Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat til campingtur

#1

Isprinsessen sa for siden:

Trenger forslag til pålegg og middager til å ha med på campingtur, kjøleboksen våres er ikke noe bra så er på jakt etter mat som tåler 10-12 grader.

Vi har en del real turmat men blir fort lei av det.


#2

Syrinx sa for siden:

Vanlige gryterettposer
Havregryn + tørrmelk = grøt
Nugatti, sjokade, hapå osv
Syltetøy
Leverpostei i små bokser
Diverse annet hermetisk pålegg, skal kunne tåle et døgn eller to i 10-12 grader etter åpning


#3

Timar sa for siden:

Spekemat.
Tubeost.
Klemmesyltetøy


#4

Myria sa for siden:

Pålegg: peanøttsmør, banan, avocado, smøreost og makrell i tomat på tube, honning.


#5

Charlie sa for siden:

Tips nr 1 er en bra kjøleboks. Vet ikke hva slags dere har behov for, men NAF hadde en test i 2019 hvor en billigboks kom bra ut. Disse kan kobles på i bilen. Har en lignende, som vi brukte på biltur i Europa. Det er en kjøleboks, liksom. Så man kan ikke forvente mer enn det.

www.naf.no/forbrukertester/test-av-utstyr/test-av-kjolebokser-2019/

Det betyr mye hvordan man pakker den. Det som skal oppi, bør være kaldt. Har man i tørrvarer o.l. som ikke er avkjølt, hever det temperaturen i boksen. Unødvendig. Må man ha tørrvarer i, kan de få en tur i kjøleskapet så de er kalde før boksen pakkes.

Vi pleier å bruke noe av maten som kjøleelement. Det som vi skal bruke litt senere, fryser vi ned før pakking, så det er iskaldt og så tiner langsomt i boksen og er med og holder tempen nede. Det kan jo være sånt som ost, skinke osv., også. Frossent brød i skiver, eller frossen middag. F.eks. Frosne pannekaker, frossen gryterett o.l. Ville vært litt forsiktig med fisk, kylling, lett bedervelige matvarer, men mye annet å velge i.

Evt fryser også flasker med vann, som først er kjøleelement og senere kald drikke.

Det spørs hva slags tur man er på, om man er stasjonær og har transport betyr ikke vekt like mye. Da kan man også velge hermetikk, som ikke trenger kjøl. Vi bruker av og til f.eks. trøndersodd, lapskaus osv. også hjemme til hverdags, bare fordi det er godt. Men vet fjellgåere også som spanderer på seg å bære en hermetikkmiddag.

Vanlige gryterettposer kan man bruke som de er, også uten kjøtt. Evt kan man ha i litt ekstra ris/ makaroni, eller f.eks. en boks bønner istedetfor kjøtt. Det gjør vi også hjemme for vegetardager. Eller hermetiske grønnsaker. Pose-potetmos er godt på tur. Gjerne med en gryterett. Pannekaker fra pose også.

Ellers har Gilde også nå turmat på menyen som konkurranse til Real Turmat, men det vet du kanskje.


#6

Isprinsessen sa for siden:

Takk for mange gode tips.
Vi har den fra Clas Ohlsson.
Ja har bare det som holdes kaldt i den. Savner litt kulturen med isbiter i kjøleboks og mulighet for å fylle is på alle bensinstasjoner.


#7

Malama sa for siden:

Det hjelper å ha fryseelement i boksen, men det fordrer hk at man kan fryse dem igjen. Vi drar på camping på campingplasser og satser på å legger elementer i kjøleskapets frysedel, som det i alle fall var der vi var i fjor, om natten, på service - bygget, og la dem hjelpe boksen på dagen. Vi har en rimelig grei sånn som går på strøm, men den er ikke av typen med kompressor, så den klarer ikke holde det kaldt nok i et telt midt på sommeren. Selv om vi prøver å sette det ut i skyggen så mye vi klarer.

Siden vi camper på denne måten har vi også nærhet til butikker og handler underveis sånt som ikke kan loge lenge.

Men du tenkte kanskje ikke canping med bil og strøm og butikker?


#8

Isprinsessen sa for siden:

Joda, vi skal med bil og telt. Men er noen plasser vi har lyst å ha to netter på som er langt unna butikk. Og tror ikke vi blir å ligge på så mange campingplasser med strøm.

Mange gode tips her, har jo helt glemt at det finnes hermetikk


#9

Malama sa for siden:

Hermetikk er fint da, og to netter langt unna butikk så spiser dere evt det lett bedervelige første dagen da. Har du kjøleboks som kan gå på strøm i bilen hjelper det jo.

Men jeg minnes i gamle dager at man fikk bytte fryseelement i nye som var frossen på bensinstasjoner eller campingplasser mener jeg? Det var jo lurt.


#10

Sola sa for siden:

Max-boller er godt


#11

Charlie sa for siden:

Ja, man betalte en liten sum for å få bytte, mener jeg. Og så var det litt kjipt når man var ny i camping-gamet med flunka nye fryseelementer og campingen bare hadde gamle, slitne å bytte med. :sukk:


#12

Fluke sa for siden:

Man får fremdeles det på campingplasser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.