Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode telys og kubbelys i LED?

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg er på jakt etter gode telys i LED. De fleste vil stå i holdere som ikke vil vise "flammen" direkte, men jeg har et lystre med glassbeholdere hvor lysene vil synes. Så da er det viktigere at "flammen" er pen og ikke sånn plastic fantastic feel liksom. Det må blafre på en fin måte. Noen som har tips om noen gode?

Jeg har kubbelys fra Northlight fra Clas hvor det er et lodd i selve "flammen" som gjør at det ser naturlig ut og ikke en fast "flamme" med blinkende lys inni.

Det står at de er til utendørsbruk også, men det har jeg ikke forsøkt. Jeg har opplevd tidligere med lys fra Nille at de rett og slett smeltet i solen. Noen som har forsøkt med dette lyset? Jeg tror egentlig jeg uansett må ha et større et, for jeg har fått en stor, flott utelykt fra Cane-Line. Så tar gjerne i mot tips om store, fine kubbelys som tåler å stå i solsteken.

Northlight fra Clas:

[img]https://www.clasohlson.com/no/Northlight-LED-kubbelys-med-timer,-utendørs/p/Pr443788000[/img]

Pluss hvis de er miljøvennlige (oppladbare), men det er ikke så mange som er ser jeg.


#2

Tallulah sa for siden:

telys: uyuni. :nemlig:

Jeg har også et kubbelys fra nille som vil smelte i solen. Det er jo laget av stearin på utsiden, så ikke så rart. Kjenner ikke til de fra Clas. Uyuni har også kubbelys, men står spesifikt at de ikke tåler sterk sol. Jeg tror mange av kubbelysene er laget av stearin.


#3

IzziCreo sa for siden:

Takk for tips. Da skal jeg sjekke ut Uyuni, men mener jeg har sett forbi de tidligere pga en litt sånn rar veke liksom? Men tror ikke jeg har sett de i bruk. Synes at nettbutikkene burde vise filmsnutt med LED lysene de selger. Hadde gjort handelen langt enklere :nemlig:

Det fra Clas som jeg har er laget av harpiks ser jeg. Kanskje det ter seg annerledes enn stearin?


#4

IzziCreo sa for siden:

Jeg ropte og fikk svar :knegg: Googlet Uyuni telys og dette var første treff, og der lå det jo en fiixiin film som viser diverse Uyuni lys i bruk :hyper: De ser fine ut, ja!


#5

Tallulah sa for siden:

:vetikke:

Men Clas har jo noen som er ment for utendørs, er det et slikt? Da bør det jo tåle å stå i solen.
www.clasohlson.com/no/Northlight-LED-kubbelys-med-timer,-utendørs/p/44-3788

De er dyre, men veldig fine. Kan bytte batteri, og man kan ha ulik lysstyrke.


#6

Karamell sa for siden:

Telysene mine virker ikke! Må holde de opp ned for at batteriet skal få kontakt. Det er det merket de har på Kitchn. Eleda, tror jeg. Uyuni er best, de har jeg som kubbe!


#7

gnuri sa for siden:

Da bør du gå på Kitchn og klage :jupp:


#8

IzziCreo sa for siden:

Ja, det er de jeg har, men ser at det største også er for lite til den schvære lykten. Burde kanskje hatt et slikt stort med tre veker fra Uyuni eller tre i ulike størrelser. Men Uyuni tåler, som du nevnte, ikke sterk sollys, så da utgår det.


#9

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har ikke fulgt med i timen (igjen!). Hvorfor bruker vi slike LED kubbelys? Er det med tanke på inneklima?


#10

Fjols sa for siden:

Derfor vi bruker slike i alle fall, men vi tenner vanlige te-lys og stearinlys en gang i blant.

Vi er veldig fornøyd med Uyuni.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg har det både på grunn av inneklima, og fordi da kan jeg ha "stearinlys" på steder jeg ikke kan ha varm, åpen flamme. Som i teakseksjonen (som allerede har en brent flekk på undersiden av en av hyllene etter at svigermormor brant et ekte lys der en gang i tiden) og i en slags vegghengt brutalististisk smijernsstake som skal ha to kubbelys i seg. Der er det praktisk at det ikke drypper, eller blir sot på veggen.

Jeg brenner vanlige lys i vanlige staker, men lurer litt på å se hvordan noen av de vanlige lysene fra Uyuni kan se ut, for noen av stakene er slik at de ikke tar i mot eventuelle drypp, og må derfor ha fat under seg om de skal stå på en duk. Med elektrisk så slipper jeg det.


#12

Pepper Lemon sa for siden:

Ah, nettopp. Dette var jo kjempesmart. Ikke nødvendigvis dyrere heller, med mindre de spiser batteriene fort.


#13

Tallulah sa for siden:

Nei, syns ikke det. De har flere settinger, og en fjernkontroll som du kan stille styrke og hvor lenge de skal stå på før de skrur seg av av seg selv, f.eks.


#14

Taien sa for siden:

Er det greit jeg hiver på et tilleggsspørsmål her?

Finnes det tynnere kubbelys i led? Altså ikke så tynne som vanlige stearinlys, men som litt slankere kubbe....om dere forstår.


#15

IzziCreo sa for siden:

Ja, absolutt!

Kan disse passe?

Står her at de er slankere enn vanlige kubbelys, og passer spesielt i noen staker fra Georg Jensen og Piet Hein.

... beklager life-size staken :knegg:


#16

~TM~ sa for siden:

Har noen av dere prøvd IKEA sine LED kubbelys og telys?


#17

Ruslebiffen sa for siden:

Sikkert litt sent ute her, men jeg kan bekrefte at kubbelysene fra Clas Ohlsson (Northlight) smelter i sola om det er veldig varmt og de blir eksponert lenge. :knegg: Men selv om de siger sammen så virker de fortsatt. :)

Har hatt flere stående utendørs året gjennom i et par år, sånn rimelig beskyttet fra regn, og de har holdt seg over all forventning. Har måtte kassere noen, men det er slettes ikke rart med været vi har i Trøndelag.


#18

Majka sa for siden:

Og jeg kan bekrefte at det samme skjer med Uyuni kubbelys 🤪🤪


#19

~TM~ sa for siden:

Ingen som har testet IKEA sine?


#20

Floksa sa for siden:

Vi har en del av dem. Jeg er fornøyd.


#21

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har brukt 900 kr på Uyuni-lys nå. FP skapte et behov hos meg. Dette var jo himla kult. Og med fjernkontrollen blir det jo som å tenne lamper.


#22

Tallulah sa for siden:

:latter: Hva endte du opp med?


#23

Pepper Lemon sa for siden:

Det ble noen telys (150 kr per lys! :sjokk: ) Og et litt større kubbelys som skal lyse i 1000 timer. De lyser veldig fint!


#24

Isprinsessen sa for siden:

Er det Uyuni som gjelder når det er snakk om kronelys også?
Skulle ønske de var oppladbare.


#25

star sa for siden:

Jeg har Sirius.
Telysene og de 2 små kubbelysene reklamerte jeg på kjapt de ikke var gode. Nye er på vei i posten.
Har også kronelys (batteri) og sett med 3 ulike str kubbelys.


#26

Dali sa for siden:

Jeg har også bestilt slike på Black friday. Nå et jula straks her og pakken er ikke sendt engang enda. Avbefaler Tilbords nettbutikk. :mumle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.