Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikkehjelp - tolke diagram

#1

Libra sa for siden:

Jeg skal strikke Lofoten genser fra Dale Garn, men jeg greier ikke forstå mønsterdiagrammet. Jeg skjønner ikke hvor jeg skal starte og om jeg skal fortsette diagrammet helt rundt eller om jeg skal starte bakdelen på samme måte som jeg startet fronten? Rapporten går ikke opp med antall masker. Er det noen som har strikket den eller noen som kan hjelpe meg å tyde diagrammet? Jeg kan sikkert ikke legge diagrammet og forklaringa her? Men kan sende hvis noen føler seg kallet. :D


#2

Frøy sa for siden:

Dale garn sine oppskrifter ligger gratis til nedlasting så skal sjekke mønsteret å se om jeg kan hjelpe


#3

Frøy sa for siden:

Her skal diagrammet strikkes rundt, legg merke til at det ikke er hele rapporten som skal gjentas men kun det som står i klammen for gjenta. Starte nede til høyre, og legg merke til pilen for midt på erme, du må telle deg ut til midten der.


#4

Stompa sa for siden:

Ser det er raglan. Da er det vanlig å midtstille mønsteret på for- og bakstykket, så det blir likt foran og bak når du feller til raglan. Det er derfor masketallet ikke går opp med rapporten.


#5

Frøy sa for siden:

Ja, Stompa har helt rett det står i teksten også.


#6

Frøy sa for siden:

Altså finn midten på for og bakstykke og ta for deg diagrammet og tell deg bakover til starten og start på samme sted på bakstykket


#7

Stompa sa for siden:

Hvis du ikke finner ut av det kan jeg regne/telle for deg i morgen. :jupp:


#8

Libra sa for siden:

Jeg tror jeg kanskje forstår, men for å være sikker tar jeg veldig gjerne i mot tellehjelp. Jeg strikker genseren i str L.


#9

Stompa sa for siden:

Skal se på det.


#10

Stompa sa for siden:

Lastet ned mønsteret. Ser at rapporten i hovedmønsteret er på 8 masker, og det går opp med masketallet du har (256/8=32). Siden det ikke står noe annet i mønsteret, starter du bare nederst til høyre i diagrammet og strikker omgangen ut.


#11

Libra sa for siden:

Men masketallet i min oppskrift er 258#13

Stompa sa for siden:

Merkelig, jeg fant mønsteret på dalegarn, og det er ikke likt. Skal se en gang til da. :)


#14

Stompa sa for siden:

Da skal du faktisk, i din størrelse, begynne med masken som er merket "midt foran/bak". Strikk halve omgangen, til neste sidemerke, og du vil se at du også avslutter med denne maska (altså blank rute i diagrammet). Deretter begynner du på nytt med midtmaska/blank rute, og strikker ut omgangen. Dvs at du får to midtmasker ved siden av hverandre i begge sidene.

At både for- og bakstykket begynner og slutter med samme maske i diagrammet viser at du har fått mønsteret midtstilt. Hvis det ikke blir likt, har jeg enten talt feil, eller du har strikket feil. :nemlig:


#15

Libra sa for siden:

Tusen takk. Da hadde jeg telt meg frem til rett start, men skjønte det ikke siden jeg ikke forsto fortsettelsen. Tusen takk for hjelpa, der redda du et strikkeprosjekt som var på vei ut vinduet. :D


#16

Stompa sa for siden:

Så bra!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.