Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Svindeltelefoner: London calling

#1

Hyacinth sa for siden:

Med ujevne mellomrom kommet det et rush av svindeltelefoner. Nå er det så lenge siden sist at jeg ikke husker når det var, men i går begynte det igjen. Det ringer til alle døgnets tider fra det ene spennende landet etter det andre.

Nå er jeg sur. Er på ferie, og jeg blir vekket om natta av disse satans telefonene. Jeg har én ungdom på Utøya og én hjemme, så jeg vil ha telefonen på om natten. Den er på lydløs. Det har jeg forsåvidt alltid hatt, og jeg blir aldri ellers oppringt om natta, og jeg vekkes ikke av en og annen sms som tikker inn en sjelden gang. Men dette maset nå, fader, altså! :sur:

Er det noen som helst måte å forhindre disse oppringningene?


#2

Svanen sa for siden:

Jeg har på "ikke forstyr" mellom kl 22 og 07. Da er det kun telefonsamtaler fra nummer jeg har valgt som kommer gjennom. De andre blir lydløse. Så for min del er det bare mine barn, søsken, foreldre og jobb/sjef som forstyrrer meg på natta. Det vil selvsagt hindre om feks andre skulle gi viktig beskjed om mine (sykehus e.l.), men jeg vil se at jeg har ubesvart anrop som jeg kan slå opp når jeg våkner.


#3

Svanen sa for siden:

Ser nå at du har på lydløs, så svaret mitt hjalp kanskje ikke så mye.


#4

Hyacinth sa for siden:

Ja, det var jo ikke så dumt.


#5

Hyacinth sa for siden:

Men med «ikke forstyrr» vil jeg jo ikke høre svindlerne?


#6

Hyacinth sa for siden:

Altså, jeg må også få mobilen til å slutte å vibrere. Men den må vibrerer hvis ungene ringer.


#7

Svanen sa for siden:

Nei. Hører ikke noen andre.

Jeg får heller ikke lyd på sms da (har valgt det selv). Ene barnet var på hyttetur for noen år siden og jeg sendte sms på ettermiddagen om "hvor har du lagt pc-lader". Hun svarte kl 1 på natta, og jeg våknet av plinget. Så etter da fjernet jeg sms-lyd på alle på natta. Så ungene vet at de må ringe om de må gi meg en beskjed etter kl 22.


#8

Svanen sa for siden:

Jeg har ikke på vibrering generelt når det ringer. Har en delillos-låt som ringetone, så jeg våkner. :knegg:


#9

Isolde sa for siden:

Da hjelper ikke forstyrr deg. Ungene kommer rett igjennom, andre må ringe to ganger under et minutt for å komme igjennom. Jeg håper sykehus osv vet at ikke forstyrr kan overkjøres ved å ringe intensivt.


#10

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg burde kanskje nevnt at jeg aldri har lyd på om natten, men derimot vibrering. Både på sms og telefon. Dette funker utmerket (vanligvis), for jeg våkner ikke av vibrering på sms, men derimot av vibrering på oppringninger. Helt perfekt. Inntil nå.


#11

Isolde sa for siden:

Jeg har verken lyd eller vibrering på noen gang. Men har ikke forstyrr. Fra kl 7 kan ting slå inn på klokken igjen. Har familiemedlemmer på favoritt så de kommer igjennom.


#12

Adrienne sa for siden:

Hvis det er iPhone så kan du fikse "ikke forstyrr" til å slippe igjennom telefoner fra de som er på favorittlista di. Da blir alle andre anrop avvist, mens favorittene ikke merker noen ting. Da kan du også velge om du vil ha lyd eller bare vibrering når/hvis en favoritt ringer deg.

(Min er forhåndsprogrammert til å ha ikke forstyrr fra ti om kvelden til syv om morgenen. Dette er helt og holdent for egen del, for da kommer ikke eposter, sms-er, teamsmeldinger etc. igjennom med varsel. Ro i hodet = ro i sjelen = søvn.)


#13

Svanen sa for siden:

På min samsung kan jeg velge om gjentatte oppringinger i løpet av 15 min slipper gjennom. Jeg har valgt, nei.


#14

Anne C sa for siden:

Jeg har på en innstilling som demper anrop fra ukjente nummer.


#15

nokon sa for siden:

Eg chatta med Talkmore for å spørre om det gjekk an å blokkere på landskoder. Det finst det ikkje funksjoner for. Eg blokkerer eit og eit nummer, då avtar det etter ein periode.

I tillegg bruker eg «Ikke forstyrr», og «Tillat anrop fra favoritter» på iPhone, der eg har nokre nummer som slipper gjennom på «Favoritter». Viss eg venter ein telefon, legg eg inn det nummeret på favoritter.

Men :gaah:


#16

Timar sa for siden:

Jeg har opplevd det samme. Først en haug telefoner fra et engelsk nummer og så avanserte de jammen til å bruke norske nummer. Det betydde en periode at ukjente "reelle" nordmenn som ringte meg fikk et temmelig bryskt svar. :flau:

Jeg har også barn på leir denne uken, og pga koronatiltak så MÅ vi ha på telefonen slik at vi kan hente barn når som helst på døgnet. Vanligvis har jeg alltid telefonen på lydløs og så får jeg varsler/vibrering på klokka på dagtid og sjelefred hele natta, men det funker ikke nå.

I og med at jeg ikke vet hvem oppringninger kan komme fra, så kan jeg ikke bruke ikke-forstyrr eller lignende innstillinger heller. Hold ut og blokker nummer fortløpende tror jeg er mitt eneste tips. :klemme:


#17

liefje sa for siden:

Apropos ringe intensivt. De rare numrene som ringer meg, ringer ofte 3-4 ganger rett etter hverandre.


#18

Fintdethei! sa for siden:

Er det ikke stort sett "Microsoft"-svindlere som ringer? Jeg pleier å svare til slutt, og fjaser om at jeg har en Company computer, og egen it-avdeling. Da pleier de ikke å ringe på et års tid.


#19

Anda sa for siden:

Jeg har også fått en haug oppringninger de siste dagene, Tyskland og Danmark. Intenst. Jeg tar dem ikke. Også et anonymt. Tok ikke. Tok en samtale fra norsk nummer, men jaggu var det ikke Windows med indisk aksent, gitt. Jeg blir så lei! :gaah:

Ingen konstruktive forslag, altså, men å sette på ikke forstyrr og sile favoritter, høres lurt ut. Jeg har heller ikke tlf på soverommet til hverdags, kun hvis noen av husets innbyggere er på vift når jeg legger meg.


#20

Musemus sa for siden:

Mannen ble også oppringt flere ganger tidlig på morgenen i ferien...
I dag har jeg hatt gjentatte +49-telefoner som prøver å ringe meg.


#21

nokon sa for siden:

Microsoft er mindre plagsomme. Dei eg synes er trøblete, er dei som ringer og legg på, der scammen er at dei er dyre å ringe tilbake til.


#22

Robyn sa for siden:

Jeg har også hatt en del telefoner fra Tyskland de siste dagene, men ingen telefoner erter kl 8 i dag. De har tydeligvis en raid igjen. :mumle:


#23

Agent Scully sa for siden:

Ja, hvorfor er dette en greie i 2021?? Hvorfor oppstår en forpliktelse til å betale for svinedyre, overprisede (svindler)-ringeminutter uten at jeg på forhånd aksepterer betingelsene, og dette dokumenteres? (Det er kanskje slik i praksis hvis jeg eventuelt klager via teleselskapet, at jeg får penger tilbake/ jeg ikke faktureres? Uansett. 2021! :gaah:


#24

Anda sa for siden:

Jeg synes egentlig ikke de er så vanskelig å unngå, jeg. Jeg regner med at dersom noen trenger å få tak i meg på ordentlig, så sender de en seriøs sms dersom jeg ikke tar telefonen. Jeg ringer altså aldri tilbake til ukjente nummere bare for nysgjerrighetens skyld.

Det var selvfølgelig litt synd da søstera til naboen ringte for å fortelle at Andungen var hos henne med brukket kragebein. Men hun hadde vett til å sende sms, så det løste seg jo... :sparke:


#25

Hyacinth sa for siden:

Jeg ser et mønster i dette her. :knegg:

Først ringte de fra alle mulige slags utland.
Så begynte de med norske mobilnummer.
Nå i dag har de ringt fra norske fasttelefonnummere som starter på 21, 22 og 23.


#26

liefje sa for siden:

Og 29


#27

Strå sa for siden:

Takk for all informasjon her. Jeg har blitt oppringt mye i det siste, og nå tilsynelatende fra reelle norske mobilnumre. Jeg ringer ikke opp til ukjente numre, men jeg har lyd på telefonen vanligvis i tilfelle det gjelder Mutter'n.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.