Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Takke for maten i selskap

#1

Zulu sa for siden:

Hvordan gjør man det med takke for maten-tale i selskap som holdes på restaurant? Jeg er vant til at en av gjestene takker vertskapet for maten (og laget), men det blir kanskje rart når selskapet holdes på restaurant?


#2

Charlie sa for siden:

Er dette en sammenkomst hvor det ellers er noen som reiser seg og tar ordet? Reiser verten seg og ønsker velkommen til bords? Andre taler? Tenker det er litt rettledende. Har vært med på taler i restaurant, men da er ikke takk for maten den første og eneste talen. På restaurant er jeg vant til at man takker vertskapet, men også kokken og betjeningen. Det er da god skikk å ikke rope personalet ut uten at det er avtalt, da de kan stå midt i noe annet. Men at man f.eks. da ber om at det hilses til kjøkkenet og takkes. Evt kan man varsle servitøren på forhånd om at man vil takke for maten, og når man reiser seg kan servitøren forberede kjøkkenet på at noen kommer ut og mottar takken.


#3

Zulu sa for siden:

Jepp, er konfirmasjon, dette. Det blir velkommen fra vertskapet og en del andre taler. Tenkte at det kanskje ble litt voldsomt å hente fram noen fra kjøkkenet. Vi er ikke de eneste gjestene i restauranten heller, så de har sikkert nok å gjøre. Det var lurt å be om hilsen til kjøkkenet! Tenkte du da å be en av gjestene om å takke for maten til vertskapet og be dem om å hilse?


#4

Charlie sa for siden:

Det jeg har vært med på i slike sammenhenger, er at noen kort takker for maten på vanlig måte - takker for det deilige måltidet/ selskapet og at man feks sier at her har vi fått god mat tilberedt av flinke folk på kjøkkenet og god servering av flinke servitører (hvis man har det, og det ikke står framme), og så sier man bare høyt i talen at vi gjerne vil sende en hilsen til kjøkkenet og si takk for maten, feks med et lite nikk til servitøren hvis det står en servitør der, når man sier det. Evt at man sier det rettet til vertskapet. Så kan de evt viderebringe det når de betaler, elns.

Det synes ihvertfall jeg er naturlig når jeg betaler eller ordner med faktura, å si takk for oss og vi har vært fornøyde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.