Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Camogli, Liguria anyone?

#1

Retz sa for siden:

Noen som har vært der og kan tipse om turstier, interessante dagsturer med båt, andre ting? Portofino verd et besøk? Planlegger Italiaferie med datteren neste år, og i tillegg til en ukes tid i Bardolino ser det veldig bra ut med en uke i Camogli etterpå.


#2

Snippa sa for siden:

Portofino er jo fint, og greit å ha vært innom. Men jeg fikk fnatt av luksusfaktor, bling og dyyyyre priser på alt. Kosta også masse å få bade fra stranda. Det er en fin offentlig strand i Santa Margherita, som er rett ved Portofino. Litt mer avslappet der. Jeg liker godt Genova, jeg da... Rufsete, men sjarmerende, fascinerende og tidvis vakkert.


#3

Retz sa for siden:

Tipper dine Portofino-vibber tilsvarer mine Positano-vibber. :D Tok en tur dit fra basen min i Amalfi by, og det var hordeturisme, bling bling og bittesmå boutiques med overprisede strandklær. Nydelig by, men helst sett på litt avstand.

Mulig vi kan gå dit over fjellet, og ta ferja tilbake. Høres ikke ut som det er noe vi behøver å prioritere høyt, da.

Fra Genova har jeg et av mine beste barndomsminner, så der må vi innom!


#4

Snippa sa for siden:

Ja, akkurat sånn :humre:
Så gøy med gode minner fra Genova! Synes nesten aldri jeg hører noen snakke om den.
Vi likte å rusle i de fantastiske gatene og kikke innom hus, kirker og bygg som i mer turistifiserte byer hadde både vært overfylte, med lange køer og med dyre priser. Vi tok den trikken som ser ut som Fløibanen opp i høyden, og surrra rundt der litt. Det var veldig fint. Ellers bodde vi i et merkverdig hus nede på kaia fra 1300-tallet eller noe sånt. Fascinerende plass.
Her er et bilde fra turen vår:


#5

Retz sa for siden:

Bra tips med banen! Vi kommer til å fly hjem fra Genova, så et alternativ er å ta en ekstra overnatting der.

Mitt minne fra byen er fra jeg var seks år. Da var jeg meg min far, som var offiser på en oljetanker, på et par måneders tur. I Genova dro vi til et svært magasin, med en gigantisk leketøyavdeling. Min far hentet en liten handlevogn til meg, (bare det var en opplevelse, jeg hadde aldri sett slike vogner før) og ba meg trille den rundt i lekehimmelen og fylle den med det jeg hadde lyst på. :jippi:



#7

Retz sa for siden:

Ser flott ut! Det må lagres!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.