Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Trening" før Besseggen

#1

him sa for siden:

Har meldt meg på en "fellestur" på Besseggen. Har aldri gjort noe lignende og har full panikk (Intet nytt under solen mao :humre: ) Fellesturen er tidlig i september så jeg kan "jukse" og ta en "treningstur" alene.

Tips til tur fra dere? Pretty please :blomster:


#2

Charlie sa for siden:

På ut.no finner du masse turforslag nær der du bor. De er satt opp med vanskegrad, km osv., og turanvisninger. Finner mye fine turer der. Jeg har oppdaget mye fint turterreng der, hvor jeg aldri har vært før. Enda jeg er ikke veldig skog og mark-type, ellers. Tror jeg ville gått etter de lokale «toppturene» som gjerne har litt stigning. Så kan de likevel ha vanskegrad «enkel». Gå turer i tiden fram til september vil gi et fint grunnlag. Bruk gjerne en sekk med litt niste, drikke, tøy osv., det skal dere vel ha og er fint å ha trent med.


#3

Magica sa for siden:

Ja, du bør i alle fall trene, det er en ganske lang tur (8 timer kanskje) og du bør ha inngåtte sko, og du bør trene motbakker. :)


#4

venla sa for siden:

Jeg gikk akkurat Topp7 i Bymarka. Om du går turen fra Ila får du trent både lengde (3 mil) og testet motbakker. Særlig opp Gråkallen og Storheia. Gå med fjellsko og sekk, så blir det ikke så ulikt turen over Besseggen. Ikke like mye fjellterreng, men en ganske dryg tur det og. Jeg brukte 8 timer.


#5

Selma sa for siden:

Vi skal gå til Ekkertind i morgen (anslått til ca 5 timer). Det kan kanskje være en egnet "test-tur"?

Vassfjellet er glimrende for motbakketrening. Ikke så spennende, men kortreist: Estenstadmarka! Bakkene opp til Månen er effektiv og lett tilgjengelig "hverdagstrening". Solemsvåttan gir også god puls og motbakke-trening. Storheia? Forbordsfjellet?

Ruten (Orkland) er også i passe avstand for en dagstur.


#6

Blå sa for siden:

Viktigste treningen er nok å gå i bakker med sekk.


#7

Kaprifol sa for siden:

Jeg slår et slag for å trene på sti og i ulendt terreng. Gå turer på sti for å trene opp anklene og «blikket» for å finne gode steder å sette føttene.


#8

Inagh sa for siden:

Bakker med sekk, og ulendt terreng, og gå for all del inn fjellskoene før Besseggen. Ellers er gåstaver kjekt å ha på selve turen.

Ellers vil jeg på det sterkeste anbefale Pelen som turfølge over Besseggen, men du er kanskje ikke så heldig. :humre:


#9

Magica sa for siden:

Ja, du vil i alle fall ikke ha meg. :knegg: Kan også anbefale che. :knegg:

Men jobb med kondisen i motbakke og ta noen lengre turer, du trenger ikke 8 timers, men ville gått noen 3-4 timers.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.