, men ser jo at mange kjøper med hjertet.


#31

Kirsebær sa for siden:

Jeg har omtrent utelukkende kjøpt etter plantegninger selv. Og ser over bilder så jeg ser hvordan standard det er. Alt annet er liksom bare fiksfakseri.


#32

sindrome sa for siden:

Jeg er også der, men det er så mange andre som lar følelser styre over fornuften. Også når det gjelder huskjøp.


#33

Toffskij sa for siden:

Da vi solgte leiligheten vår, var det budrunde mellom to kjøpere: en som ville ha leiligheten omtrent uansett pga. faktorer vi ikke kunne påvirke i det hele tatt, og en som nok hadde forelsket seg i den sånn som den var stylet. Førstnevnte vant budrunden, men måtte jo da ut med en god del mer enn om den synsefølete budgiveren ikke hadde vært med. Just sayin’.


#34

Polyanna sa for siden:

Jepp, og jeg tror vi alle er mer synsefølete enn vi vil innrømme.

Og den leiligheten jeg har likt alleralleraller best å bo i, ble kjøpt med hjertet, fordi jeg elsket å "være" i den. Jeg husker at jeg glodde på de andre på visning og lurte på hva i svarte de gjorde i MIN leilighet!

Men elementer som kan skape stemning, kan lirke litt i de følsomme, uten å skremme vekk de rasjonelle. Og en kirsebærvegg skaper kanskje stemning slik en blomsterbukett, et fruktfat eller en lime gjør? :vetikke:


#35

Kirsebær sa for siden:

Nå er det forresten sitron som gjelder. :nemlig: Lime er tydeligvis ut.
Fotografen ba meg kjøpe sitroner. "og legg fram alle putetrekk, så vi kan variere litt på farger" :grineler: Som om jeg har flere putetrekk. Det er såvidt jeg har pynteputer. :knegg:


#36

star sa for siden:

:knegg:
Her er det enten puter eller ikke puter.


#37

Millen sa for siden:

Vi måtte ha fargerike håndklær på badene husker jeg, og mye annet rart som megler såvidt måtte ha. Det ble en forholdsvis dyr tur på IKEA husker jeg.
I tillegg skrøt megler at leiligheten ville gå masse over takst, og etter mange runder med visning ble det Oslo Kommune som kjøpte, og vi måtte selge under takst, og gi motbud. Jeg blir fortsatt sur hver gang jeg ser den megleren selger boliger. Og dette er over 6 år siden.


#38

safran sa for siden:

:grineler:

Men boden var ikke så verst.

Gikk jeg glipp av kirsebærveggen?#40

Kirsebær sa for siden:

Jeg velger å kjøre den der samlerstilen. Tror det trekker mest folk. :jupp:
#43

Input sa for siden:

Flott å vise hvor mye man kan få plass til om man vil bruke leiligheten som lager ja. :ja:#45

Kirsebær sa for siden:

Hun fotografen syns kirsebærveggen var kul, og hun ville ha med kirsebærhatten jeg har på veggen, og kirsebær do-kosten jeg har som pynt og kirsebærkopper på kjøkkenbenken.:jupp:

Jeg hadde sagt i fra på forhånd at alt kan flyttes og fjernes, men at jeg ønsker et eller annet som gjør at annonsen blir litt mer personlig enn de 17 leilighetene jeg har sett på denne uken, der alle 17 ser ut som det kunne vært samme leilighet.

Nå blir ikke ting så annerledes og crazy av et par kirsebærsaker, men det gjør at det føles litt mer personlig likevel. Jeg liker det. :hjerter:
Egentlig skulle jeg ønske jeg torde å gå helt kirsebærcrazy og hatt en annonse som virkelig var spesiell, men jeg har liksom ikke råd til å være sååå eksentrisk heller. :knegg:

Jeg har ingen gode bilder av veggen selv, men jeg kan vise dere når annonsen kommer ut om et par dager. :jupp:


#46

rajraj sa for siden:

:knegg: Da vi skulle fotografere blokkleiligheten vår hadde vi lagt opp et sirlig løp: Vi striglet alle rom, og satte overflødige ting midt på stuegulvet. Jeg var hjemme, og når fotografen var ferdig med et rom, flyttet jeg ting fra stue-haugen inn på rommet. Når alle de øvrige rommene var tatt, var også stuen striglet og klar for foto. For oss var det veldig praktisk, for da slapp vi å bære en del ting som vi trengte i tiden etter foto, men før flytting, ned i boden. Men fotografen ble litt svett da han kom og det første han så var en haug med bokser, leker, stoler og bøker midt på stuegulvet. :lol:


#47

My sa for siden:

Vil gjerne se annonsen ja! :jupp:

#48

Syrinx sa for siden:

Kirsebær er den nye lime-sitron-basilikumen!


#49

Polyanna sa for siden:

Jeg føler at jeg fikk veldig rett her! :glis:


#50

Kirsebær sa for siden:

Poly, du har stort sett alltid rett. :nuss:#52

-ea- sa for siden:

Tror det blir bra, Kirsebær.

Rajraj, jeg trodde jeg kunne gjøre det samme som deg, men så fant jeg ut at videovisning betyr one take opptak = hele kåken må være fullstendig strigla.


#53

rajraj sa for siden:

Det var da veldig moderne. :knegg: Videovisning fantes ikke da vi solgte, tror jeg. I hvert fall hadde ikke vi det.


#54

Høns sa for siden:

Gleder meg til å se!


#55

GinaK sa for siden:

Lykke til med visning og salg. ☺


#56

Kirsebær sa for siden:

Da ligger leiligheten ut for salg. Dette er den mest effektive førsalgsprosessen jeg har vært med på. : svosj:
:knegg:

Hvis du skal investere i utleieleilighet, hjelpe studentbarnet ditt å kjøpe bolig i Trønderhovedstaden, eller trenger en liten bolig helt for deg selv kan denne anbefales. :jupp:

www.finn.no/224296029


#57

Kirsebær sa for siden:

Og for dere som savner kirsebærbidraget deres på veggen, så er det enten innrammet og står i en bokhylle til vanlig, eller fyller bakveggen min på kontoret og fungerer som bakgrunn på alle teamsmøter. :D


#58

Blondie sa for siden:

Flott leilighet! Jeg er imponert over tempoet ditt.


#59

gnuri sa for siden:

Skikkelig fin leilighet. Lykke til med salg :klemme:


#60

Turban Smukk sa for siden:

Kirsebærveggen er kjempefin og gjorde seg godt på bildene! Lykke til med salget!#62

Fersken sa for siden:

Var det kirsebærvin jeg så oppe på hylla? :humre:

Kirsebærveggen gjorde hele stuen, flott leilighet! Lykke til med salget.


#63

liefje sa for siden:

Veldig fint. Lykke til med salget. Flott kirsebærvegg (selv om jeg alltid har kommentarer til sammensetningen av sånne billedkollasjer, men jeg holder kjeft :knegg: ).


#64

Kirsebær sa for siden:

Bra. :knegg:


#65

Lyppa sa for siden:

Koselig leilighet og jeg likte kirsebærene :) . Lykke til med salget!


#66

Lavender sa for siden:

Jeg trodde du var mer fargerik enn som så. ;). Men pent, og for et hyggelig område. Lykke til med salget.


#67

My sa for siden:

Veldig fin annonse ja, fin leilighet! :jupp:


#68

millact sa for siden:

Kjempefint! Skal si du er effektiv.


#69

Che sa for siden:

Fin leilighet! Det der må jo bære en perfekt leilighet for førstegangskjøpere som vil bo sentralt:) har du og kjæresten kjøpt ny leilighet, eller?


#70

Kirsebær sa for siden:

Takk, og jeg er egentlig litt mer «fargerik», og det pleier ikke å være «pent» hjemme hos meg. :puh: Jeg pleier ikke å se hva som er fint og stygt og sånn. :o
Jeg kunne hatt bruskasse som stol og madrass på gulvet til seng liksom.. men folk flest vil jo ha det pent og ordentlig, så da lærer man seg å ha det på det viset. :flau:

Når det kommer til slike ting så blir jeg så giret og «på», så jeg bare svosjer avgårdet og krever vel egentlig det av megler/fotograf/takstmann også. Mulig jeg ikke er yndlingskunden. :knegg:

Vi starter med å leie. :jupp:


#71

Kirsebær sa for siden:

Og takk til alle som klapper og heier og sier fine ting. :Kos:


#72

Charlie sa for siden:

Flott leilighet! Flott kirsebærvegg! Lykke til med salget! :heia:


#73

rajraj sa for siden:

Superfin leilighet og helt topp beliggenhet! Dette kommer til å gå fort, tipper jeg! :heia:


#74

Nenne sa for siden:

Lykke til! :)


#75

Bobbelur sa for siden:

Masse lykke til! Det var en flott leilighet som jeg kunne tenkt meg å kjøpe, dersom jeg hadde vært på markedet etter å kjøpe. :jupp:


#76

Palmen sa for siden:

Lykke til med salg! Tipper den er lettsolgt, fin leilighet!


#77

venla sa for siden:

Fin leilighet! Lykke til med salget, går nok etter første visning. Bodde i nabolaget tidligere og trivdes veldig godt :)


#78

Rabbit sa for siden:

Kjempefin leilighet, den kommer til å gå kjapt,lykke til med salget! :)


#79

safran sa for siden:

Lekker leilighet! Lykke til med salget!


#80

Tjorven sa for siden:

Annonsen ble kjempefin, og kirsebærveggen ble akkurat passe mye.

Lykke til med salget!


#81

Kirsebær sa for siden:

Jeg har vært helt laidback, effektiv og sikker på salg fram til nå. Nå har jeg litt sånn krisestemning på innsiden.:puh:
Ganske sikkert fordi det kommer to forskjellige interessenter på visning i dag (to dager før oppsatt visning).
Jeg skulle gjort ditt, jeg skulle gjort datt, har gulvet alltid knirka så mye?! Blablabla..

Hvis jeg skal være logisk og fornuftig så vet jeg jo at leiligheten er som den er. Det får jeg ikke gjort noe med. Små byleiligheter pleier å gå etter første visning. Om det er et støvkorn bak ovnen så er det ikke det som avgjør om folk kjøper eller ikke osv.. og om jeg ikke får solgt med en gang går det greit å vente til ferien en ferdig også.

Men likevel.. litt krisestemning på innsiden. Og megleren som jeg setter all min lit til sender assistenten sin, som jeg ville kalt nykonfirmant (:knegg:) for å ta visningene i dag.
Hun er søt og liten og ung. Klarer ikke å selge inn knirk i gulv som sjarm om hun prøver aldri så mye. :nervøs:


#82

kamp sa for siden:

Nye eiere overtar mors hus i morgen. Rart å vite at nå skal jeg ikke tilbake dit. Men samtidig godt å se videre!

Lykke til :)


#83

Blondie sa for siden:

Du er helt i rute i prosessen, Bæret. :knegg: :trøste: Jeg heier på den unge søte og satser på at hun har et ess i ermet.


#84

Albertine sa for siden:

Det der med å måtte ta i mot interessenter før oppsatt visning er altså helt på trynet. Som om man ikke stresser nok med å gjøre i stand til avtalt tid må man slippe folk inn før det er helt sånn som man vil ha det. Kudos til deg som gjør det likevel! Krysser fingre for at du får solgt til en bra pris. Her står vi midt oppi klargjøring av et helt hus til fotografering. :gal:


#85

Input sa for siden:

Det er jo absolutt ikke noe man må. Vi spurte og fikk nei, kjøpte noe annet i mellomtiden og boligen vi fikk nei til å se på ble solgt for en god del mindre enn vi hadde tilbudt om ikke selger hadde sagt nei.


#86

Charlie sa for siden:

Har bedt om og fått privatvisning noen ganger, og om det er ryddet eller stylet spiller ingen rolle for om jeg er interessert eller ikke. Huset vi bor i nå, gikk vi på ordinær visning, bestemte at vi ville ha det, men gadd ikke legge inn bud før noen andre tok initiativ (det tok to uker), det forrige huset ba vi om privatvisning, gikk også på ordinærvisning og kjøpte samme dag elns, om jeg husker rett. For noen er privatvisning viktig fordi det først er etter det de går i banken, så det kan avgjøre om de er i posisjon til å by etter ord. visning, mht å være klar med finansieringsbevis.

Masse sommerfugler i magen før visning! Lykke til!#88

millact sa for siden:

Jeg solgte forrige bolig på privatvisning. Leietaker var bortreist ifm jobb og hadde ikke ryddet eller vasket. Jeg spurte pent om megler kunne få vise huset. Solgt etter et par dager.


#89

Kirsebær sa for siden:

En datter med mor som så etter leilighet til datter, og en voksen dame som så etter å investere i utleieleilighet.
Hun som leter etter utleieleilighet skrev seg på liste og er med videre.
Datter m/mor ville ha noe nyere, og fortsetter å lete.

Da håper vi at minst én person til ser sjarmen i knirkete 60-tallsleilighet etter visning på torsdag. (Slik at vi får budrunde).


#90

Divine sa for siden:

Jeg ser sjarmen! Jeg bodde i det området som barn, så jeg ble helt nostalgisk av å se prospektet. Hadde jeg hatt penger, skulle jeg kjøpt den til meg selv som ferieleilighet. :hyper:


#91

Minty sa for siden:

Fineste bydelen :hjerter:


#92

Lorien sa for siden:

Regner med du selger på rekordtid. Kjempefin leilighet og jeg bare elsker bydelen. Bodde i Gisle Johnsons gt da jeg var yngre. :hjerter:


#93

GydaG sa for siden:

Lykke til med salg!


#94

Polyanna sa for siden:

Det er forferdelig nervepirrende å selge bolig! Lykke til!


#95

Strå sa for siden:

Lykke til med salg. Kirsebærveggen er veldig fin.


#96

Millen sa for siden:

Lykke til med salg!


#97

Malama sa for siden:

Lykke til. Det er nervepirrende ja


#98

mkj sa for siden:

Lykke til, vi er også i gang med å selge hus, må si jeg har vondt i magen ja, alle me er det bør være lettsolgt, men det vet man jo aldri.


#99

Albertine sa for siden:

Hvordan gikk visningen?


#100

Carrera sa for siden:

Lykke til med hussalg!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.