Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kristiansand-tips?

#1

Tjorven sa for siden:

Vi skal på ferie til Kristiansand i år. Mannen min har bedt meg om å spørre foreldreportalen. Hva gjør man i Kristiansand? Restaurantanbefalinger?

16-åringen insisterer på at vi skal til Dyreparken. :knegge:


#2

Jålebeinet sa for siden:

Vi spiste på Mother India og Le Monde. Sistnevnte ventet vi nesten 1 time på maten, og et par av tapasrettene var kalde. Men godt ellers. Mother India var veldig godt.

Vi hadde Kristiansand som en stopp på vår norgesferie og ingen spesielle planer her, men vi besøkte Kristiansand-museet. Det beste med besøket var kopplammene ifølge 23-åringen :humre:

Bade på bystranda ( mest på trass, vannet var kaldt!).

Kjør til Lindesnes fyr. Utrolig kul vei å kjøre på, og det blåste utrolig mye der ute.


#3

Drømmedama sa for siden:

Kjør til Ravnedalen, magisk fin liten dal med dam og atmosfære, rett utenfor sentrum, der spiser dere hamburger på cafe Generalen.


#4

Jålebeinet sa for siden:

Vi var der også. Kjempefint sted.


#5

Drømmedama sa for siden:

Aller aller best spiser dere på Smag(og behag), kule lokaler i en nedlagt skole, dette er så bra det kan bli. Anbefales for en ekstra opplevelse!
Mother India er noe ganske annet, ofte fullt, men alltid kos.
Og husk at det ikke er lange svippen til Grimstad da! Der finner du blant annet den originale Smag og Behag-restauranten, ligger i storgata og sommeridyllen. På Apotekergaarden, som har kjempehyggelig uteservering, har Ole Paus og Jon Niklas Rønning forresten årets sommershow fra 9. juli hvis det kan være noe for dere. Og tar dere turen ut til Hesnes Gartneri i Grimstad finner dere en gårdskafe med svært kortreist meny, lokale spesialiteter i gårdsbutikken og nydelige selvdyrka grønnsaker.


#6

Magica sa for siden:

Henger her for tips, vi skal også til Kristiansand og Sørlandet. :)


#7

nolo sa for siden:

Jeg henger meg på anbefaling av ‘Smag og behag’. Vi spiste der i forrige uke, og maten var vidunderlig. Bading/piknik på Odderøya anbefales også.


#8

millact sa for siden:

Bade på Bystranda siden dere skal bo der dere skal. Litt bak Tangen videregående skole (ved bystranda og Aquarama) er det iskiosk og Snadderkiosken. Snadderkiosken er kjent for gode pølser.

Dyreparken er alltid koselig uansett alder.

Det går badebåt ut til Bragdøya og Dvergsnesøya.

Ville spist på fiskebrygga og sett på livet der. Sjøhuset har også god mat. Der kan dere sitte ute.


#9

Trulte sa for siden:

Spaser bort til rådhuskafeen på enden av promenaden, og spis god steinovnspizza eller annet. Kjempedeilig når dere er slitne etter dyreparken og vil bare slappe av.
Det er åpnet en ny restaurant like ved smag og behag, royal corner som har god og lekker mat. Bønder i byen har verdens beste salat. Og er dere innom byen, så er det knallgod smoothiebowls etc på panda panda. Det var 22 grader i vannet i går, så bad rett utenfor eller mer utover rundt svingen på brygga. Google blomsbukta om dere vil ha en kveldslabbetur og bade fra strand og svaberg like i nærheten. Bertesbukta er populær og ikke langt unna. Stampa i Baneheia har det varmeste vannet, og er også en koselig tur. Fint også å gå på fiskebrygga, videre ut på Kilden og utover bryggene ved kanalbyen.
Og gjerne en liten tur til Lillesand, superkoselig om sommeren! Og det er gratis å spille på korthullsbanen i Randesund ;). Hent sushi fra HTsushi i Dronningensgate, og sett dere nedi nupenparken, bystranda eller leiligheten. Generalen i Ravneparken, da sitter dere ute i fine omgivelserog spiser supergode burgere. Dyreparken er vel et lite must, ha god tid og mye drikke, og gode sko. Og båtene ut i skjærgården er nok bra. Har ikke prøvd selv.


#10

millact sa for siden:

Bade i 3.stampe i baneheia. Det er mulig å gå derfra til Ravnedalen, men kanskje litt vanskelig å finne når dere ikke er lokalkjente.


#11

millact sa for siden:

Om dere vil på sjøen kan dere ta båttur med M/S Maarten gjennom Blindleia. Fin tur!


#12

Billa sa for siden:

Bønder i Byen, likte vi godt. Gode råvarer og gjennomført konsept med Felleskjøpet-tema :)


#13

millact sa for siden:

Et av min brors favorittsteder. De må alltid innom når de er nede fra Oslo. Det var de som introduserte oss for stedet.

Dere kan kjøpe et kort fra AKT og ta båtturer i Søgne skjærgården. Da kan dere spise på Verftet der ute. Båten går fra Høllen.


#14

My sa for siden:

Da ser det ut til å bli noen dager i Kristiansand på oss også, har bestilt AirBNB-leilighet midt i sentrum 24-28.juli. Mange gode tips her som jeg tar med meg! :jupp:

Skal også ha noen dager i Fevik først, men da skal vi besøke venner, og regner med de har noen gode tips på lager, kanskje særlig for Arendal-Grimstad-området. Gleder meg! :hyper:


#15

Tjorven sa for siden:

My: hvis dere skal i Dyreparken, må dere bestille billetter med en gang. Jeg sjekket først i går, og da var det bare ettermiddagsbilletter igjen.


#16

My sa for siden:

Må høre med resten av familien i kveld da, om det er interesse for det. Litt usikker på om det egentlig er et ønske. Takk for tips!

#17

Tjorven sa for siden:

Når man får beskjed om "spise på fiskebrygga" - hvilken restaurant er det egentlig man anbefaler da?


#18

My sa for siden:

Jeg tenkte det var noe som var i andre enden av "badebåten", og at det derfor var selvforklarende, :knegg: men det var kanskje ikke det?


#19

millact sa for siden:

Jeg liker Hos Moi og Pider Ro.


#20

Trulte sa for siden:

Hos moi og pieder ro har klassisk restaurantmat. De sier fiskesuppe er god på pieder ro. Enok Nilsen hsr visst også god fiskesuppe. Amigos har meksikansk god mat. Og så er det Dolly dimple da, sånn i nøden.
Det er veldig hyggelig å sitte ute på hos moi. Jeg ville spist andre steder enn fiskebrygga om det ikke er utevær, og spart dem til sol.


#21

millact sa for siden:

Hos Moi har gode blåskjell. Fiskesuppen er god hos Pider Ro, ja! Sjøhuset liker jeg også.


#22

amo sa for siden:

Vi ferierer også i Kristiansand, fra 11.-18. juli.
Var vanskelig å få billetter til Dyreparken, vi ville ha til begge parkene og to dager, det var umulig. Endte med Dyreparken en dag, inngang kl 11 og badeland den påfølgende dag. Skjønner jeg skal prise meg lykkelig for at vi fikk billetter i hele tatt.


#23

Bean sa for siden:

Anbefaler Ravnedalen. Var der i fjor sommer. Gikk fra sentrum og opp. Helt overkommelig får mine tenåringer. Ser at de til og med har noen konserter der i sommer.

Mine tenåringer var skuffet over Dyreparken i fjor. De var interessert i å se dyrene, men alle show hadde så begrenset kapasitet at man måtte møte opp min. 30-60min før for i det hele tatt fått komme inn. Håper de har bedre ordning i år. Vi ble også overrasket da vi skulle kjøpe billetter og hadde valg mellom 08:00 eller 14:00. Ikke lett å få tenåringer opp til frokost 07:00 i sommerferien.

Vi tok en avstikker til Lindesnes fyr. Det var litt kult i blåst og regn.


#24

Magica sa for siden:

Vi skal Dyreparken fredag og lørdag, var nok superheldig som fikk billetter!


#25

apan sa for siden:

Når velger man inngangstid for Dyreparken egentlig?
Og kan man ikke se dyra utenom presentasjonene?
(Beklager sniking i tråden, Tjorven)


#26

millact sa for siden:

Joda, dere kan se dyrene, men de har f.eks løvemating osv. Tror det er det de mener med tidspunktene.


#27

apan sa for siden:

Ja skjønner. Type mating og sånn.
Jeg fikk opp innpasseringstidene etterhvert faktisk. Det er bare for inngangen.


#28

Snippa sa for siden:

Hvis dere skal på Hakkebakkeskogen må dere kjøpe tidsslot på forhånd. Tidligere har det vært flust av plasser samme dag, og man har kunnet reservere gratis tid på morgenen. Men da vi var der forrige uke var det helt utsolgt hele dagen. Sing along med Kaptein Sabeltann hadde masse plasser, så der trenger dere ikke kjøpe billett.


#29

apan sa for siden:

Takk. Vi hadde egentlig ikke tenkt oss til Dyreparken i år. Men inspirert av denne tråden, blir det nok det likevel. Var ledig på dagen vi reiser hjemover, med inngang fra 1130-1200, passer fint for oss. Vi kan godt være til kl 20 og kjøre hjem da. Tok Hakkebakkeskogen 1730, siste kjøring. Der var det ledig.


#30

Trulte sa for siden:

Aquarama badeland ligger jo også i gåavstand fra leiligheten. Akkurat nå høres det ut som det er konsert på torvet, så ting skjer visst i byen. Man må bare være litt flink til å skjekke ut. Se www.visitsorlandet.com/kristiansand/hva-skjer/


#31

Charlie sa for siden:

Vi kjøpte til sånn dyrepasser-frokost i fjor med tenåringer, gikk fint. Fin frokost (de hentet ut av kafeen, mye av det var i emballasje, så bare si ja takk , så kan man putte den smoothien i sekken til senere, om man ikke orker der og da). Fikk en liten guidet omvisning, fikk mate noen dyr, osv.


#32

Nordlys sa for siden:

Vi var i Kristiansand i fjor - og begge jentene (da 12 og 13 år) elsket klatreparken "Høyt og lavt".


#33

Tjorven sa for siden:

Klatrepark er IKKE tingen for oss. Tre av oss har svært omfattende høydeskrekk. :knegg:


#34

millact sa for siden:

I Randesund er det Randesund Lysstøperi. Koselig sted med noen dyr og kafe. Mine to liker å gå der.


#35

Nordlys sa for siden:

Da skjønner jeg at dette ikke er noe for dere ;-) (Sitar fra nettsiden deres):

"Vi i Høyt & Lavt Kristiansand har bygget det vi mener er Norges råeste zipline. Vår 500 meter lange høyhastighets-zipline vil med sine 65 meter i høydeforskjell gi deg muligheten til å stupe med en fart opp mot 80 km/t.

Før ziplinen kan nytes må vi ta beina fatt. Etter en liten skogstur ankommer du startpunktet med utsikt helt ut til Oksøy fyr, og du oppdager hvor langt og bratt det ser ut ned til landingspunktet på andre siden av vannet. Med et eget bremsesystem kan du «bekymringsløst» ta sats og lynraskt jage nedover fjellsiden.

Kjenn på pur lykkerus etter en luftig tur over Grotjønn. Instruktører står og hjelper deg ned etter en fantastisk ziplinetur"


#36

Charlie sa for siden:

Å oppdage «hvor langt og bratt det ser ut til landingspunktet på andre siden av vannet» er ikke helt meg, heller, kjenner jeg. :rofl:


#37

Hondacrv sa for siden:

Ja! Den hamburgeren er episk! Men me gikk fra sentrum, og tok det som ein tur, og gikk også tur i Baneheia. Det var ikkje så veldig vanskelig å finne tredje stampe.


#38

My sa for siden:

Hopper inn her for å anbefale et relativt nystartet foretak som heter Posebyhaven, som ligger i Posebyen (næ). Hyggelig liten kafe med kaffe, te, vafler, noen hjemmebakte kaker og is, en liten butikk med noe småtteri, bakeri og delikatessebutikk, og en veldig hyggelig hage mellom gamle trehus. Hvis noen fortsatt trenger tips. Sitter der i skrivende stund med en kaffe, mens resten av familien gjør seg klar i leiligheta.


#39

My sa for siden:

Ellers var vi i Bertesbukta store deler av dagen i går og badet, tok en biltur til Lillesand, kjøpte is og ruslet litt rundt der, dro tilbake og spiste take-away sushi i Nupen-Parken til middag, før ungene tok et kveldsbad på Bystranda mens mannen og jeg tok et glass vin på en eller annen uterestaurant. Avsluttet dagen med å kjøpe uanstendige mengder snop på Gottis i Marken, før vi strandet i sofaen i leiligheta. Koser oss! :jupp:


#40

millact sa for siden:

Takk, nytt for meg!


#41

My sa for siden:

Anbefaling #2: Kafeen "Solskinn og latter" på Odderøya, ved Kilden kulturhus og den sagnomsuste kunstsiloen (to be). Veldig hyggelig og rolig sted å sitte med et glass hvitvin og se ut over havna, litt vekk fra ståket på Fiskebrygga. Med badeplass nedenfor.


#42

millact sa for siden:

Godt tips! Vært på jobbintervju for mange år siden hos hun som driver stedet. Hun er amerikansk og jobbet innen oljeserviseindustrien.

Kulturskolen bygger nytt bygg nå rett bak kunstsiloen. Eldste skal nok fortsette på visuell kunst der når de åpner.


#43

millact sa for siden:

Det er fint å gå tur på Odderøya. Gode vafler og is i kiosken der kanonene står.


#44

Miss Norway sa for siden:

Og dem som er glade i iskrem tar en avstikker til Brekkestø på veien mellom Lillesand og Dyreparken - de reklamerer med Norges Største Kuleis.


#45

Tjorven sa for siden:

Vi var der, men la til kai 5 minutter etter at kiosken hadde stengt. Snuppa var bittelitt skuffet. (Tidenes understatement. :knegg: )


#46

millact sa for siden:

De er virkelig enorme!

Tømmerstø Brygge har også store sies det.


#47

Pøblis sa for siden:

Jeg tror det er en sånn dille de har her på Agder - å ha den største isen. I Risør er det også enorme is å få - og iskioskene konkurrerer seg i mellom også.


#48

Ellisiv sa for siden:

Kan bekrefte at kuleis fra Brekkestø er perverst store. Var der i går. :hjerteøyne:


#49

millact sa for siden:

Mine klarte ikke å spise opp sine (vi har kun vært der en gang). Husker eldste gav (!) resten av sin vekk til sin venninne etter at venninnen hadde spist hele sin.:eek:


#50

Drømmedama sa for siden:

Vi tar med små og store feriegjester til Brekkestø og spiser is. Like imponerende hver gang. Og med perfekt sjarmerende sørlandsidyll rundt!


#51

millact sa for siden:

Har en fridag til uken. Tror nå planen er Brekkestø. Godt tips! Så kan vi rusle litt i Lillesand også eller Grimstad.


#52

millact sa for siden:

Der skal vi i dag! Takk for tips.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.