Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Krim-lydbøker?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg skal kjøre tilsammen 14-15 timer mutt putt alene fordelt på to dager den kommende uka og da trenger jeg selvsagt lydbok! Jeg hører for tiden mye nordisk krim, og vil ha tips i den sjangeren. Typisk krim med en politi/etterforskerhelt som man gjerne også får følge litt privatlivet til. Det bør helst være flere bøker i serien. Jeg bruker Fabel for tiden, men kan aktivere Storytel også.

Jeg har lest/hørt alle av Jo Nesbø, Unni Lindell, Jørn Lier Horst, Kristina Ohlsson, Marit Seiersgård, Camilla Läckberg, Gunnar Staalesen, Karin Fossum, Henning Mankell, Anne Holt og ganske mange andre også, men dette er jo en kjempesjanger, så det må jo være mer bra. Tips?


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg likte Merete Junker sine bøker. Letthørte.


#3

Dali sa for siden:

Har du lest Jørgen Brekke? Har hørt meg gjennom et par bøker av han. Fabel.


#4

Floksa sa for siden:

Lars Kepler om Joona Linna? Kanskje ikke om du skal ligge over alene på en øde herregård, med varierende strømtilførsel. Men spennende da. Og flere bøker.
Gjæver sine om Ole Vik liker jeg også.


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Har du lest bøkene om Ola Vik av Jørgen Jæger?


#6

Libra sa for siden:

Hans Olav Lahlum har en serie hvor handlingene er lagt til 60/70 tallet. Jeg elsker den serien og anbefaler den på det sterkeste. Første boken er bra, men synes de påfølgende er bedre.


#7

GinaK sa for siden:

Smaken er som baken da.
Tror Stefan Ahnhem sine bøker ligger på Fabel? Synes de er skikkelig spennende.

På Storytel:
Bøkene til Anna Grue. Om en reklamemann som blir privatetterforsker.


#8

Syrinx sa for siden:

Siden du nå har fått mange svar så må jeg spore litt av og anbefale Nokas-millionene som ligger på Fabel.


#9

Retz sa for siden:

Hjort og Rosenfeldt sin serie om Sebastian Bergman. Det beste som finnes av skandinavisk krim etter min mening. Hans Rosenfeldt skrev manuset til Broen, så det borger for kvalitet. Jeg lytter til 2-3 krimbøker i uka, fortrinnsvis svensk krim på svensk, og synes at bøkene om SB & co i riksmord er i en klasse for seg. Finnes på Storytel med dyktig oppleser i Niklas Falk. Hvis du vil lytte til originalspråket. På Fabel kan du lytte til Ivar Nergård, men jeg velger uten tvil Falk framfor Nergård.


#10

nokon sa for siden:

Einig i Jørgen Jæger, Hjorth/ Rosenfeldt og Anna Grue. :nikker:

Nå i sommar er det to krim-lydbokserier som har gripe meg. Sofia Sarenbrant sin serie om Emma Skjöld (dei to første er ikkje så gode, men viss du begynner på Visning, er resten veldig bra!) og Katrine Engberg sine om Jeppe Kørner og Anette Werner.


#11

polarjenta sa for siden:

Helt enig.:ja:


#12

Lhi-My sa for siden:

Tusen takk for mange tips! Jeg har tenkt å begynne med Jørgen Jæger i dag. Resten tas etter hvert. Det går 2-4 lydbøker i uka, jeg hører mye når jeg syr også, så det er ypperlig å ha en liste klar!


#13

GinaK sa for siden:

Jørn Lier Horst. Ser at de eldste bøkene ikke ligger på Storytel. Litt dumt om man liker å følge etterforskerens liv, sånn som jeg gjør.

Liker også bøkene om Elli, en kvinnelig etterforsker. Av Eystein Hanssen. 7 bøker foreløpig. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.