Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Restaurant i Oslo, hvor vil vi?

#1

Marla Singer sa for siden:

Jeg skal ta med mannen ut og spise for å feire rund dag. Jeg vil et sted som har veldig god mat og vin, og som er litt fancy (ikke nødvendigvis stivt). Det skal være en opplevelse, men ikke helt crazy heller kanskje. Det er tross alt en mann som er mest glad i biff, men han er ganske glad i å prøve nye ting. Prisen er ikke så nøye, hvis det er verdt det.

Har dere noen gode forslag?


#2

Timar sa for siden:

Jeg er glad i Sawan, asiatisk restaurant på Frogner som har kjempegod mat OG fancy drinker.


#3

Marla Singer sa for siden:

Ah, dit skulle jeg jo en gang. Men så fikk jeg barn. :knegg: Vi er nesten aldri ute, så jeg har virkelig ikke oversikt.

Jeg synes det hadde vært gøy med flere retter, har du prøvd det de kaller "special menus"?


#4

Timar sa for siden:

Jeg har ikke vært der siden før korona, (ikke der heller. :humre: ) men vi har alltid bestilt "set menu" og fått en hel rekke med kunstferdig danderte små- og litt større retter. :)


#5

Marla Singer sa for siden:

Høres bra ut, tusen takk for tips!

Kan godt hende det blir Sawan, men tar gjerne imot flere forslag også.


#6

Agent Scully sa for siden:

Hva med Palace Grill? Har ikke vært, men det står på listen min



#8

Storm sa for siden:

Brasseriet Rivoli likte jeg veldig godt.


#9

Nenne sa for siden:

Jeg var på Brasserie Blanche på fredag med gode venner. Fantastisk service, nydelig mat, deilig vin, godt lokale. Vi kunne fint snakke sammen rundt bordet alle seks selv om det var mange andre der, så fin akustikk. Jeg skal definitivt tilbake dit!


#10

Storm sa for siden:

Interessant, har de fikset akustikken på et vis da? Før var jo det er virkelig problem, og grunnen til at jeg ikke har vært der på mange år!



#12

gnuri sa for siden:

Vi har vært superfornøyd med setmeny på både Stadtholdergaardens mat og vinkjeller og på Eik Annen Etage


#13

Tjorven sa for siden:

Dette er en av mine Oslo-favoritter, og vi spiser ute ganske mye.

Min egentlige topplassering har vært BonLio, men nå har de doblet prisene og da vet jeg ikke om jeg fremdeles synes det er verdt det.


#14

Marla Singer sa for siden:

Tusen takk for flere tips!

Ang. Palace Grill, den har jeg også lenge hatt lyst til å prøve, men kan man ikke reservere bord der?


#15

Turban Smukk sa for siden:

Jeg mener at man kan det nå.


#16

Tjorven sa for siden:

Ja. Nå er det mulig å reservere på Palace grill. For 10 år siden var det ikke det.


#17

scilla sa for siden:

Vaaghals eller Schlägergården :jupp:


#18

liefje sa for siden:

En høylydt stemme for Palace grill. Fantastisk mat og herlig, uformell stemning. 10 retters meny som varierer alt etter hva kokkene får tak i. Og vinpakke uten merkbar mengdebegrensning. Man spiser lenge, ler mye og kommer tilbake gang etter gang. Mitt absolutte favorittsted.


#19

Marla Singer sa for siden:

Nå fikk jeg veldig lyst til å prøve Palace Grill. Og Sawan. Litt spent på hvor lenge vi må vente på å få bord i disse tider, er alt stappfullt? Tror det er aktuelt i september.


#20

liefje sa for siden:

Det var online booking på Palace sist jeg sjekket. Lurt å booke i god tid. Helgedager er vanskeligst. I og med at de har tiretters begynner man ganske tidlig. Sånn rundt 18. og ee vel ferdig rundt midnatt.



#22

liefje sa for siden:

Fått bord?


#23

Tjorven sa for siden:

Jeg søkte opp bord på Palace grill de to helgene som er før og etter bursdagen min i midten av november. Da var det fullt.


#24

liefje sa for siden:

Vi har gått midt i uken noen år. Mannen min har bursdag på samme tid og vil bare der.


#25

Tjorven sa for siden:

:knegg:

Men det gjelder bare å være tidlig ute. Jeg har nå booket bord til mannens bursdag i januar.

Når jeg først skal på SÅÅÅÅ fancy og dyr restaurant, så vil jeg kunne drikke vin uten å måtte tenke på det viktige møtet jeg skal ha dagen etterpå. (For det kommer jo alltid et eller annet superviktig når det egentlig ikke passer.)


#26

liefje sa for siden:

Ja, det er sant. De er veldig rause med vinpakke sin. Hehe. (Eller kanskje ikke, man betaler jo en del for den, men jeg har aldri opplevd at de sier nei til å skjenke en gang til).


#27

Tjorven sa for siden:

Men Marla Singer: Det er masse gode restauranter i Oslo som man ikke trenger å booke et halvt år i forveien, altså.

Jeg vil gjerne høre hva dere lander på.


#28

Marla Singer sa for siden:

Vi har ikke fastsatt dato enda (kabal med turnusjobb og barnevakt som må gå opp først), men ser nå at vi bare kan glemme Palace en helgedag i overskuelig fremtid. Det var dumt, men da vet jeg det til neste gang. Kan jo hende det drøyer så lenge å få det praktiske på plass at det faktisk også passer med januar. :knegg:

Jeg skal oppdatere når vi har landet, og tar gjerne imot enda flere tips hvis noen skulle komme på flere gode forslag.


#29

Zulu sa for siden:

Jeg anbefaler Kontrast!


#30

Agent Scully sa for siden:

Da har jeg booket bord til mannens bursdag på Palace Grill, sånn ca 6mnd frem i tid :knegg:


#31

Tjorven sa for siden:

Kanskje vi treffes? Mannen min har også bursdag om ca et halvt år. :knegg:


#32

liefje sa for siden:

Vi har alltid blitt kjent med folk på nabobordene når vi har vært der. Det er sånn slags stemning, selv om man så absolutt kan sitte i fred alene om man vil det. Ett år var vi der samtidig med et større selskap, type 12-14 personer (par) ved ett felles bord. Stemningen ble satt da en av disse reiste seg og sa "velkommen til årsmøte i swingersklubben" til STOR latter fra alle andre som var til stede.

Et annet år var det bare småbord med 2-6 personer ved hvert bord, men vi ble likevel en "enhet" til de grader at en av de tilstedeværende holdt takk for maten tale på vegne av oss alle. Det var vel samme året som alle mannlige gjester fikk servert gourmetdesserten i sånne metall hundeskåler bare på gøy. Har forresten også fått servert lekre grillspyd stukket inn i isoporstykker. Og poser popcorn slengt på bordet. Maten er alltid gourmet, men så spriter de den opp med litt sånne gøye innslag.

Andre år har det ikke vært sånne happenings, men man husker selvsagt best når det skjedde noe.


#33

Sweetie sa for siden:

Har hørt mye positivt om Basso Social, den står definitivt på min todo-liste! Ikke vanskelig å få bord på kort varsel heller.


#34

Marla Singer sa for siden:

Okei, da ble det plutselig en mulighet om en ukes tid. Jeg har, veldig håpefullt, satt oss på venteliste på Palace Grill. :knegg: Jeg har gått gjennom alle forslag her, og med unntak av en eller to som ikke passer av en eller annen grunn, er alt fullt. Det er ledig på Vaaghals og Basso Social. Noen flere som har erfaring derfra, eller har andre forslag om bra steder som ikke garantert har venteliste på så kort varsel? Vi er glad i kjøtt.


#35

shute sa for siden:

Tri Ky på Vulkan var en kjempepositiv overraskelse da vi endte der i en sånn alt er booka på kort varsel - setting nylig. Men det er en ganske sjømatbasert settmeny. Asiatisk crossover.

Basso Social spiste jeg smaksmeny hos nylig. Det var bra, men ikke wow.


#36

Storm sa for siden:

Har Hotshop blitt nevnt? Det er visst det hotteste stedet nå, som man «må» prøve.


#37

Marla Singer sa for siden:

Tusen takk for flere forslag! :blomst:


#38

Fløyel sa for siden:

Köd - restaurantkoed.no/ Hvis man virkelig vil ha en god biff-opplevelse.
Veldig hyggelig der også. Vi bestilte mange forskjellige biffer for å smake de ulike, herunder også Wagyu, den var ikke verdt pengene.

Ellers slår jeg et slag for Feniqia. :hjerter: Libanesisk. Bestill Meze Meny m/grill, da får dere smake på omtrent hele menyen. Utrolig
god og smakfull mat. feniqia.no/


#39

Marla Singer sa for siden:

Hadde egentlig tenkt å brenne av masse på en supereksklusiv sak denne gangen, men tror jeg dropper det siden jeg ikke har evnet å bestille bord i forkant. Spent på om jeg klarer å planlegge så langt frem i tid noen gang, at vi faktisk får spist på Palace Grill. :knegg:

Köd skal jeg spare på til en annen gang, høres ut som noe for mannen! Jeg tror faktisk vi går for Feniqia. Tusen takk for tipset, Fløyel!


#40

gnuri sa for siden:

Feniquia blir nok bra. Vi har spist på Feniquia Lillestrøm flere ganger, og vært veldig fornøyde


#41

Tjorven sa for siden:

Da kan jeg rapportere at Palace Grill var HELT FANTASTISK! :elsker:

Vi fikk en wagyu-biff som hovedrett som jeg kommer til å drømme om i mange år. Og kamskjellene vi fikk var slett ikke så verst de heller ... tidenes underdrivelse.

Dessverre også vanvittig dyrt. :sparke:


#42

liefje sa for siden:

Å så koselig å høre at dere var fornøyde. Definitivt dyrt, ja, men absolutt verdt det for en spesiell anledning.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.