Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fordeler/ulemper med aksje- andel- selveier leilighet?

#1

Hannah sa for siden:

Jeg er helt fersk i boligkjøp verden. Vi planlegger å kjøpe leilighet, og lurer på fordeler/ulemper med aksjeleilighet, andelsleilighet og selveier? Ser på en aksjeleilighet vi har veldig lyst på, så vil gjerne vite spesielt fordeler vs ulemper ved dette.


#2

-ea- sa for siden:

Andelsleilighet = borettslag. Følger borettslagsloven.

Aksjeleilighet = "gamle dagers borettslag", dvs boligaksjeselskap - en selskapsform som de sluttet med i 1960. Følger aksjeloven og borettslagsloven. I praksis er det som et borettslag.
Mange boligaksjeselskaper har omdannet seg til borettslag, siden det kan gjøre ting enklere ved kjøp og salg - ganske enkelt fordi meglere, banker osv kan ha mangelfulle kunnskaper om hva et boligaksjeselskap er.

Selveier = eierseksjonssameie, følger eierseksjonsloven.

Det er fordeler og ulemper ved alle eierformer, tror jeg. Det viktigste er å lese prospektet nøye, og sjekke årsmelding, regnskap, budsjett og om det finnes vedlikeholdsplan. Spør gjerne om det er noe konkret du lurer på, jeg har bodd/bor i aksje-/andelsleilighet.

En link med info:
eiendomsmegler.no/aksjeleilighet-borettslag

En til:
dnbeiendom.no/altombolig/kjop-og-salg/tips-til-kjopere/eierformer/hva-er-aksjeleilighet


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.