Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Profilbilder på FB

#1

him sa for siden:

Mange markerer Utøya i dag. Jeg synes det er flott, men er litt nysgjerrig på hva man legger bak. Er det en opplevelse av å gå i et digitalt tog ala 1.mai, eller er det en gest som å heise flagget? Eller er det en politisk markering? Dere som gjør det, hva er tankene deres bak handlingen?


#2

Blå sa for siden:

Jeg opplever det vel litt som å heise flagget. Å markere et fellesskap.


#3

Stompa sa for siden:

Bare å markere at jeg tenker på det som skjedde.


#4

him sa for siden:

Ja, som å heise flagget. Synes det er fint :)


#5

Maverick sa for siden:

Det er en enkel måte å markere en bevissthet rundt dagen. Jeg husker og minnes, både Utøya og regjeringskvartalet.


#6

him sa for siden:

Ja, jeg bare lurte på hva du ville tenkt det tilsvarte i RL? Altså hvilken fysisk handling du tenkte var nærmest?

#7

Blondie sa for siden:

Ja, sånn opplever jeg det også.


#8

Maverick sa for siden:

Å tenne lys ved et minnesmerke, kanskje. Å be SIAN dra til helvete på en av standene deres.


#9

Inagh sa for siden:

Slik, ja.


#10

Malama sa for siden:

Bevissthet. Markering.

Litt tanker. Jeg har en kusine som var på Utøya. Så det er litt nært og sårt. Og føles rett å sette på en sånn vi glemmer aldri, ramme.

For henne. For andre. For alle.


#11

Taien sa for siden:

Bevissthet og markering ja. For å vise at vi står sammen.


#12

sindrome sa for siden:

Det er på en måte noe man kan gjøre for å markere sitt standpunkt mot de som mener at det er dumt/unødvendig å markere mer, at man burde ha gått videre etc. som finnes i kommentarfeltene. Jeg syntes det var godt å se hvor mange som endret profilbildet sitt i går, i feeden på facebook etter å ha lest noen kommentarfelt. Da føltes det som om det var flere med mitt perspektiv enn det motsatte. Jeg vet ikke om jeg tenker på noe tilsvarende handlig irl.


#13

Stompa sa for siden:

Jeg tenker aldri at det jeg gjør online skal ha en parallell IRL. Stort sett ville jeg ikke gjort noe IRL, men online er terskelen mye lavere fordi det er så enkelt.


#14

Filifjonka sa for siden:

Jeg husker og minnes, men bruker aldri sånne Facebookrammer om noe som helst.


#15

Milfrid sa for siden:

Husker og minnes, men har ikke oppdatert profilbildet. Hjerter på alle som gjør det, men for meg blir det ikke riktig, jeg får dårlig samvittighet for alle de andre gangene ellers i året jeg gjør alt for lite for å huske og ikke glemme til at jeg føler jeg kan forsvare å smykke meg med det på 10-års dagen. Særlig når jeg har lest en del statuser fra de som var på utøya, og opplevde og overlevde deg. Jeg overtenker helt sikkert, jeg meldte meg ut av speideren fordi jeg ikke kunne avlegge speiderløftet om å tjene og ære Gud, jeg som ikke har tro i lilletåen en gang. :knegg:

Synes det er en veldig fin gest da, og synes det er veldig fint med den som gjør det. :hjerter:


#16

him sa for siden:

Mente ikke at det måtte ha en paralell til RL :) Mente bare at symbolske handlinger vi gjør i RL er mer "etablerte" og det er tydeligere hva tanken bak er. For meg er det stor forskjellige mellom det å tenne et lys hjemme kontra det å tenne et lys i en minnemarkering. Og for meg er det også stor forskjell på det å vise deltakelse i respekt for de som er rammet eller om det er en politisk erklæring. Dette er vel bakgrunnen til at jeg lurer.

#17

Syrinx sa for siden:

Det er aldri feil å vise at man har gode tanker og intensjoner. For noen ligger det mye bak, for andre er det bare godt å være en i flokken. Alt er like greit.

Personlig skrev jeg åtte ord i statusoppdateringen min i går, fordi det var riktig for meg akkurat da. Det kunne like gjerne vært å ha ramme på profilbildet.


#18

him sa for siden:

Ja, det er det jeg også tror. :nikker: Det å gjøre markeringer på SoMe er mer mangfoldig enn det man gjør i RL fordi det ikke har utviklet seg "tradisjoner" (OK, i forbindelse med Utøya hørtes jo det kjemperart ut. :flau: ) enda. Og det er derfor jeg er nysgjerrig på hva dere her inne legger i det.

#19

Taien sa for siden:

For meg personlig er det for å vise at jeg minnes, jeg sympatiserer og er med i hjertet for de som er rammet på en eller annen måte. Jeg sto stille i Oslo sentrum i går kl 19 når klokkene slo, jeg var å la ned rose utenfor Domkirken....og jeg endret profilbilder mitt på fb. For meg er det noe jeg gjør for å vise at jeg er MED. Om det ble forståelig.


#20

Karamell sa for siden:

Minnes, være en del av felleskapet, tenne lys/ legge ned rose.


#21

Señora sa for siden:

Jeg har ingen fysisk link til hendelsen. Derfor utelater jeg å markere. Det betyr ikke at jeg ikke bryr meg, for det gjør jeg. Utelater likevel fysisk markering.


#22

Billa sa for siden:

Jeg bruker ikke profilbildet mitt eller oppdateringene mine til å markere sympati eller støtte i ferdiglaget ramme eller symboler/bilder. Jeg kan skrive noe selv hvis saken berører meg sterkt og jeg føler jeg har noe jeg ønsker å dele.


#23

frukt sa for siden:

Samme som Billa.
Det er en fin ting å gjøre, men jeg synes kanskje ikke det gjør noe fra eller til. Men jeg er åpen for at det har en større positiv effekt enn jeg tror altså.
I tillegg er det så utrolig mange saker man kunne markert støtte/sympati for. Hva skal man fokusere på liksom. Jeg blir fort overveldet av for mange valg, og ender opp med å ikke velge noe. Også kjent som decision making fatigue.


#24

Charlie sa for siden:

Jeg gjør det for å vise støtte, fordi det er folk i min omgangskrets/ venner på Facebook som er berørt, og det er for å vise at jeg tenker på dem. Har også delt den greia som har stått i mange aviser om at man står opp mot hatprat - pleier ikke nødvendigvis å dele sånt, men denne talte deltakerne, så da ville jeg bidra til at antallet økte.


#25

Strå sa for siden:

Sånn er det for meg også. Denne saken berører meg sterkt, og jeg la ut en status, men å legge På rammer e.l. er ikke meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.