Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sukkerfri bakst (uten at det er lavkarbo)

#1

gnuri sa for siden:

Jeg trenger noen oppskrifter på sukkerfri bakst.Jeg trenger å gå ned i vekt, og har funnet ut at jeg bør kutte sukker så mye som mulig, men ønsker ikke å leve lavkarbo da jeg vet det ikke funker for meg.
Har noen oppskrifter på gode sukkerfrie kaker og desserter?
Har finesse bakesukker tilgjengelig.


#2

Tussa sa for siden:

Eg lagar pavlova med veldig lite sukker. Vanlig oppskrift men kan fint bruke halvparten sukker. Oppå har eg vaniljekesam og bær.


#3

gnuri sa for siden:

Supert- jeg kan jo prøve å bruke finesse i stedet for sukker. Kom til å tenke på at rullekake burde funke? Med sukkerfritt syltetøy på, og litt krem.


#4

gnuri sa for siden:

Noen flere tips? Skal ha litt gjester i helgene fremover, og trenger noen alternativer som smaker godt uten sukker :jupp:


#5

Fintdethei! sa for siden:

Fitfocus (Instagram, nettside) har mange oppskrifter på søte oppskrifter uten sukker.


#6

gnuri sa for siden:

T

Takk :blomster:


#7

frukt sa for siden:

Norsweet har en del oppskrifter. Man må visst melde seg inn i kundeklubben for å få tilgang til de.
Jeg har ikke prøvd noen av de, har ikke kjøpt noen av produktene deres. Men jeg fikk tilsendt en smaksprøve (sier ikke nei til det) med vaniljesmak, og den var veldig god, både så ut og oppførte seg som sukker. I tilfelle du skulle få lyst til å prøve en annen type sukkererstatning. :)


#8

My sa for siden:

I tillegg til/i stedet for søt, eller "søt", bakst synes jeg det kan være vel så godt å få servert f.eks fine, hjemmebakte rundstykker med godt pålegg.

Bær eller fruktsalat med sukkerfri vaniljekesam eller sukkerfri vaniljesaus er også godt, og kan også fint serveres i tillegg til annen bakst, slik at den som vil kan holde seg til bare det. Det er også fint hvis det er diabetikere i selskapet. Eller jordbær med fløte, så kan den som vil tilsette sukker. Fruktsukker er også sukker, men tross alt bedre enn raffinert.


#9

Charlie sa for siden:

Har ikke bakt med sukkererstatning, men ta i betraktning at sukker har bake-egenskaper, f.eks. om noe skal være luftig, som erstatning ikke nødvendigvis har. Har laget jordbær og rabarbra-syltetøy med sukrin, og fikk et fint resultat av det. Det tenker jeg hadde vært knallgodt på nystekt loff, rundstykker el.l., også som søtt til kaffen (Jeg bruker det på knekkebrød). Har merket at det kan bli litt sukrin-bunnfall om det blir stående. Smaker ikke vondt, men blir litt kornete i bunnen av glasset. Spiller ingen rolle for meg når det er til meg, men kan være et poeng ifht gjester. Sukkerfritt syltetøy kan brukes til ulike desserter, rullekake, charlotte russe med mer. Lager man mye, tror jeg jeg ville fryst det, vet ikke om erstatning konserverer slik sukker gjør (?).


#10

gnuri sa for siden:

Takk til dere :klemme:


#11

Anikka sa for siden:

Nybakt vannbakkels er godt. Man kan ha litt melis oppå, om man vil, men det finnes kanskje noe sukkerfritt lignende?


#12

nokon sa for siden:

Linda Stuhaug har ein blogg med ganske mange oppskrifter som er sukkerfrie, men ikkje heilt lavkarbo.


#13

Philippa sa for siden:

Hvis du baker sukkerfritt for å gå ned i vekt, så er det en dårlig løsning altså....det er ikke kalorifritt selv om det er sukkerfritt. Godt mulig du vet dette fra før, men det er overraskende mange som IKKE vet...!
Server gjestene dine den vanlige baksten din, og stå heller over selv.


#14

Tussa sa for siden:

Dette er eg faktisk veldig uenig i! Når en skal ned i vekt så er det fint å kunne spise sammen med gjestar med god samvittighet. Kaloriinnholdet er jo absolutt redusert med dei variantane som er nevnt her.


#15

gnuri sa for siden:

Jeg er enig med Tussa her altså. Jeg har spist sukkerfritt nå i to og en halv uke. Har gått ned nesten tre kilo, og jeg kjenner på klærne at jeg går inn også.
Jeg spiser ikke mye hverken av mat eller av sukkerfri bakst, men skal jeg klare å fortsette på dette må jeg ha lov til å spise noe godt innimellom.


#16

Nextlife sa for siden:

Enig, vannbakkels er verdens beste og mest anvendelige bakst.

Fyll med bringebær og strø litt lakrispulver på toppen, det blorikke bedre enn det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.