Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaringer med loftseng til store barn/tenåringer?

#1

Input sa for siden:

11-åringen har et ganske lite rom, det er også langt og smalt. Bare 194 bredt. Han har nå en helt vanlig seng, skrivepult, bokhylle, et trommesett og en ikke kjempestor oppbevaringsseksjon der inne. Det er knapt noe gulvplass.

Han ønsker seg loftseng fra IKEA, og jeg skjønner ham godt, for det vil jo frigjøre en del plass. Men samtidig er jeg redd for at han går lei av den om få år.


#2

star sa for siden:

16-åringen sov i øverste køye fram til i våres.
For å få plass til mer enn senger så hadde de ikke noe valg.
Nå leker de jo ikke lenger og har fått hver sin rammemadrass.#4

Input sa for siden:

Den du linker til hadde vi på rommet hans der vi bodde før, og en sånn en kommer aldri inn hos oss igjen. Den var helt grusom å montere, laget utrolig mye lyd og det var null sjans å få den fra hverandre uten å ødelegge den.

Tror det som lokker han mot den han har sett for seg er at skapet er en del av senga, og det sparer han mye plass på.


#5

Plingo sa for siden:

Hva med å bygge en høyere seng med skap under selv? Mener det har vært tråder om det her inne før


#6

IzziCreo sa for siden:

Eldste hadde det og det tok ikke veldig lang tid før det var var over, men det kan jo ha mer å gjøre med henne enn sengen sånn egentlig :knegg: Når det er sagt så har vi ikke god takhøyde. Det er et must. Den du linker til vil også ta mye romfølelse da den er massiv og tett og man ser ikke "gjennom" den. Men praktisk å ha mye på et sted.

Vi har hatt stor suksess med å bygge seng på kommoder på barnas smale rom. Da får man halvøy seng som fint kan brukes som sofa når de har besøk, noe som er greit å ta høyde for når de blir såpass store at lek ikke er greia lengre.


#7

Stompa sa for siden:

Tror også jeg ville bygd en seng på skap/kommoder. Kanskje på tvers? Det vil sannsynligvis gi mer gulvplass.


#8

Floksa sa for siden:

En av gutta bygde seg slik seng. Veldig fin og han brukte den vel et halvt års tid. Men på sommerstid ble det alt for varmt der oppe i høyden og han har nå en seng som er 120cmish høy og har skap under.


#9

Stompa sa for siden:

Ja, Herremannen hadde loftseng ei stund da han var 7-8-9 (husker ikke helt), og han svettet så det rant av han hver natt, sommer og vinter. :nemlig:


#10

oslo78 sa for siden:

Storebror har høy loftseng med skrivebord under. Frigjør masse plass. Litt varmt på veldig varme dager, men de er det jo særdeles få av.


#11

Myria sa for siden:

Eldstemann på snart 13 har plassbygd loftseng på rommet sitt. Det bygget vi for 3-4 år siden og han har nå erklært at han vil ha vanlig seng i stedet. Han bruker bare rommet sitt til soving uansett så den ekstra gulvplassen gir ham ingenting.


#12

millact sa for siden:

Synes det er mange av dem, jeg.Temp på ca 30 her nå.


#13

oslo78 sa for siden:

Hos oss pleier det å være 3-4 dager i året at Storebror legger seg på sovesofaen sin i stedet for oppe i senga fordi det er varmt. Men så er vi jo vanligvis borte hele juli, så sikkert litt flere da.


#14

Gri sa for siden:

Vår snart 12-åring har den du linker til, og er godt fornøgd. Nokre få gongar vert det litt varmt i senga, men då lufter vi godt. Han stortrivast med god plass til PC-en på skrivepulten under.


#15

Input sa for siden:

Det går ikke fordi rommet er så langt og smalt, og i ene enden er døra og i andre enden er vinduet. Planen hans er å ha den lang ene veggen midt i rommet på en måte, og bruke plassen mellom senga og vinduet til en sakkosekk. Jeg synes det høres fornuftig ut, men samtidig frykter jeg at han om få år ombestemmer seg, og så har vi brukt masse tid og penger på å få den senga inn der.

I wish! :o Men underlig nok trives denne ungen best med å sove i tusen varmegrader, så er ikke så bekymret for det egentlig.


#16

Robyn sa for siden:

Eldste ønsket seg og fikk sånn seng, og det gikk ikke veldig mange månedene før han begynte å klage og heller ville ha vanlig seng. (Han var litt yngre på da.)
Samme med nevøen min, han har også nettopp gått tilbake til vanlig seng etter å ha prøvd seg med loftseng en periode. Han er 12.
Om han ikke er veldig lang går det an å bygge en seng i bredden til han sånn at senga tar en kortvegg i stedet for å ha den på langs. Det frigjør en del gulvplass og har mye å si for romfølelsen.


#17

Stompa sa for siden:

Det burde vel gå å ha seng på tvers under vinduet? Det har vi på det minste soverommet; det er den eneste måten å få noe mer ut av rommet på.


#18

Input sa for siden:

Det går jo ikke an når det bare er 194 cm bredt. Hvis ikke hadde det vært den opplagte løsningen. Og han er veldig lang, så å ha en kortere seng enn vanlig er heller ikke et alternativ.


#19

Stompa sa for siden:

Nei, hvis han er så lang går det nok ikke. Ellers hadde det bare vært å bygge på den plassen dere har og få en madrass skåret til.


#20

Martis sa for siden:

Vi hadde den du linker til og eldstemann vokste ut av den når han var tretten og yngste likte den ikke. Det ble veldig tett opp mot taket, vi har normal takhøyde. Jeg ville heller ha bygd opp på kommoder, så kommer du litt opp + får klesskapet under sengen.


#21

Lyppa sa for siden:

Det har vært ymse loftsengvarianter i omløp hos nær familie, men det har kun fungert som midlertidige løsninger. Rommet vil virke enda lengre og smalere med ei sånn seng på langveggen. Lysfølelsen vil også bli dårligere.
Jeg ville nok sett om det er mulig å få kjøpt f.eks en rammemadrass med 1,90 lengde eller plassbygd ei seng som kan stå under vinduet og utnytte rommets bredde. Da kan du kjøpe en god skummadrass og skjære av de 6 cm det er snakk om.


#22

Anda sa for siden:

Vår loftseng røyk da pjokken begynte på vgs. Han brukte aldri pulten heller.
(Det lille som ble gjort av lekser skjedde på kjøkkenet, og spilling i kjellerstua.)

Frøkna på 14 har rammemadrass montert oppå en kommode. Hun vil ned på gulvet igjen, men får ikke lov før neste år (vgs). :knegg:


#23

Toffskij sa for siden:

Jeg tror heller ikke han kommer til å ville ha høyseng i lengden. Begge mine hadde det en stund, men så snart de ble tenåringer, ville de ha vanlig seng fordi det ble varmt der oppe og fordi de ville bruke senga som sofa på dagtid. 16-åringen min bruker senga si til ALT, spilling, lekser, you name it. Tror det er ganske vanlig blant tenåringer.

16-åringen har forresten spesialbestilt 1,90 lang rammemadrass som står på tvers i et tilsvarende smalt rom. Det gir veldig god romutnyttelse.


#24

Input sa for siden:

Hvor mye kostet det Toffskij?


#25

Toffskij sa for siden:

Det var dyrt, ca. 7000. Men en god investering.


#26

Isprinsessen sa for siden:

Ville bygd en seng av kommoder og plassert på tvers slik mange skriver. Mulig det går å skive en madrass inn evt kappe av skumgummimadrass


#27

Molly sa for siden:

Tror også jeg ville satset på rammemadrass i 190-lengde.
Aner ingen ting om denne nettbutikken eller madrassene de selger, men det finnes i hvert fall noen som leverer uten spesialbestilling: www.madrasseksperten.no/product-category/madrasser/rammemadrasser/valencia/

Ville gått for så bred seng som mulig, for som flere andre har nevnt, så bor tenåringene i sengen hele dagen. Unntatt de som gamer med stasjonær pc, så klart.


#28

Tjorven sa for siden:

Knerten, som er av den svært medgjørlige sorten, gjorde det klart at han var ferdig med å sove i høyden da han begynte på ungdomsskolen. Snuppa ba om lav seng da hun var rundt 10 år.


#29

Input sa for siden:

Hvor bestilte dere?#31

Fluke sa for siden:

Eldste her har loftseng og har hatt det siden han var 11 år. Han syns det er greit i det lille rommet han har. Jeg syns det er skikkelig vanskelig å skifte sengetøy der oppe ... (ja han gjør det selv nå, men gjorde ikke der da han var 11)


#32

Input sa for siden:

Takk for link! Prøver å overtale ham til å velge vanlig seng under vinduet, men han er veldig bestemt på at han vil ha loftseng.

Hvor gammel er han nå? Min 11-åring legger heldigvis på laken selv og er informert om at han i hvert fall må det om han skal ha så høy seng.


#33

Fluke sa for siden:

Nå er han 19 :)


#34

Charlie sa for siden:

Ville ikke lagt såpass med penger i det om jeg ikke hadde trua på at det ville vare, tror jeg. Men ser det ligger ute en som ser lik ut til 800 på Finn, så om det hadde vært noe sånt tilgjengelig i nærheten, kunne jeg vurdert det bare fordi ungen ønsket seg det.

Jeg er enig i at det rent praktisk og funksjonelt sikkert er bedre med plassbygd.


#35

isola sa for siden:

Eldste har en sånn seng som du linker til. Sånn for husfreden er det helt krise. Om han er av typen som må tvinges opp om morgenen vil denne bare adde til problemet…


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.