Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Morelletre og veps

#1

Svanen sa for siden:

Sur, deppa og sint

Vi har et ganske stort morelletre som bærer mye bær hvert år. Innimellom har vi vært noe plaget med veps, men vi har klart å plukke det meste likevel. I fjor var det en del veps, så jeg plukket på kvelden da det var litt roligere, med gummihansker, langermet og mygghatt (ser skikkelig lur ut....:knegg: ) Jeg plukket forsiktig og kunne plukke bær rett ved siden av vepsen, for de var så konsentrert om akkurat det bæret de spiste på. De spiste på en måte ferdig bæret sitt. En slags "fredsavtale"

I år er det helt slutt på freden... Det er ekstremt hvor mye veps det er og de spiser på nesten alle bærene. Jeg prøvde litt i går kveld, men fikk til max 1 l før det ble for mørkt til at jeg torde mer. Det summer intenst og de har tatt helt over. Hadde tenkt å plukke før helga, nen det bøttet ned. I ettertid skulle jeg heller ha plukket i styrtregn.

Vi må gi opp...

Så neste år er blir det krig. Jeg prøvde i dag å henge opp brune papirposer, som skal ligne andre bol. Der funket ikke nå, for de vet vel allerede at her er det fritt frem. Men funker det egentlig?

Er nesten fristet til å spraye med gift og vaske bæra, men det gjør jeg ikke.

Har hatt bærnett mot fugler, men tok av den i går. Nå vil jeg heller la fuglene få det som er igjen.

Alle triks mottas med stor takk, og den som finner løsningen som funker kan komme neste år og plukke så mye de ønsker. Helt seriøst.


#2

Svanen sa for siden:

Fest....


#3

Floksa sa for siden:

Vi hadde samme utfordring med bringebærene et år. Jeg prøvde å sette på vannsprederen for å simulere regn. Da fikk jeg våte og sinte veps.
Donerte all bringebæra til vepsen det året…..
Året etter var det tilbake til normalen.


#4

Svanen sa for siden:

Hehe... samboer prøvde vannslangen, men de kom fort tilbake


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.