Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaringer med lesebrett

#1

Nordlys sa for siden:

Jeg har i lengre tid vurdert å kjøpe meg et lesebrett, men har ikke klart å bestemme meg for hvilket :confused:. Ser at Kobo (Clara og Libra) oppnår gode resultater i undersøkelser. Er det noen som har erfaringer med disse? Eller er Kindle bedre? Andre? Vil gjerne høre andres erfaringer!

Mine behov:
Jeg leser både norske og engelske bøker - samt et par språk til.
Jeg ønsker å stå litt fritt med hvor jeg kan bestille bøker
Jeg ønsker å kunne låne e-bøker på biblioteket


#2

frukt sa for siden:

Jeg har en Kindle paperwhite som er 8 år gammel. Veldig fornøyd med den. Men det er visst litt krøkkete å få til å kjøpe bøker andre plasser enn Amazon. Jeg leser bare på engelsk på den så jeg har ikke prøvd.
Vet ikke om det er annerledes på nyere modeller.


#3

Høst sa for siden:

Jeg har Kindle - noen år gammel, og jeg tror det er paperwhite. Jeg kjøper bøker fra amazon, ebok, ark osv. Null stress å sende bøker fra feks ebok til kindlen. Kan også sende pdf-dokumenter fra mailen min til kindlen, som er praktisk i jobbsammenheng. :)


#4

nokon sa for siden:

For bibliotekbøker er det (foreløpig) bare Boox poke som funker. Det køyrer på android, og du kan laste ned apper som Bookbytes og Allbok på lesebrettet og låne bøker der. Skjermen lever på ingen måte opp til Kindle Paperweight, men om ein ønsker å lese bibliotekbøker på lesebrett, er det eit godt alternativ. Eg har Kindle PW frå 2014, og der begynner batteriet å bli såpass dårleg at det må ladast litt for ofte. Eg kjøpte Boox Poke 3 i våres, for å kunne lese bibliotekbøker på det.

Kindle er suverent. Ulempa er alt som har med Amazon og etisk handel å gjere …


#5

nokon sa for siden:

Det var krøkkete før. Nå har dei fleste skandinaviske bokhandlere tilpassa seg Kindle sitt format og gjort det ganske enkelt.


#6

frukt sa for siden:

Greit å vite. :)


#7

IzziCreo sa for siden:

Elsker Kindle, men har ikke erfaring fra andre lesebrett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.