Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den aller morsomste party-aktiviteten?

#1

Elise sa for siden:

Jeg skal arrangere en fest, og jeg vet at de fleste deltakerne setter pris på en skikkelig god lek/konkurranse/aktivitet. (Det er derfor unødvendig med svar om at du ikke liker dette, så da kan man egentlig bare liste seg ut igjen.)

Hva er det morsomste du har vært med på, som har gjort en fest helt fantastisk? Eller har du sett noe på Youtube kanskje, som har sett helt villt gøy ut? :hyper:

Det har vært så lite festing i det siste at jeg er helt tom for ideer.)


#2

liefje sa for siden:

Det gøyeste jeg vet, er konkurranse hvor man gjetter navn på en låt og artist så fort som mulig. Vi sender rundt en telefon med Spotify så vi får velge låt etter hverandre. Særlig gøy blir det om vi ender opp i allsang og såklart når vi tar gamle festlige låter som "forelska i lærern", "Dum og deilig - juba juba" etc. innimellom rock og pop-klassikere.


#3

Tjorven sa for siden:

Quiz.

Jeg er enkel sånn. Dele inn i grupper. Spørsmål gjerne i litt spesielle kategorier relatert til tema/jubilant.


#4

Kirsebær sa for siden:

Noe musikk og synging! Gjerne litt utpå kvelden.
Spill starten av en låt, og den som synger refrenget på låta først får poeng og slikt.
Litt sånn Beat for Beat. :jupp:

Og gjerne så «lette» sanger i starten at det ikke er noe tvil om at alle klarer å gjette. Gjør underverker for stemningen. :danse:


#5

IOA sa for siden:

Quiz er gøy, samme med musikk-bingo. Jeg liker også typ "natursti" med ulike typer oppgaver på ulike poster, men det krever litt mer organisering.


#6

Kirsebær sa for siden:

Ikke vanlig kunnskapsquiz ihvertfall :nix:
Alle har quiz, og de som har allmennkunnskapen i orden koser seg og diskuterer. Vi som bare kan rare, ubrukelige ting føler oss dum og overflødig.


#7

Nenne sa for siden:

Musikk-quiz. Det er skikkelig gøy, særlig hvis laga er satt sammen sånn at folk i ulik alder er sammen. Da kan man virkelig dra på og spille musikk fra de siste 50 åra.

Gjerne flere kategorier. En morsom greie er å bruke musikk fra TV-programmer og reklamer også. Det er ganske mye å ta av der.#9

tink sa for siden:

Jeg fikk være med på en skikkelig morsom, koselig og inkluderende (for de på 30+) kahoot i helga. Det var familiesamling og et par slektninger hadde gravd i vår felles mor/bestemors fotoalbum med gullkorn fra ca. 1975-1995. Noen spørsmål ga en fordel av å kjenne familiehistorien, andre gjaldt det bare å være kjapp på labben. Alle spørsmål var rikt illustrert med bilder fra den felles familiehistorien.

Unger og ungdommer fikk tilgang til kubb, krokket og badminton og ei stor plen utenfor.

For å mingle og bli litt kjent med noen av de man kanskje ikke kjenner i større lag, så har jeg god erfaring med enkel quiz hvor man må gjette seg fram og gjerne spørre de andre: "kan det være du som har [sunget duett med Carola/svart belte i Judo/mistet flyet fra London og fant kjærligheten på en pub] eller liknende.


#10

Input sa for siden:

Om det er folk som har et minimum av musikk-interesse har vi hatt det morsomt med quiz hvor man skal komme på hvilken låt Eläkeläiset har covret. De synger på finsk, ganske jævlig og helt fantastisk. :knegg:


#11

Billa sa for siden:

Bubble-fotball :nikker: Men det er kanskje best med noe som ikke krever fullt så mye plass ;)


#12

Anne C sa for siden:

Jeg kunne sikkert listet meg ut, for jeg liker ikke leker. Men en quiz med emojier som man skal gjette hva er synes jeg er ganske moro.


#13

Elise sa for siden:

Dette skal jeg sjekke ut en dag med litt bedre nett-dekning. :jupp;


#14

Charlie sa for siden:

Liker Kahoot best. Med premier. Hvis det bare er snakk om en aktivitet for å ha det gøy.

Ellers har den mest vellykka aktiviteten vært Gjør-det-selv-fest. Grupper som hver fikk ansvar for forrett-middag-dessert, en gruppe på borddekking og en på underholdning. Mat-gruppene fikk ingredienser og oppskrift på hva de skulle lage, de andre måtte freestyle. For maten må man ta hensyn til fasiliteter. Feks forrett og dessert kan man velge retter som gjør det mindre viktig å være på kjøkkenet.


#15

Fløyel sa for siden:

Her spilles det beer-pong, drikke-Jenga og voksen kubb.


#16

Elise sa for siden:

Hva er voksen kubb? Har kubb. :jupp:


#17

Fløyel sa for siden:

Det er et drikkespill. På hver kunne står en oppgave. Når motstanderlaget velter en kubbe på hele laget utføre den aktiviteten. Npr kongen tas til slutt må hele laget chugge det de har igjen av drikke. Dersom kongen tas før alle kubbene er nede må det laget som veltet kongen chugge.
Søk på Drinking Kubb på Pinterest, der er ideer til oppgaver på kubbene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.