Konfirmanten vil gjerne ha pavlova, og restauranten vi skal ha selskapet på sier at alle medbrakte kaker må være ferdige og at de ikke har plass til at folk pisker krem på kjøkkenet. Det jeg lurer på er - kan det fungere å piske krem/vaniljekrem i en bolle og ha den i kjøleskap noen timer, og så gjøre den klar ved bordet? Eller blir den rar da?
Takk for svar! Men nå sier restauranten at det ikke går. Men at mange har hatt med ferdig pavlova og at det går helt bra. Altså at den lages på morgenen, fraktes ferdig i bil og oppbevares i kjøleskap i kanskje 6 timer, og så spises? Går det bra? I alle oppskriftene står det st den må lages rett før den skal spises.
I mitt hode blir ikke pavlova noe dårligere av å stå litt, tvert imot, men det er jo smak og behag. Jeg tenker nok at en pavlova godt kan stå noen timer uten å reduseres noe særlig. Det man kan vurdere hvis man er bekymret er
Lage marengs
Lage krem ferdig i en bolle
Ha alt på kjøl så det er kaldt til transport.
Transportere i kjøleboks
Sette sammen i bilen
Gå inn på restauranten med nypyntet kake og sette på kjøl.
Men det er mindre stress å gjøre alt hjemmefra, og det går sikkert også helt fint.
Jeg har en gang hatt en skikkelig dårlig erfaring med pavlova hvor marengsen smeltet og alt ble bare en suppe.. :/
Så jeg hadde nok ikke hatt på krem før så tett opp mot servering som mulig.
Du kan jo også servere pavlova som "Eton mess". Eton mess er da pavlova montert "messy" eventuelt monteres den selv på bordet (kan bli problematisk i en konfirmasjon, kommer an på settingen? Men hvis det er koldtbord, så bør det gå bra: marengs, bær og fløtekrem hver for seg som man forsyner seg av, som feks sjokoladepudding og vaniljekrem som folk "alltid" monterer selv)