Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan kle seg

#1

Nada sa for siden:

Ja, dette spørsmålet slo meg da jeg leste noen av trådene her i forumet.
Jeg har bikket 40 og har en "søt og feminin" stil med kjoler og stort sett flate sko. Kanskje jeg er for gammel for det nå? :confused:
Bør jeg vri stilen min over til noe mer stilfullt?
Jeg er redd for at folk tror jeg innbiller meg at jeg er yngre enn jeg er og ikke bli tatt seriøst i jobbsammenheng (forskningsmiljø).
Andre med tanker rundt klesstil?


#2

frukt sa for siden:

Kle deg i det du føler deg vel i. Alder spiller ingen rolle synes jeg. Jeg har forsåvidt lurt på det samme siden jeg alltid får høre at jeg ser yngre ut enn jeg er. Nå sist var det noen som trodde jeg var ca 29. :humre: Men jeg føler meg mest vel med stilen jeg har, og rar og stiv om jeg prøver å kle meg mer voksent enn pyntet.
Men er det sånn at det av en eller annen grunn er viktig for deg å fremstå mer voksen blir det jo noe annet.


#3

Retz sa for siden:

Jeg vil helst ikke bruke tid og tankevirksomhet på klær, men har klare krav til komfort, funksjon, farger og materialer. Min klesstil er ganske uniformert i den forstand at sesongklærne mine sjelden varierer. Sommer er det piratbukser og shorts av friluftstypen, singlets og tynne treningsjakker. Stort sett joggesko, ev sandaler. Ofte caps når det er sol. Vinterstid er det fremdeles singlets som gjelder, nå med hjemmestrikka jakker eller gensere over. Jeans eller cordbukser, Chelsea boots eller turstøvler. Dunjakke og parkas. Løpetøy og turklær er egne kategorier.

Jeg skiller ikke mellom hjemme og jobb, og tenker lite over om andre mener klærne ikke passer/passer meg rent aldersmessig. Det er ikke viktig for meg.

Synes absolutt du skal holde fast ved den stilen du trives best med.


#4

Strå sa for siden:

Poenget må jo være å kle deg i noe du føler deg vel i. Hvis det innebærer å ta (litt) hensyn til hva (du tror) andre synes, ja så gjør du det. For meg personlig er det viktig at klærne er nogenlunde komfortable, hele og rene og at jeg synes komponentene passer sammen.


#5

Nada sa for siden:

Takk for innspill!

:knegg:
Jeg må fortsatt vise legitimasjon når jeg kjøper vin.


#6

frukt sa for siden:

Det måtte jeg og sist jeg var på polet. :ler:


#7

My sa for siden:

Det nydelige med å bikke 40 er at man slipper å tenke over hva andre tror om det man har på seg, og man kan gå med det man selv føler seg vel i. :nemlig:


#8

Blondie sa for siden:

Det var kanskje min kommentar som gjorde at du fikk de tankene? Jeg strever nemlig med at jeg aldri finner noe aldersadekvat. Det handler ikke om hva andre synes eller mener, men at jeg føler jeg ikke finner min stil. Jeg synes mange klær er type ungjente eller eldre dame. Jeg har mistet helt kontroll på hvor jeg kan handle klær også.

Hva andre kler seg i, legger jeg meg ikke opp i. Det er selvsagt aller viktigst at man går i det man selv føler seg fin og vel i.


#9

Blondie sa for siden:

Trikset er å vite hva en føler seg vel i, for min del. Jeg synes det er kjempevanskelig. :knegg:


#10

My sa for siden:

Ja, men HI ser ut til å ha funnet sin stil, og da synes jeg ikke det er noen grunn til å forandre på den, fordi noen kanskje måtte synes noe.

#11

Blondie sa for siden:

Nei, det er jeg helt enig i.



#13

Trulte sa for siden:

Jeg har 70 000 i uventa regninger. I den forbindelse slår jeg et slag for miljøet: kle deg i det du har allerde.
Kjoler og flate sko er for alle aldre. Her låner 11 åringen tøy av meg. Kompliment...eller ikke. Hun mener jeg i visse tilfeller har en cool mum stil. Dvs når jeg går med de klærne hun låner av meg...


#14

Nada sa for siden:

Nemlig.
12åringen min låner klær av meg, dvs det som kan passe en smal jente av hva ei rund mor har.
Men dere har rett. Jeg skal bare bruke det jeg har og ikke bry meg om hva andre tenker. Jeg har jo ikke gjort det hittil, så det er bare tøysete å begynne med det nå.
Det er bare det at noen stikk fra enkelte kolleger har satt i gang noe. Men jeg skriver det på misunnelseskortet. :nemlig:


#15

Maverick sa for siden:

Det har aldri slått meg noen gang at kjoler og flate sko skulle tilsi at man prøver å se yngre ut enn man er, men om det stemmer skjønner jeg mer av dresscoden på eldrehjemmet. Mye kjoler og flate sko. :nemlig:

Man kommer gjerne lengst velværemessig med å kle seg i det man liker, og så kan man innimellom vurdere om noen møter eller settinger kunne hatt nytte av noen litt mer formelle plagg, hvis man skiller seg heeeelt ut lissom.

Det er i hvert fall helt sikkert at høye hæler fungerer mot sin hensikt om man ikke er komfortabel i høye hæler.

Jeg er «bare» åtteogtredve og opplever det særs behagelig å gi beng i hva omgivelsene mener om mine jeans, mitt just nu grønne hår, mine sneakers, og innimellom mine stiletter med blyantskjørt eller lang blomstrete kjole eller whatever jeg følte for den dagen, men jeg kommer fortsatt ikke i forretningsmøter med hullete jeans og T-skjorte med «Nope!»-print.

(Selv om den t-skjorta kunne vært gøy å teste egentlig.)


#16

Blå sa for siden:

Jeg er 49 og bruker kjoler, vide skjørt og sko som enten er flate eller har bittelitt hæl. Jeg bruker klær som jeg føler meg vel i. Og ser ingen grunn til å skifte stil på grunn av en rund dag til neste år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.