Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fisking fra båt for dummies

#1

vixen sa for siden:

Vi har endelig fått tak i båt på småbruket. Gutta gleder seg ril fisking! Jeg er en skikkelig landkrabbe egentlig og har bare fisket med stang fra land. Hva trenger vi av utstyr og hva gjør man når man får fisk? Bløgger man i en balje eller hva liksom? Blir jo fort liggende i blodvann da. Prøver man å sløye over ripa og så legge de i en kasse med sjøvann eller hva? Hvor lenge holder de seg i en isoporkasse eller balje med sjøvann? Enlighten me!!
Klepp,håv og kniv er utstyr jeg har skjønt er kjekt å ha.


#2

Erica sa for siden:

Du har med en balje med litt størrelse. Vi pleier å bare bløgge den og la den ligge i balja. Blir litt blod, så kan være greit med et lokk evt om man syns det er litt ekkelt. Vi fisker med fiskestang, men har også hjul med gummimark-agn. Det syns ungene er gøy, for det er lett å fiske med det, og man får ofte endel fisk. Om man fisker etter uer er det også enklere syns jeg med hjul enn stang, for man skal ganske dybt.

Vi sløyer ofte fisken på vei hjem, en styrer båt og en sløyer fisk. Da er det kort vei inn, så legger fisken bare tilbake i baljen og skyller det hele når vi er i land.

Anbefaler håv, klepp, god kniv og stor balje i tillegg til fiskestang og kanskje hjul da om dere vil prøve det.


#3

allium sa for siden:

Jeg sløyer over balje som skylles over ripa etterpå. Husk plaster og en ren kniv i tilfelle kroker i fingrene.#5

celebelen sa for siden:

Jeg trives best med bånnsnøre, som Syrinx.

Pappa og jeg var ute og fisket for noen dager siden, vi hadde med en plastkasse til fisk og bløgget/knakk nakken på dem der. Sløyinga tok vi når vi kom i land, det er mest et praktisk valg om man gjør det i land eller i båten.

Klepp, håv og skarp kniv er lurt, ellers er det ikke så mye man trenger.


#6

star sa for siden:

Grei størrelse balje, god kniv og hytt/høtt/klepp.
Vi fisker mest med håndholdt jukse, men har også med stang. Bløgger i båten og sløyer på land.


#7

celebelen sa for siden:

Det hender forresten det er kjekt med en tang til å løsne eller holde kroken med, hvis den sitter vondt til (f.eks. langt nede i munnen på fisken). Savnet det aldri da jeg fisket som barn (det var ikke særlig store fisker i indre Oslofjord), men jeg vet pappa bruker det nordpå.


#8

Milfrid sa for siden:

Plaster (førstehjelpsskrin) og tang ja, det savnet vi veldig da vi fisket fra båt i Lofoten. :nemlig:


#9

Carrera sa for siden:

Når vi fisket fra båt i mine yngre dager, så husker jeg at pappa gjorde opp fisken ombord. Det som ikke skulle tas vare på, det gikk rett til måsene, evt innmat vi ville ta vare på og la vi i en dunk. Fisken i seg selv ble skylt i sjøen, og deretter eretter lagt i en kasse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.