Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Må man ha farge på terrassebeis? Og hvorfor?

#1

Svanen sa for siden:

Vi skal beise terrassen på hytta. Da vi gjorde det sist for noen år siden brukte vi bare klar terrassebeis, og er egentlig fornøyd. Da samboer skulle kjøpe ny nå mente de på butikken at det var best å bruke farge. Men akkurat hvorfor sa de ikke. Vi har vann på hytta, men ikke mulighet til spyling eller avansert vask, så det må være enkelt. Og ikke være mange omganger med diverse rens og slikt.
Så anbefalte de en ganske mørk farge i følge han, men det vil vi iallefall ikke ha... Hytta er mørkbrun (tjærebrun). Så hvorfor "må" man ha farge? Om vi angrer på fargen blir vi bare irriterte tror jeg. Kommer ikke til å gidde å fjerne fargen før ny beising...


#2

Lyppa sa for siden:

Ikke gjør det, behold den klare. Det er noe herk å fjerne uten ordentlig vanntilgang hvis dere ikke blir fornøyd, og det vises bedre når beisen begynner å bli avflakket.


#3

Fersken sa for siden:

Man må ingenting, så gjør som dere foretrekker.


#4

Che sa for siden:

VI har oljet terassen og ble fristet av å velge "gylden" da vi oljet sist. Jeg kjenner på angeren - det er skikkelig stygt synes jeg. - Vi skal alltid velge blank videre.


#5

sindrome sa for siden:

Velg i alle fall ikke mørk farge, da blir terrassen veldig varm å gå på og treverket kan sprekke opp mer enn det ellers ville ha gjort.


#6

Svanen sa for siden:

Men hvorfor mener de at det blir mer holdbart med farge? Var visst det de mente. Jeg beiser heller bittelitt oftere enn å ha en farge jeg synes blir feil...


#7

Charlie sa for siden:

Det står ikke svaret på fargespørsmålet her, men artikkelen sier endel om de ulike kjemiske komponentene og hva de gjør - bl.a. beskyttelse mot nedbrytning av treverket, beskyttelse mot UV-stråling med mer. Det står bl.a.:

«Fargevalg: Innen terassebeis får du langt færre valg enn om du skal male. Noen farger gir bedre beskyttelse mot UV-stråling enn andre.
Behovet for UV-beskyttelse setter også krav til hvilke farger som er ønskelig å benytte i terrassebeiser. Ikke alle pigmentkombinasjoner gir like god beskyttelse, derfor tilbys ikke alle farger slik som i maling.«

www.tu.no/artikler/er-det-bare-a-beise-pa/397006


#8

GinaK sa for siden:

Nei. Og iallefall ikke om du ikke har god tilgang på vann å skylle med.
Vi har alltid beiset med klar/gylden olje. Så ble jeg vel fristet av en tråd herinne eller et nettforum så jeg kjøpte lysegrå farge.
Vi hadde altfor mye ungebesøk gjennom hele skoletiden så det ble raskt en slitt sti her. Skikkelig stygt. Jeg beiset over året etter men fortsatt stygt så året etter kjøpte jeg terrassefjerner og skrubbet vekk hele driten. Det er skikkelig etsene så jeg fikk brannsår på tommelen enda jeg hadde på både hagehanske og oppvaskhanske.
Nå går det i gylden olje. Beiser 2.hvert år.
Mulig jeg prøver med farge igjen når gutta har flyttet ut. Det er jo skikkelig lekkert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.