Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tørketrommel - anbefalinger, research og gode deals

#1

Polyanna sa for siden:

Før ferien ga tørketrommelen en feilmelding som handler om selve trommelen eller motoren eller noe. Jeg gjorde en større innvendig rens, og så fikk den være i fred i en måned. Nå er feilmeldingen borte, men den bråker fælt, så jeg tror vi må tenke enten reparasjon eller ny. For å ikke bare måtte styrte ut og handle, så hadde det vært fint å ha funnet ut hva jeg vil ha, og å se etter gode tilbud.

Alle tips mottas med takk! :blomster:


#2

Pelle sa for siden:

Vi er fornøyd med Miele. Vart 10 år uten tull nå.


#3

Floksa sa for siden:

Vår Miele gikk 14 år. Da stoppet den. For godt. Da hadde den tørket ca 6000 vask. Jeg synes ikke det var bra nok. Jeg er såpass bitter på at den ikke holdt lenger at vi ikke har kjøpt ny #muligenslittlangsint


#4

Snippa sa for siden:

Jeg var veldig fornøyd med min gamle maskin, en Whirlpool fra 1994 eller noe sånt :humre: Da den ga seg for 3 år siden, kjøpte vi en testvinner fra Bosch. Den er skikkelig, skikkelig dårlig. Såpass dårlig at jeg også har bestemt meg for at vi må kjøpe ny. Igjen :mumle: Så jeg er egentlig bare innom for å si kjøp noe annet enn Bosch!


#5

Turban Smukk sa for siden:

Henger her for tips. Jeg skal også kjøpe tørketrommel, men blir utmattet bare av å gå inn på nettsidene til Elkjøp.


#6

veobra sa for siden:

Vi har en ganske enkel modell fra Miele. Fornøyd med den. Vi bruker den ikke til annet wnn sengetøy, håndklær og undertøy så den gpr ikke så all verden.


#7

IzziCreo sa for siden:

Vi har Siemens hjemme og er storfornøyd. Den er rask, gjør ikke rommet unormalt varmt slik forrige gjorde og tøyet blir helt tørt. Den er også stillegående. Har en god del ulike program og er stor nok til å tørke dobbeldyne. Det er en av toppmodellene.

Miele skal vi aldri ha igjen. Mange runder med service og var ikke spesielt skånsom heller. Noen naboer hadde samme modell og de var like fortvilet.

Vi har kombi vask/tørk på hytta i merket LG, og det kommer jeg heller ikke til å kjøpe igjen. Bråker og ikke på langt nær så god som Siemens på verken vask eller tørk (men jeg vet at kombimaskiner ikke er like effektive).



#9

Timar sa for siden:

Du kan jo søke opp tråden min fra før sommeren. :humre: Den dyrekjøpte erfaringen var at å bestille reparerør på en 7 år gammel maskin var å hive penger ut av vinduet..

Til gjengjeld fant jeg en bra maskin på tilbud hos Elkjøp, mener den kom på nesten halve prisen, fra 11 til 6?

Mine kriterier:
Selvrensende kondensator (jeg tror støv i kondensatoren drepte den gamle)
Varmepumpe
Spesialprogram for ull, sport, yttertøy og finvask
Antikrøll
Stor kapasitet, tror den tar 9 kg

Vi så på noen fancy med damp, men konkluderte med at det ikke var verdt prisen, og at vi sikkert skulle ha ny vaskemaskin etterhvert vi kunne få med damp. Vi fikk rett i det. :nemlig:


#10

Fersken sa for siden:

Vi har en fra AEG som vi kjøpte ny i 2008. Til nå har det ikke vært noe tull eller feilmeldinger. Tørker stort sett bare håndklær, sengetøy, undertøy og sokker. Og av og til puter, dyner og litt skallklær for impregnering.


#11

Filifjonka sa for siden:

Vi har en Siemens som har vært mye brukt i 10 år, helt problemfritt.


#12

Gaia sa for siden:

Jeg er passe fornøyd med min Siemens, selv om jeg syns den bruker litt for lang tid. Den er fem år gammel, men jeg hadde ikke kjøpt den igjen. Vi har en AEG på hytta, som også bruker veldig lang tid. Men den tørker bra. Hadde jeg skullet kjøpt ny nå, hadde jeg nok valgt Miele.


#13

millact sa for siden:

Nå har jeg AEG. Forrige var Miele. Mye bedre.


#14

Vind sa for siden:

Vi har en Boch tøreketrommel med touch-panel, tror det er denne www.elkjop.no/product/hvitevarer/torketrommel/206088/bosch-torketrommel-wtr86t9esn-hvit?gclid=Cj0KCQjw6ZOIBhDdARIsAMf8YyH9BPF130IovWeyNvsOtHZaU11zmRyCAnC7N9QK5emFDUsgMha1VgMaAucaEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Den er egentlig helt ok, men jeg liker virkelig ikke den touch-panelet. Den reagerer ikke alltid på trykking, så noen ganger må jeg trykke førti ganger før den starter...Vi har også en AEG vaskemaskin med samme betjening, og det er samme problemet der. Hvis jeg skulle kjøpt igjen, hadde jeg vaglt noe med vanlige knapper og hjul.


#15

Timar sa for siden:

Bosch'en vår har også dustete trykkfølsomme knapper, start-knappen må gjerne trykkes på mange ganger, og hardt, før den reagerer.


#16

Polyanna sa for siden:

Ah, det skal jeg notere. Ellers er jo denne tråden all over The place i anbefalinger. :knegg:


#17

Filifjonka sa for siden:

Der har du essensen i alle hvitevaretråder. :nemlig:


#18

Polyanna sa for siden:

Skal få åpnet den i dag og sett om den kan fikses. Tror det er noe rusk rundt trommelen.


#19

Gaia sa for siden:

Preferanser er jo forskjellige. Det er vel derfor det er så mange forskjellige produsenter av hvitevarer. :jupp:

Det beste eksempelet jeg har er at jeg elsker bestikkskuffen i oppvaskmaskinen min, mens jeg har en venninne som ikke tar i bestikkskuff med ildtang. Vi ville aldre kjøpt samme oppvaskmaskin. :knegg:


#20

Timar sa for siden:

Folk kjøper jo tørketrommel kanskje en gang hvert 10. år Så de færreste har sammenligningsgrunnlag på tvers av merker og modeller. Og så er det vel menneskelig å være fornøyd med valget man selv tok og dermed anbefales det videre med mindre man et skikkelig misfornøyd?

Jeg leste noen tester og så var det en av kjedene, power eller elkjøp, tror jeg, som hadde beskrevet hva man bør tenke på og vurdere ved kjøp av ny tørketrommel. Eksempelvis at hvis trommelen står i et rom som brukes til andre ting (vår står på hovedbadet), så bør den ha varmepumpe for å unngå at rommet varmes unødvendig opp.



#22

Floksa sa for siden:

Ja nå har vi prøvd den og den leverer den altså.
Tørker tøy så det står etter. Har kjørt kanskje ti tromler?
Fire bare i dag (kom hjem fra ferie i går :knegg: )
Litt klønete å tømme filteret. Men det er bare teknikk. Greit med lys i trommelen. Det hadde ikke den forrige.


#23

Embriksmamma sa for siden:

Takk for svar! Høres bra ut, lurer på om vi også går for den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.