Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ditt beste flyttetips?

#1

pippo sa for siden:

Ja, enkelt og greit. Hva er ditt beste flyttetips? Vi skal flytte og det er snart 20 år siden sist. Gleder meg til mange tips fra erfarne flyttere!


#2

Señora sa for siden:

Rydd, kast, selg og pakk i god tid. Mye kan pakkes tidlig. Ikke tro at du rydder og kaster etter flytting.

Ting tar lenger tid enn du tror.

Pust med magen.


#3

Teofelia sa for siden:

Bøker er veldig tunge. Hvis du har mange bøker: pakk noen nederst i hver kasse. Du vil ikke løfte esker som er fulle av bøker.

Skriv «innholdsfortegnelse» på alle esker. Ikke detaljert, men overordnet. Særlig lurt hvis du legger noe i esken som ikke hører hjemme der, type «krystallglass + ostehøvel». Ellers garanterer jeg at du ikke finner ostehøvelen når du trenger den. Jeg pleier også å skrive hvilket rom kassen skal til. Da blir flyttingen mer effektiv.

Kjøp ordentlige flyttekasser. Banankasser er for studenter. Det er utrolig mye mer effektivt å flytte når de fleste eskene er like - og ikke faller fra hverandre. Kjøp nok pakketape. Og silkepapir. (Clas Ohlson har billig.)

Begynn å pakke tidlig. Det tar mye lenger tid enn man tror. Når man tror man er snart ferdig, har man vanligvis kommet halvveis. (Det er når man har tatt stue og kjøkken. Da gjenstår ungenes rom og bod/loft og kjeller. Det er de som virkelig tar tid.)

Kast, kast, kast. Og vurder om du skal bestille en kontainer først som sist.

Pakk vinåpneren sist. Du trenger den når du endelig er ferdig.


#4

Teofelia sa for siden:

Og dessuten: sjekk om innboforsikringen dekker flytting. Det er slett ikke sikkert. Vi måtte betale ekstra.


#5

Blondie sa for siden:

Enig med Teo om bøker. Jeg har en svoger som nekter å hjelpe meg med flytting på livstid pga en tidligere bok-tabbe. :knegg: I går fant jeg bok-flyttekasser på Jula, de tenker jeg er et godt supplement. Ellers er det jo topp å pakke noen bøker i andre kasser.

Jeg brukte vinterklærne som polstring i kassene med serviser sist, det ble jeg veldig fornøyd med. (Flyttet midtsommers).

Ja, og merk kassene skikkelig! Da kan de bæres rett inn på rommet de tilhører, da er det lettere å forsere dem i utpakkingen.


#6

Kirsebær sa for siden:

Flytt oftere. Da er det plutselig ikke så mye å pakke til slutt. :knegg:
(I gang med flytting nr 5 på 6 år :puh: )


#7

millact sa for siden:

Kan signere på alle tipsene!


#8

Elise sa for siden:

Bruk penger på både flyttebyrå og vaskebyrå. :nemlig:


#9

Input sa for siden:

Legg ting der det skal være når du pakker ut. Ikke tro at du kan legge noe midlertidig og finne plass til det senere.


#10

allium sa for siden:

Der lureste jeg gjorde sist var å ta boden først. Vanligvis har jeg tatt den til slutt, det er ikke den man tenker på først, men da sto jeg gjerne igjen med alt det kjedelige arbeidet, og det er veldig mye mer i en bod enn man tror. Spesielt sist jeg flyttet, da «boden» var tre boder, pluss loft og full krypkjeller.


#11

annemede sa for siden:

Kast før du flytter, ikke flytt det du skal kaste. (kan jeg skylde på graviditet?)


#12

Tjorven sa for siden:

Kast. Selg. Gi bort på Finn.no.

Du eier veldig mange ting du ikke trenger.


#13

millact sa for siden:

Ja!

Har man ikke brukt tingene på lenge trenger man dem sannsynligvis ikke.

Vi vurderer å gå gjennom kassene på loftet i sommer og se hva vi virkelig ønsker å spare på. Det er mye barnebøker der. Ikke alle er favoritter. Bedre å gi til nabobarn nå enn å spare på.

Europris har også greie flytteesker, Freetex også samt Ikea.


#14

millact sa for siden:

Mye kan gis bort på finn. Folk vil ha det utroligste.


#15

Pelen sa for siden:

Se om du kan få låne en sekketralle, eller vurder å kjøpe en. Bobleplast er også veldig praktisk å bruke til ekstra ømfintelige ting. Skriv på eksene hvilket rom de skal inn på.


#16

dharma sa for siden:

Skriv tall på eskene og noter tall og innhold i en notatbok.


#17

millact sa for siden:

Noen som har enda flere gode tips?


#18

tink sa for siden:

Flyttevask er anbefalt, jeg vil understreke verdien av "kjøper fornøyd-garanti". Da har vaskebyrået ansvar for å ta en ekstra runde dersom kjøper ikke er fornøyd med utvasken.

Og begynn sortering og kasting/gi vekk/selge det du ikke skal ha med videre, så snart som mulig. Hjalp en eldre slektning med flytting i høst. Vedkommede utsatte sorteringen og fornektet at ny leilighet har halve plassen av den gamle under påskudd av at "det er ikke trivelig å bo månedsvis i pakkekaos". Gjett hvem som bor i et pakkekaos på 3. måneden nå. Diverse ting som ikke dukker opp fordi det ligger i en kasse et sted... :gal: Tror ikke du er der, men jeg har allerede begynt å rydde selv om jeg ikke skal flytte noe ste.


#19

Heilo sa for siden:

Selg på Finn, gi bort på Finn, gi bort i Fretex-containere. Jo mindre du har jo enklere å flytte.

Hvis du skal ha nye møbler, husk at det kan være lang leveringstid. Bestill med levering rett til nytt sted ved innflytting.

Signerer ellers på vaskebyrå og flyttebyrå. Sjekk gjerne også om du har noe som er for stort og tungt til å bæres inn i nytt bosted. Vi måtte ha lift og var veldig heldige som fikk det nesten på dagen. Hvis ikke hadde arveskjenken min endt på Finn.


#20

millact sa for siden:

Tok hele loftet i sommer siden vi hadde et håp om å finne noe, så det er gjort. Og har levert en haug og da mener jeg virkelig mye til bruktbutikk i høst. Så mesteparten er ryddet og vi har stort sett nå ting vi bare bruker og trenger. Men innimellom dukker det opp litt mer vi gir bort.


#21

millact sa for siden:

Gode tips. Kjøper ikke nye møbler, sparer de pengene og ser hva vi trenger etter innflytting, dvs om det er behov for noe mer hyller el. Det tyngste vi har er nok sofaen. Dobbeltsengen min ble gitt bort før jul og jeg fikk kjøpt meg en mindre.

Vi skal bo i 1. etasje i helt nytt bygg.


#22

Heilo sa for siden:

Det høres deilig ut med helt nytt bygg, og veldig praktisk å flytte inn i første etasje da! :digger:


#23

Timar sa for siden:

Kast i mange omganger, før du i det hele tatt tenker på pakking og flytting!

Gå gjennom rom og kast det du ikke trenger, men gjenta prosessen flere ganger. Det er virkelig utrolig hvor mye greier man har som man ikke vet at man har og som man ikke trenger!


#24

Charlie sa for siden:

Har med hell et par ganger avtalt med kjøper at de tar over som det står og selv sørger for vask for ca samme sum som jeg uansett ville brukt. Mindre jobb og sparer tid for meg (det blir alltid litt pressa på slutten) og de som skal pusse opp, er ofte glad til.

Det tar jeg evt opp som et spørsmål på kontraktsmøtet om de er interessert i. Hvis ja, skrives det inn i kontrakten. Hvis nei (skjedde en gang) vasker vi som vanlig.


#25

frukt sa for siden:

Det tar ti ganger så lang tid som du tror, så begynn å pakke i god tid. :nemlig: Spesielt på kjøkkenet. Lurt å pakke ting som skal være på samme plass sammen, og ikke ha mye forskjellig i hver eske, og å merke esken godt på flere sider.


#26

millact sa for siden:

Du har gode poeng. Jeg tviler på at de skal pusse opp siden det er midt på vinteren.


#27

millact sa for siden:

Kjøkkenet tar jeg sist; vi bruker jo de tingene daglig. Men ellers er vi vel godt i gang, føler i alle fall det, men jeg tar sikkert litt feil. Er enda over en måned igjen.


#28

millact sa for siden:

Det er sant. Denne ryddingen har pågått lenge, så det begynner virkelig å minke.


#29

Charlie sa for siden:

Sant som Timar sier, om å rydde i flere omganger på samme sted. De tingene man ikke bruker, men som har affeksjonsverdi el.l., for hver gang man rydder, er det noen ting man kan gi slipp på, likevel. Ååh! Men den koppen er jo en GAVE?! Jada. Men du har fått mange kopper i gave. Hvor mange trenger du? Hvem synes du er fine?


#30

millact sa for siden:

Nettopp. Det stemmer godt for vår del. Men nå tror jeg det er ganske tomt. Vi er nødt til å beholde noen leker (lego, favoritt barnebøkene), noen tegninger og diverse andre minner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.