Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Altfor mange nektariner - what to do

#1

frukt sa for siden:

Jeg har plutselig masse nektariner i kjøleskapet, og jeg kommer ikke til å klare å spise de opp. Kan jeg lage noe av de? Ikke kake eller lignende for jeg har ikke plass i fryseren. Men syltetøy eller noe?


#2

zinatara sa for siden:

Nektarinsyltetøy er veldig godt ja. Jeg har bare kuttet dem opp, puttet dem i en gryte med sukker og bittelitt vann og kokt til det ble syltetøy. Jeg gidder ikke konservere, så har bare fryst det ferdige syltetøyet.


#3

frukt sa for siden:

Det har jeg aldri smakt, og det høres jo enkelt ut. :)


#4

zinatara sa for siden:

Veldig enkelt og blir billig syltetøy når nektarinene er på tilbud.

Du kan bruke pektin dersom du vil ha det litt tykkere. Ser at enkelte tar av skallet, men jeg syns ikke det er nødvendig og at fargen blir finere med det røde skallet oppi.


#5

frukt sa for siden:

Takk for tips. :) Tror ikke jeg gidder å skrell en haug med nokså modne nektariner. :humre:


#6

zinatara sa for siden:

Man kan dyppe i kokende vann for å få skallet til å løsne, men min mening er at det ikke er nødvendig.


#7

frukt sa for siden:

Nei skall plager ikke meg heller.


#8

Nasse sa for siden:

Du kan også ha nektariner i sommersalater sammen med brie, spekeskinke og hva du vil ha oppi salaten.


#9

frukt sa for siden:

Det høres godt ut. :)


#10

Syrinx sa for siden:

Kjør i blender sammen med appelsinjuice.


#11

Lyppa sa for siden:

Nektarin er også godt tilbehør til grillmat :) (grillet nektarin)


#12

Myria sa for siden:

Hva med sorbet?


#13

Charlie sa for siden:

Syltetøy er sikkert godt. Det kan man jo bruke til litt av hvert.


#14

Penelope sa for siden:

Lagde smoothie her om dagen med frosne bringebær, nektariner og banan + naturell yoghurt + litt honning. Veldig godt.


#15

frukt sa for siden:

Mange gode forslag. Takk alle sammen. :)


#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror jeg hadde laget chutney. Men jeg fryser alltid ned, jeg synes hermetisering høres så stress ut.


#17

frukt sa for siden:

Jeg endte opp med å lage syltetøy siden det var enklest. :) Det ble veldig godt, og smaker søtt nok selv om jeg bare hadde i et par spiseskjeer med sukker. Og det ble passe tykt selv uten pektin. Jeg synes det fungerer bra å bare koke det en god stund uten lokk slik at mye av væsken fordamper.


#18

Charlie sa for siden:

Så bra! :heia:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.