Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flytte markise

#1

Robyn sa for siden:

Jeg har en forholdsvis lang terrasse og har derfor to elektriske markiser. Når markise nr. 2 ble montert var det bare min eksmann som var hjemme og han fikk de til å montere den inntil vegg på ene siden mens den egentlig burde vært montert inntil den andre markisen.
Dette gjør at jeg har en glippe på ca en meter akkurat der hvor ettermiddags- og kveldssola står rett inn på det mest irriterende.

Jeg vil derfor flytte denne markisa som er rundt 3-4 meter bred ca en meter mot høyre. Det er to sånne festearmer som er skrudd/boltet fast i veggen.

Er det noen som har gjort dette? Jeg vil tippe det ikke er store jobben for de som har kunnskap og riktig verktøy, men selv om jeg er handy og gjør mye kjenner jeg at akkurat dette tør jeg ikke gjøre selv.

Noen som har tips til hvem jeg kan kontakte for å få det gjort? Markisene er kjøpt av Markisemannen, men de hadde eksternt firma som monterte. Regner med at dersom jeg går via de blir det prispåslag og dyrere enn om jeg finner noen som kan gjøre det selv. (Er heller ikke spesielt imponert over servicenivået hos Markisemannen i forbindelse med monteringen etter at vi hadde bestilt markise hos de.)

Jeg bor sentralt på Østlandet, på grensen mellom Lørenskog og Lillestrøm.

Blir takknemlig for alle tips, jeg kjenner ingen innenfor aktuelle bransje og syns det er skummelt å bare skulle velge noen fra Google.


#2

Myria sa for siden:

Du kan jo legge det ut på Mitt Anbud? Greit å kunne velge mellom forskjellige tilbud.


#3

Fløyel sa for siden:

Jeg hadde dratt på et av byggevarehusene i Lillestrøm (BM, Maxbo eller Monter ligger tett), gått inn på proffavdelingen og spurt der om de kan anbefale et håndverksfirma til et slikt oppdrag. De har flere små mellomstore håndverksfirmaer som kunder som driver i Lillestrøm området.


#4

Robyn sa for siden:

Har tenkt på det, men det er en liten jobb og flere jeg kjenner har ikke fått særlig med seriøse tilbakemeldinger på sånne små strøjobber. Har også forsøkt en gang tidligere og fikk ingen tilbakemeldinger (også en liten snekkerjobb).
Også er det også det å evt bedømme om de som kommer med anbud er seriøse eller ikke, det er det vanskeligste syns jeg.

Hadde håpet noen kjente til noen dyktige og pålitelige som jeg kunne ta direkte kontakt med.


#5

Robyn sa for siden:

Det var ikke så dumt. Eldste har en kompis som sitter på kundeservice hos Maxbo, kan starte der og høre. :jupp:


#6

Stompa sa for siden:

Tror alle seriøse håndverkere har så mye å gjøre for tida at de ikke gidder/trenger å lete etter oppdrag på Mitt anbud. :nemlig:


#7

Robyn sa for siden:

Ja, det stemmer nok.


#8

Lavender sa for siden:

Vi gjorde det selv, mest mannen. Det er fire fester på vår, å flytte de vil gi merker. Det var å gå opp i stigen med markisen og å holde den oppe som var tungt. Hvis 4 - 5 m markise. Kan du spørre om å kjøpe en tjeneste på lokal Facebook side?


#9

Robyn sa for siden:

Jeg sendte en henvendelse til HD solskjerming.
De tar 2150,- som oppstart, det er inkludert inntil en halvtime reisevei samt en halvtimes arbeid. Utover dette tar de 282,5 pr påbegynte kvarter (inkl MVA). Det høres helt overkommelig ut, og siden det er dette de driver med regner jeg med at det går ganske kjapt.

Skjønner at det blir merker. Men den glippa irriterer altså vettet av meg.


#10

Lavender sa for siden:

Kanskje be de tette hull så kan du eventuelt male selv.


#11

Fløyel sa for siden:

Høres smart ut Robyn. De som er spesialisert på markiser jobber gjerne mer rasjonelt, så det kan nok hende dette blir en rimeligere løsning.


#12

Robyn sa for siden:

Ja, og hvis ikke klarer jeg nok å få til akkurat det selv. :jupp:

Ja, tenker det. Eneste som blir spennende er å høre om/når de kan.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.