I går kjøpte jeg ei 3,8 kg frosset familieribbe. Den kom i kjøleskapet etter 1 time. Å nå, 22 timer etter jeg satt den i kjøleskapet tok jeg den ut. Jeg tenkte over om jeg skulle vaske den, men tenkte nei, det er da sikkert litt hysterisk av meg fordi den er da vel vasket av de som pakker den inn. Så jeg rutet den opp, smurte inn med salt og pepper, pakket den inn i sølvfolie og satte den inn i kjøleskapet igjenn. Kjente ingen lukt i det hele tatt.
Etter å ha satt ribba i kjøleskapet er jeg igang med å rydde.
Så det var litt væske i posen ribba lå i fra frysedisken. Kansje 0,5 dl og en kjøttbit på 1 cm. Så jeg tømmer det i vasken for å skylle posen. Da skjer det. Ei skikkelig SUR lukt kommer mot meg. Den var vond!!! Stinkesur!
Etter å ha sett sånn ut :gal: i et kvarter sjekket jeg ribba.
Den var som jeg oppfattet den første gangen. Helt fin. Luktet helt friskt. Ikke antydning til surt. Er vel ingen grunn til å kaste den, når kjøttet lukter friskt? :vetikke:
Så jeg vasket den grundig, og saltet og peppret på nytt, før jeg pakket inn i ny sølvfolie. Lukter den fortsatt like friskt i morgen, så innviterer jeg gjester til middag.
-Med mindre jeg får litt grøss og gru-tilbakemeldinger da..
Kjipt med den grusomme lukta fra tinevæsken, men ribba kan vel umulig være sur når den lukter friskt?