Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nabovarsel før fest?

#1

Embriksmamma sa for siden:

Ja, man bør sende ut det?
18,5 åringen skal ha fest på tirsdag med en god gjeng venner - fine unger som jeg kjenner men lyd blir det. Jeg skal være hos venninnen min i nabohuset så selv om han er "alene hjemme" så er han ikke det sånn helt.

Det er spredt bebyggelse her, men vi har jo noen naboer.
Ingen av mine unger har hatt fest før så dette er litt uvant. :knegg:


#2

meisje sa for siden:

Bare hvis de skal være utendørs med musikk etter kl 23. Dette er en hverdag så 23 er sent nok.


#3

007 sa for siden:

Ja, det synes jeg. Og jaffal siden det er en vanlig ukedag.


#4

Inagh sa for siden:

Jeg syns det er en fin ting å gi naboene et lite heads up, ja.


#5

Strå sa for siden:

Jeg har nå pleid å si fra uansett ukedag. Også når det var ungdommen som hadde fest.


#6

Embriksmamma sa for siden:

Takk for svar! Da blir det nabovarsel :)


#7

Luftslottet sa for siden:

Nabovarsel er hyggelig, men ikke påkrevd. Nærmeste nabo her har ikke pleid å varsle, men de har heller ikke gitt seg særlig seint og alltid tatt greit nok hensyn.


#8

Pegasus sa for siden:

Det blir aldri feil med et nabovarsel, iallefall. Jeg setter alltid pris på en beskjed på forhånd, spesielt når jeg har jobbhelger. Da hender det jeg "rømmer åstedet", og sover på feriestedet vårt.


#9

Embriksmamma sa for siden:

Tusen takk for alle innspill! Nabovarsel er sendt ut nå :)


#10

Señora sa for siden:

Det var fint og riktig, jeg liker å ha muligheten å rømme før evt nabo har fest.


#11

Millen sa for siden:

Smart å gjøre. Det er noe å forberede naboene. Sist det ble varslet her, ble vi sittende å vente på feststøy ( også hørte vi så og si ingenting). :fnis:


#12

Charlie sa for siden:

Nabovarsel er fint og ikke påkrevd, men det er gjerne kommunale vedtekter som regulerer støy, det er ganske vanlig at det skal være nattero mellom kl 23 og 6/7. Det tenker jeg det er greit å forholde seg til, særlig midt i uka. I praksis er mye gjort om man skrur av musikkanlegg utendørs, eller lukker dørene om man er inne. Var en diger ungdomsfest her i nærheten i vår, som vakte bekymring, om jeg skal være ærlig, men var helt imponert da de skrudde av musikken kl 23 tilsynelatende helt av seg selv. :heia:


#13

mina sa for siden:

Veldig bra at du sendte ut varsel! :ja:

Vi bor «i fjæresteinene» og har på sommerstid vært litt plaget med fester med mye høy musikk og støy fra nausta nedom oss. Synging og hoiing til klokka er både 02 og 03 og 04 :sukk:

Forferdelig frustrerende å ikke få sove! Hadde vi fått beskjed om det har vi muligheten til å legge oss på soverom på andre sida av huset.


#14

Tjorven sa for siden:

Det er lov til å fjase nå, ikke sant?

Jeg bodde i en eldre bygård på Torshov da jeg var i 20-årene, og den var ikke lydtett. Så en gang jeg skulle ha fest ga jeg beskjed til nærmeste nabo. Jeg hang opp lapp i oppgangen også, men nærmeste nabo hadde passert 90 og siden det ikke var heis så var hun ikke ute av huset hver dag.

Jeg hadde gitt beskjed om at festen skulle starte kl 19. Kl 19.30 har det kommet tre gjester og hun ringte på døra. Hun var bekymret for meg. Hun hørte ingen fest i det hele tatt, og lurte på om jeg hadde blitt syk. :knegg:

Hun lovet videre at hun skulle ta ut høreapparatet nå som hun visste at jeg var frisk, så da hadde jeg ingenting å frykte fra henne. :hjerter:


#15

Molly sa for siden:

Så søt nabo, Tjorven :hjerter:


#16

løve70 sa for siden:

Herlig Tjorven :hjerter:


#17

C3PO sa for siden:

Så fin historie!


#18

Strå sa for siden:

Den var søt da Tjorven. Så hyggelig nabo hun hørtes ut som.


#19

Millen sa for siden:

Tjorven, det var søt nabo.


#20

Embriksmamma sa for siden:

Tjorven, det var utrolig nydelig! :hjerter:


#21

dharma sa for siden:

Herlig.:hjerter:
Vi hadde også en sånn nabo en gang. Jeg spurte henne om det var for mye bråk og hun svarte: neida og blir det for ille, så legger jeg meg på det øret jeg hører på. :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.