Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor går første tur utenlands når du er klar for å reise igjen

#1

Nenne sa for siden:

Tur med familie? Besøke familie? Tur med venner? Aleine? Tegn og fortell!

For min del blir det venninnetur i slutten av september i år. Det er en tur som ble planlagt og booket i 2019. Vi skulle reist i fjor. Den ble utsatt til september i år, men etter å ha fått datoer for dose to måtte vi flytte enda litt på den. Det rare er at vi for første gang kjøpte fleksible billetter, altså i 2019, nærmest som fremsynthet. :gruble: Vi skal til Champagne for vingårdsbesøk, kokkekurs, vinsmaking og generelt bare ha det moro på tur.

Første familieferie blir nok i påska. Da blir det alle fem til Sveits for å besøke familie og venner. Vi hadde håpet å kunne dra i høstferien, men da får ikke Storesøster til å komme, jeg er tom for ferie og minstemann er ikke vaksinert. I påska håper vi at alle stjerner stiller seg på linje og at vi kan dra sammen.


#2

millact sa for siden:

Jeg håper og tror den går til New York i påsken. Tar med barna som da er 17 og 13. Jeg bodde tre år i Connecticut hvor jeg hadde min første «ekte» jobb og var mye i New York da. Har lyst å vise barna det.


#3

007 sa for siden:

Jeg tror det blir til Spania eller Italia med mann og evt ungdommer neste sommer. Kanskje Lanzarote i november med mannen, men jeg tviler.


#4

Obelix sa for siden:

Hellas med familien neste sommer. Drømmer om tre uker i gresk tempo


#5

My sa for siden:

Hele familien til Italia og/eller Sveits med vennefamilie (som bor i Sveits). Enten sammen med dem på ferie i Italia i høstferien, eller på deres Chalet på et skisted i Sveits i vinterferien.


#6

Input sa for siden:

Vi er ikke særlig til utenlandsfarere, men vi skulle bodd en stund på Island nå pga. et langt jobbkurs for mannen. Håper det blir neste sommer i stedet.


#7

Floksa sa for siden:

Hamburg. Med hele familien. Tror det blir bil og ikke fly.
I høstferien. Skulle vært der i høstferien i fjor. Men da med fly.


#8

Isolde sa for siden:

Jeg og kjæresten snakker om Barcelona eller Japan. Økonomien er mindre enig enn ønskene.


#9

Stompa sa for siden:

Et tyskspråklig land. Hamburg i oktober hvis konferansen lar seg gjennomføre på tredje forsøk (skulle opprinnelig være i mai i fjor, så påska i år).


#10

Blå sa for siden:

Sannsynligvis Island neste sommer.


#11

Frøy sa for siden:

Her er det et savn etter Ungarn og Budapest, så jeg og iallfall et barn slenger oss med så snart det blir mulig og mannen skal ha ny jobbtur dit.#13

Galathea sa for siden:

Drømmer om ei uke med familien på Kreta i høstferien, men usikkert mtp vaksinestatus, en bitteliten sjanse for at vi voksne vil være fullvaksinert, men barna (4, 9 og 11) vil jo være uvaksinert, hvordan blir det tro? Testing på grensa, testing før man reiser ut eller hva?


#14

Blondie sa for siden:

Amsterdam med kjæresten er øverst på prioriteringslista, forhåpentligvis i påsken.


#15

Señora sa for siden:

Sambos familie i Finland med lille bonusbarn født ved pandemistart står høyt på lista.

Ellers kan jeg godt drømme om å reise til en liten rolig gresk øy med en taverna, varm sjø, og noen gode bøker.


#16

Kirsebær sa for siden:

Her er vi vill og gal og første utenlandstur går nok til sverige. :knegg:
Vi er ikke helt klare for å krysse landegrenser enda, men det er nok ikke så lenge til.

Neste litt lengre utenlandsreise tror vi blir sommerferien neste år. Da tipper jeg det går til en fransk eller italiensk by. Eneste kriterier er at byen både må tilby shopping (sønn), historie/museum (kjæresten) og stille kafeer (meg). Tipper vi reiser sammen , også gjør vi egne greier og treffes for oppsummering til middag eller noe. :knegg:


#17

løve70 sa for siden:

Orker ikke å planlegge noe særlig enda. Drar til Spania neste helg - vi har leilighet der som vi ikke har vært i siden ifjor sommer.


#18

Millen sa for siden:

Husmorferie til Hellas med venninne. Dog veldig usikker når...


#19

Syrinx sa for siden:

Realistisk: Hjo i Sverige
Drøm: Shetland og Hellas


#20

Anne C sa for siden:

Håper på Italia neste sommer.


#21

Lavender sa for siden:

Har lovt ungene å reise dit alle andre drar, det blir Malaga eller charter til en gresk øy. Selv vil jeg til Sardinia, men det akkurat det ungene ikke vil, å bo med bare italienere.


#22

nolo sa for siden:

I vår drømte vi om Berlin i høstferien, men nå er jeg ikke så sikker på om det går. Vi får se hva pandemigudene tillater.


#23

amo sa for siden:

Vi skal egentlig til Krakow i slutten på,september. Tur utsatt fra september 2020, men usikker om den blir utsatt enda et år. Lurer på gran canaria Jan/feb, men usikker på det også…


#24

mkj sa for siden:

Gran Canaria i jula med ungene og mannen hvis han får tid


#25

C3PO sa for siden:

Mannen min og jeg har en avtale. Så snart det går greit å reise til England, tar vi hver vår uke i leiligheten moren min eier der borte.


#26

Tjorven sa for siden:

Vi reiser til Kreta i slutten av juli.


#27

Strå sa for siden:

Dit vil jeg også, jeg har så vidt vært innom 2-3 timer i 2001 eller noe. Men min første utenlandstur går til Belfast i oktober. Håper jeg.


#28

Shun sa for siden:

På ønskelisten står det

  • Island
  • Shetland
  • York
  • Paris

#29

Molly sa for siden:

Storesøster starter studier i London i september. Planen er at jeg skal være med henne bort før studiestart, for hun vil ha hjelp med å ordne ting til hybelen. Det betyr vel at jeg skal betale. :knegg: At jeg blir med forutsetter at fullvaksinerte slipper karantene ved innreise i september, foreløpig ligger det an til karantene som man kan teste seg ut av og det blir en dyr affære.


#30

Myria sa for siden:

Paris med hele familien.


#31

Bean sa for siden:

Ser ut som alle i hustanden over 18år vil være fullvaksinert til høstferien. Siden lillesøster og sambo planlegger tur til Skottland så tenkte jeg at vi andre kunne dra til Tyskland noen dager. Ikke bestilt noe, men ser at SAS flyr flere ganger om dagen til Munchen så det kunne kanskje være noe. Får ta en prat med storebror hva han tenker om det. Han har jo akkurat avsluttet 5år med tysk undervisning så kanskje han kan få praktisert litt.


#32

Pesten sa for siden:

Har hus på Kreta. Stor savn her.


#33

Pøblis sa for siden:

Den lille favoritt-øya med lillesøs i slutten av november.


#34

Kaprifol sa for siden:

Reiser til Sverige på fredag :jubler: Starter sommerferien med å reise på hytta, den ligger i grønn region i Sverige, så ingen karantene. Det skal bli helt supert.


#35

-ea- sa for siden:

Finland for gjennomkjøring, siden det er korteste vei til østest i Norge.


#36

Pelle sa for siden:

Håper på Danmark i høstferien, for å ta igjen for to tapte påskeferier på vårt faste sted.


#37

Inagh sa for siden:

Om verden er åpen for det, blir det en heidundrande interrailtur i Europa med mann og sønn sommeren 2022. :hyper:

(Den vi skulle hatt sommeren 2020. :knegg: )


#38

frukt sa for siden:

Det blir nok England.
Har ikke behov for å reise utenlands, men må jo besøke slekta.


#39

meisje sa for siden:

Vi drømmer om Spania i høstferien… men jeg blir ikke fullvaksinert i tide og yngste er foreløpig ikke vaksinert. Så mest sannsynlig blir det NL i romjulen den første turen.


#40

Pasta sa for siden:

Kanskje med samboer og ett eller to barn til Stockholm i høst. For å besøke familie.


#41

Malama sa for siden:

Drøm : Sverige om drøyt 2 uker. Skjer ikke.

Drøm 2: booket camping i Sverige sommeren 2022. Skjer kanskje.


#42

venla sa for siden:

Har lyst til å reise til Island neste sommer. Meget mulig det blir svenske alpinbakker i vinter.


#43

Palmen sa for siden:

Vi drar til Spania nå i sommer. VI selger huset vårt der, og må tømme det for personlige ting og vaske oss ut. Og siden vi først drar dit, skal jeg jammen meg nyte det så godt jeg kan, også.


#44

liefje sa for siden:

Vi hadde en ferie til Mexico i fjor påske som ble kansellert. Jeg mistet fullstendig lysten på å dra dit igjen etter utrolig mye problemer med å få tilbake penger for flybilletter og hoteller. Dårlig kundeservice, mangel på svar, loving og lyging etc. Sikkert ikke lett for dem, heller, men opplevelsen var så negativ at jeg drar et annet sted når det blir aktuelt.

I sommer blir vi her. Har fått turer av mannen min til storbyer (London og Berlin) i gaver det siste året, så jeg håper vi får mulighet til å dra på en av dem. Også skal sønnen studere i utlandet, så det blir kanskje reising ifm. det også. Vi får se.


#45

Fintdethei! sa for siden:

Jeg mistenker det kan bli en jobbreise. På privaten kunne jeg veldig tenkt meg en tur til sol og varme i løpet av høsten. Men jeg reiser ingen steder før verden er i vater igjen. Ikke engang jobbreiser utenlands gidder jeg, dersom det plutselig er risiko for karantene igjen.


#46

Anne C sa for siden:

Nei jeg vil heller ikke dra utenlands før jeg vet at ting er på stell igjen. Hvis det noen gang blir det.

Selv om jeg elsker å reise så er det ikke verdt det med all usikkerheten enn så lenge.


#47

Retz sa for siden:

Førjulstur til København i desember. Tivoli, julemarked, bruktbutikker, keramikkverksteder, spise røde pølser, churros og crêpes. Stemning i Nyhavn og rusling på Vesterbro. Gleder meg vanvittig!


#48

kamp sa for siden:

Slummen i Thailand..

Hjelpeprosjekt jeg driver trenger hjelp..


#49

Musemus sa for siden:

Mulig det blir Sverige eller Danmark nå i ferien, men syns det er så stress med tester osv.
Håper på mulig tur til sydligere strøk i høstferien, men tipper det blir dyrt.

I 2022 skal vi 6 uker til Tyrkia og det gleder jeg meg helt vilt til! Da kan jeg nesten (!) svelge at jeg ikke fikk reist i år...


#50

GinaK sa for siden:

Har ingen planer og vil ingensteder foreløpig så planlegger ingenting.
Men har snakket om å dra til Malagakysten, feks Fungerola og kjøre i fjellene med venninne og med våre gubber, om de vil være med men venter og ser når verden blir mer mot normal igjen.
Ellers, tenker litt på København, kanskje neste påske/en langhelg til våren.


#51

veobra sa for siden:

Sverige og Danmark for å besøke venner og familie. Vi har ikke sett noen av dem på veldig lenge. :trist: De i Sverigw får vi kanskje møtt. Danmark ser sort ut, eller oransje, som betyr karantene.


#52

Chablis sa for siden:

Sverige når jeg er fullvaksinert , det store utland skjer ikke før verden er skikkelig i vater igjen.


#53

Malama sa for siden:

Det skal være sagt at jeg drar nesten aldri til utlandet.
Har ikke vært i Sverige siden jeg var jentunge utenom at bussen kjørte gjennom (og stoppet) på en korpstur for noen år siden.

Men jeg er hekta på camping - livet og har av den grunn litt lyst over til Sverige og campe der. Litt lyst i år men det blir nok ikke. Men gjerne neste år


#54

Trixie sa for siden:

Foreløpig ingen hast. Kanskje en tur til varmen i 2022.


#55

Gaia sa for siden:

London, for å besøke bror med familie. Ved første mulighet, som ikke innebærer lang karantene i begge ender, sitter jeg på første fly. (Det er mulig mann og barn får være med. :knegg: Men jeg er ikke avhengig av å ha dem med for å reise over en helg for å besøke den lille nevøen min, som jeg fortsatt ikke har truffet.)


#56

Pelen sa for siden:

Vi vurderer Hellas eller NY i høstferien. (Foruten Sverige som vi drar til om en drøy uke for å treffe min far og søster med familie som vi ikke har møtt på 18/24 måneder).


#57

Novla sa for siden:

Når det nå en gang blir mulig å reise til UK uten alt for mye mikkmakk står det som alltid øverst på ønskelista. :hjerter: Hvilken form det blir avhenger av når det blir mulig; alene- eller venninnetur til London om det blir mulig å reise i løpet av høst/vinter, eller Yorkshire for gåturer og småbyliv med familien til sommeren.

Når jeg har fått tilfredsstilt UK-behovet har jeg veldig lyst på en tur til Liguria, Italia igjen.


#58

Neket sa for siden:

Sydenland visst. Om noen uker. :sparke: Jeg er skeptisk, men håper det er ok. Mannen var veldig for. Vi er fullvaksinerte før vi reiser, men minste har jo ikke vaksine. Eldste skal ikke være med.


#59

oslo78 sa for siden:

Er i Spania nå og neste tur går til Spania. Neste tur der igjen går også til Spania, men da med kjøretur gjennom Europa opp og ned.


#60

Toffskij sa for siden:

Jeg gleder meg desperat til å kunne dra på jobb i England uten karantene i noen av landene (been there, done that, utrolig dyrt, upraktisk og kjedelig).

Sånn feriemessig lengter jeg aller mest etter å bade i Egeerhavet. Det blir nok fort Kykladene.


#61

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg prøver å komme meg og ungene til Disneyland Paris i høstferien. Ellers tenker jeg og mannen å reise til Japan med et vennepar til våren. USA står på ønskelista til ungene mine neste sommer. Så får vi se :knegg:


#62

Fløyel sa for siden:

Til Florida og leiligheten der. Forhåpentligvis får vi feire jul der. Men dersom det skulle skje et mirakel og alt er 100% normalt i f.eks oktober, så tar jeg en uke over på sparket.

USA er pt Lilla.


#63

Eia sa for siden:

Hvis det går, er vi i Venezia i løpet av høsten. Mannen min stiller ut på Biennalen der, det hadde vært fint å se IRL. :jupp:


#64

Høns sa for siden:

Danmark, Italia og Hellas


#65

Fjols sa for siden:

USA, New York. Står øverst på lista.


#66

Heilo sa for siden:

Jeg vurderer Spania (mine foreldre har ferieleilighet der) i påsken og en høyt elsket fagkonferanse i UK til neste høst. Fortrinnsvis begge deler med tog.

(Klimakrisa er ikke over selv om koronakrisa kanskje tar slutt).


#67

Ru sa for siden:

Hellas. Jeg er fullvaksinert og tar med meg en unge nå straks for å redde vettet og helsen. Den satt langt inne og jeg driver fortsatt å overbeviser meg selv, men vi tar sjansen. Holder samme regler der som her, holder oss for oss selv og alt det der. :dukker:


#68

Hondacrv sa for siden:

Kroatia eller Hellas. Eller London. Eller Brasil, men det har eg ikkje lyst til, men kjæresten har leilighet der så eg bør vel reise ein tur og sjå. Det er jo fint de da, men veldig langt vekke.


#69

Effie sa for siden:

Sverige pga familie. Men når eg har mulighet igjen til å reise pga ønske så blir det Island, Shetland, Svalbard, Russland eller Færøyane.


#70

Matilda sa for siden:

Påskeferie i London er en stående ordre, så om det er mulig uten for mye styr til våren igjen, så håper jeg på det. Har lyst til å reise bort uten barn et par dager i høstferien også, hvis det passer med vaksinedato. Håper litt på Stockholm, men jeg tviler på vi har barnevakt og penger nok til både høst- og påskeferie, så da trumfer London. Ellers har jeg flere europeiske byer på lista, og så lurer vi nok på Hellas, sånn etter hvert. Ingen av oss har vært der.


#71

Noba sa for siden:

Jeg er påmeldt en konferanse i Helsinki i høstferien, håper veldig at det blir noe av. Vi har spart lenge til tur til Japan som var tenkt neste år, men kjenner jeg er usikker på at det vil føles greit å dra da, så mulig vi drøyer den ett år. I sommer skulle vi vært på Island, jeg har ønsket meg det til femtiårsdagen i mange år, men ingen av oss orket styret med å planlegge og vite at det trolig ikke ville bli noe av så vi droppa den. Men Island står fortsatt på ønskelista da.


#72

Drømmedama sa for siden:

Tør egentlig ikke tenke på det, tør liksom ikke håpe så mye. Men vi har bestilt og krysser fingrene for at vi kommer oss til Danmark i høstferien. Neste år vil barna til Paris så det blir nok det. Vi voksne vil overalt. Hvorsomhelst. Fortrinnsvis med tog, det elsker jeg, herregud som jeg savner å reise.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.