Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[hårfarging] Eksperimentell 13-åring trenger råd

#1

My sa for siden:

Når min "happy go lucky" 13-åring først har farget håret svart i en ukes tid (hjemmefarge), deretter brukt "avfargingsmiddel" som liksom skal fjerne svartfargen og gi tilbake naturlig farge (mellomblond), men som i stedet etterlater seg håret i en artig guloransje tone, :humre: hva hjelper da?

Hun spør om jeg kan kjøpe "lillasjampo", og det kan jeg. Men før jeg begynner å lete, er det noen spesielle merker/typer som fungerer ekstra bra på slike tilfeller, eller går jeg bare på Vita og ser hva de har i hyllene? Eller må jeg punge ut med mange hundrelapper for et bedre merke hos en frisør? Og funker det, eller ender det uansett med at hun likevel må farge håret på nytt? Noen som har erfaring på området?

Det er alt for lenge siden jeg selv var tenåring og holdt på med dette. :knegg:


#2

Vianne Rocher sa for siden:

Eg seier bare ein ting: frisør :knegg:. Det skader vel ikke å prøve med blåshampoo men jeg tviler på at hun får bukt med det rød som sitter igjen og gjør håret oransje kun med det.

Det vokser ut :vetikke:


#3

Nera sa for siden:

Jeg mistenker at det ikke vil funke. Jeg har sett alt for mange blonde som går rundt med hår som har en blanding av gult og lillaskjær. Frisøren er nok det eneste lure her, om hun ikke bare kan leve med det.


#4

Maverick sa for siden:

Artig guloransje tone. :knegg:

Det skal nok noe til at hun får lillasjampoet seg ut av det, den fjerner et gulskjær, men ikke oransjefarge tror jeg.

En runde til med avfarging først hvertfall, muligens?


#5

GinaK sa for siden:

La håret hvile etpar-tre uker. Helst mer . Ikke noe mer farging .
Blåshampoo og lillashampoo sliter veldig på håret så unngå det.
Ville kjøpt renseshampoo. Redken har, sikkert mange andre også.
Og ihvertfall kjøpt hårkur. Både proteinkur og fuktkur, bruk de en gang i uka hver i noen uker.


#6

GinaK sa for siden:

Om d bestiller på Lyko så er de superraske på levering.
Ser at du allerede har renseshampoo.


#7

My sa for siden:

Ja, det er rensegreier hun har brukt, som har tatt det fra svart til guloransje.


#8

Turban Smukk sa for siden:

Dette minner meg om da jeg jobbet med ungdom. Jeg vet akkurat hvilken nyanse du mener. :knegg:

Noe råd har jeg ikke, dessverre.


#9

Elise sa for siden:

Jeg synes lillashampo hjelper veldig, bruker det selv og innimellom. Jeg her kjøpt flere steder, men sist fikk jeg anbefalt en på normal som jeg kjøpte på kjempeflaske. Husker dessverre ikke hva den heter.


#10

My sa for siden:

Nå har jeg kommet hjem og fått se resultatet med mine egne øyne (hun ringte meg på jobb og fortalte det nemlig), og det viste seg at hun slett ikke har en artig guloransje farge, hun har faktisk en ganske nydelig, dyp kobberrød farge. :hjerter: Hun er enig i at fargen i seg selv er fin, men "det er ikke sånn jeg har lyst til å ha det". Uansett er det neppe noe en lillasjampo kan gjøre noe med. Vi har blitt enige om å la håret få en pause fra eksperimentering, siden vi likevel reiser på ferie nå og blir borte i noen uker, og bare treffer folk som synes hun er helt fantastisk uansett, :knegg: også får hun seg en tur til frisør når vi kommer hjem, før hun skal tilbake på skolen. Med både klipp og eventuelt ny farge.


#11

Maverick sa for siden:

Accidental art. :elsker:


#12

Trulte sa for siden:

Nå ser jeg at du ikke trenger det, men hvus andre lurer så er Fudge den sterke, som fungerer best når det er behov. Jeg brukte den før, men i dag ba kjæresten meg pent om p ikke gjøre noe med håret fordi fargen var blitt så fin (ufarga på femte mnd..).


#13

sindrome sa for siden:

Jeg hadde permanent rødbrun farge i håret mitt for mange år siden. Brukte avfarging for å gå tilbake til min naturlige mellomblonde farge. Tenkte at det ikke kom til å bli helt vellykket, så kjøpte en farge til å ta på etter avfarging. Som sagt så gjort. Det var godt tenkt. Jeg skulle bare valgt en farge uten varme fargetoner. Da tror jeg det ikke hadde vært så ille.


#14

Trulte sa for siden:

Jeg må bare legge til at jeg gikk fra gulrotginger, til fin lys blond ved å farge med garnier Nutrisse nr 10 (en time virketid), og sitte med fudge blåshampo i håret i en time.


#15

Che sa for siden:

Når det kommer til lillasjampo, tar den gultoner - mens oransje skjær, trenger blåfarge for å nyanseres.


#16

Tjorven sa for siden:

Hm. Dette vekket gamle minner. Mitt hår har hatt veldig mange forskjellige farger opp gjennom årene. Noen var helt tilsiktet, mens andre skjedde ved uhell. Tenåring-Tjorven kan fortelle 13-åringen til My at noen ganger må det bare få vokse ut. :knegg:


#17

Lyppa sa for siden:

Åjada, dette har man vært gjennom:knegg:
For min del var maskinklipp 6 mm redningen noen ganger :D


#18

My sa for siden:

Ja, det er vel det som blir løsninga. Også vil trolig fargen gradvis fade litt ut også, i løpet av en sommer med (forhåpentligvis) mye sol og bading (evt gå over til ekte guloransje :knegg: ).

Jeg er bare veldig glad for at det ikke er dramaqueen-16-åringen til My som gjorde dette. :humre: Men hun ville nok aldri tatt slike drastiske sjanser, hun ville sjekket supernøye alle mulige fargenyanser, gjort en grundig risikovurdering, angående både retrettmuligheter, slitasje, farge, kjemikalier, klimafotavtrykk og dyreforsøk, og endt opp med en ørliten fargeforskjell som ingen ville legge merke til (og selv synes det var KJEMPEforandring).


#19

Toffskij sa for siden:

Artig hvor forskjellige unger man kan få, My! :knegg: Det er ikke tilfeldig hvilken av mine unger som har litt diffust grågrønt hår med 5 cm mørkeblonde røtter heller, for å si det sånn!


#20

My sa for siden:

Hun som leser latin på trass, eller hun som flytter til Frankrike i en alder av 16? :knegg: Jeg holder en knapp på sistnevnte.

#21

Toffskij sa for siden:

Spot on. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.