Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vågå

#1

Pelle sa for siden:

Hvis man drar en liten tur til Vågå, hva bør man se og gjøre? Spise?


#2

Trixie sa for siden:

Brimiland, der kan man både sove og spise.


#3

My sa for siden:

Man går vel helst fjellturer. Men "Andre Etasje", midt i sentrum, er en hyggelig kafe med fin takterrasse, og isbar nedenfor. Ullinsvin har blitt et flott museum, med blant annet kunstgalleri og en fantastisk staude- og urtehage. Kafe har de der også. Valbjør gård i Nordherad har gårdsutsalg og dyr, og fantastiske omgivelser og utsikt. Kirka er vel også verdt et besøk, synes mange. For unger/ungdom har André Villa bygget en kul BMX-sykkelbane/pumptrack ved skolen. Brimiland ja, med klatrepark, fjellstue og seter med tradisjonell mat, og ikke minst Arne Brimis Vianvang, hvis man skikkelig skal ha en helaften og en matopplevelse utenom det vanlige (helst uten unger). Sistnevnte må bestilles på forhånd. Men det er et stykke unna selve bygda da, oppover mot Jotunheimen. Enda lenger oppover der, mot Sjodalen, er det mer å ta av, når det gjelder setre/fjellstuer med servering. Verdt å nevne er Kalven Seter ved Lemonsjøen (på motsatt side av vegen for fjellstua, litt mot alpinanlegget), som har fancy, urban kaffe, og noe aktivitetsgreier for unger utenfor (tidligere brukt i "Energikampen").

Man kan kjøre opp til Blåhø, en fjelltopp på 1600 moh, med TV-mast, panoramautsikt mot både Jotunheimen og Rondane, og bilveg helt opp. På veien kan man ta en liten avstikker og se på der folk hopper ut i hangglider og paraglider (er rikssenter for den slags i Vågå).

Hvis du trenger overnatting i selve bygda kan det være verdt å sjekke ut det relativt nystartede SOV Lodge. Tror det er samme folka som driver Andre Etasje. Ser veldig koselig ut.


#4

Pelle sa for siden:

Takk for gode tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.