Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Velge bort lineær tv

#1

Pasta sa for siden:

Er det noen som har valgt bort tv-kanaler, og kun har internett og strømmetjenester?
Hvilken leverandør i så fall?


#2

meisje sa for siden:

Vi vurderte dette, men det viste seg at prisingen på bredbåndet, var høyere ved singelkjøp enn kombo kjøp med tv kanaler. Så da lot vi vårt gamle abbonement på tv og internett bestå som det var. Dette er kanskje 1 eller 2 år siden, så muligens har det endret seg nå.


#3

frukt sa for siden:

Jeg hadde linær tv i et par år, men benyttet meg aldri av det. Så da sameiet i fjor endelig forhandlet fram ny avtale med Altibox der det var mulig å bare ha internett, valgte jeg det.
Veldig fornøyd.


#4

Robyn sa for siden:

Jeg har kun internett via Homenet. Funker veldig bra.
Har TV2 Play, Viaplay, Discovery+, HBO og Netflix. Sammen med NRK betyr det at jeg er godt dekket i forhold til kanalene jeg hadde tidligere.


#5

Shun sa for siden:

Jeg har bare nett og PC, valgte vekk TV for ti år siden.
Borettslaget har avtale med Telia (tidligere Get).


#6

Eia sa for siden:

Vi har smart-TV, og apper som NRK (gratis), TV2, Netflix og Disney+. Andre strømmetjenester ved behov, da betaler vi for en måned, typisk, evt. starter et prøveabonnement. Funker som bare det, bortsett fra at gutta er pottesure på TV2 som skrur opp prisen så grundig.


#7

Matilda sa for siden:

Jepp, det går veldig fint. Hadde Canal Digital inntil for et par år sida, men de skrudde opp prisen hele tida, så da de la fiber her droppa vi lineær-tv også. Vi har Viken fiber og Apple-tv, og så hopper vi av og på strømmetjenester etter hva vi vil se. Vi ser mest NRK uansett, Netflix har vi fast, og så har vi periodevis HBO, Viaplay, Tv2 (påskekrim :nemlig:), Disney+ og sikkert noe mer. Discovery + også, ja. Vi bruker det egentlig ikke noe annerledes enn før, siden vi alltid har vært flittige brukere av opptaksfunksjonen på tv-boks/dvd-spiller/video-spiller.


#8

Zulu sa for siden:

Ja, valgte bort lineær tv for mange år siden. Har Homenet som nettleverandør, og de strømmetjenestene jeg ønsker. Funker finfint!


#9

Hondacrv sa for siden:

Samme her nesten. Vi har tv, men har valgt bort alle pakker, og har appletvboks med tv 2, Netflix, NRK, og annet sånn innimellom.


#10

Input sa for siden:

Jeg har ikke hatt lineærtv noen gang etter at jeg ble voksen, for nesten 20 år siden. Jeg blir overrasket når jeg blir minnet på at det fortsatt er noe folk har.

I borettslaget vårt kan vi velge om vi vil ha raskere Internett eller kabeltv. I følge styret er det svært få, og nesten bare folk i alderen 70+ som velger det siste, og derfor er det ikke noe de vil prioritere å forhandle særlig mye lenger.


#11

Neket sa for siden:

Jepp, har ikke hatt lineær-tv på mange år. Vi har Telenor Internett.

Har abonnement på ymse strømmetjenester, bruker eple-tv. Nå har vi Netflix, HBO, Disney og Apple TV plus. Har tidvis TV2, Discovery, Viaplay og Paramount hvis det er noe vi (jeg) vil se. NRK funker utmerket som app.

Savner ingenting. Men pappa blir maks forvirret. Nå trenger vi ikke barnevakt lenger så det er uansett sjelden han må se på tv her. :knegg:


#12

Fakse sa for siden:

Vi har også kunna lineær tv, og kjører Android TV med apper for de forskjellige strømmetjenestene der. Det eneste jeg savner er å zappe når jeg er syk :knegg:


#13

løve70 sa for siden:

Samme her, forskjellen ble minimal, så vi har også beholdt lineær tv. Bruker det nesten aldri. De gangene vi bruker det er det for å se sport direkte.


#14

Input sa for siden:

Du kan jo bruke den "vis noe tilfeldig"-funksjonen på Netflix. :knegg:


#15

Fintdethei! sa for siden:

Nå følte jeg meg skikkelig gammal, men neste alle jeg kjenner har også lineær tv.
Vi har to relativt gamle flatskjermer, som jeg på ingen måte gidder erstatte enda. Har en gammel apple-tv til den ene, og en billig chromecast til den andre. Abonnerer på Netflix, og har HBO inkludert i Riks-TV abonnementet.


#16

Filifjonka sa for siden:

Vi har ikke hatt det på mange år.


#17

zinatara sa for siden:

Vi har ikke hatt linær-TV på flere år. Satt oss ned å regnet på det, for vi hadde jo allerede et par streamingtjenester og med premier league pakken til mannen ble det flere hundrelapper billigere å ta det igjennom streaming. Ungene sutret litt rundt disney channel og nickelodeon husker jeg, men det var glemt etter et par uker.

Nå varierer vi litt hvilke streaming tjenester vi abonnerer på. Noen tar vi en måned eller to av når det har samlet seg opp ting vi vil se, andre har vi fast.


#18

Charlie sa for siden:

Har NRK i Altibox-pakka. Tenker det er viktig å ha tilgang på NRK, men hvordan spiller mindre rolle.


#19

venla sa for siden:

Har ikke hatt dekoder på flere år og jeg klarer meg fint. Har heller ikke smartTV, men Apple TV og Chromecast. Har abonnement på diverse strømmetjenester, men ser mest på NRK. Har en lokal bredbåndsleverandør og betaler 700/mnd for nett.


#20

Floksa sa for siden:

Vi har aldri hatt betal-TV. Som i aldri noen sinne.
Det har gått veldig greit selv om ungene mine ikke har noe forhold til reality TV, utover mesternes mester.
Vi har Netflix og akkurat nå Disney+. Og en av ungene har betalt selv for et eller annet så vi kan sen Clarcsons Farm.


#21

Blondie sa for siden:

Jeg har lineær tv via borettslaget, det er innbakt i husleia. Hadde droppet det ellers. Jeg bruker mye NRK-appen, dessuten har jeg en chromecast til strømmetjenester.


#22

millact sa for siden:

Ja, det har vi. Har abonnement hos Telenor sammen med bredbånd. Vi ser HBO og NRK, lite på andre kanaler.

Men, jeg betaler over 1200 kr mnd; det blir bare dyrere og dyrere. Har i tillegg Netflix.

Dere som har andre måter å se tv på samt bredbånd; hva betaler dere pr mnd?


#23

nokon sa for siden:

Eg har fekk samme tilbod som Input skisserer då borettslaget fornya avtaler her i vår. Eg valde å beholde pakken med kanaler, fordi gjennom Telia får eg poeng eg kan bruke på strømmetjenester. Dermed har eg enten Viaplay eller HBO inkludert i fellesutgiftene mine. i tillegg betaler eg for Netflix.

Eg er glad i britisk krim, og pleier å velje kanaler som sender mykje av dette, for å tilgang på arkivet deira. Eg ser stort sett aldri lineær tv, og det einaste eg innimellom ser direktesendt er pressekonferanser og nyheter, som eg like gjerne kan sjå på nrk nett. Men eg ser at i ein husholdning med 1-2 personer, er aldri netthastigheten noko problem, og det er billigare for meg å bruke poenga eg får i kanalpakken til borettslaget, enn å betale for strømmetjenester.


#24

Neket sa for siden:

Vi har det raskeste nettet fra Telenor - tror det er over 1000 pr mnd for bare nett. Men man trenger jo ikke det raskeste sikkert. Vi får det dekket av mannens jobb (pluss at jeg får bredbåndstilskudd, så sånn sett går vi i pluss). I tillegg tipper jeg vi betaler 300-400 for strømmetjenester, alt ettersom hvilke vi har den mnd - det varierer.


#25

frukt sa for siden:

Jeg betaler 399kr for 200/200 Mbps. Har Disney + i tillegg, men det koster bare 69 kr.


#26

zinatara sa for siden:

Vi har 3 xiaomi mi tv som er koblet til de ulike tvene. De har android tv og innebygget chromecast og vi kan bruke VPN på dem.

Hva vi bruker varierer mye. Tror vi betaler rundt 500 i måneden for fiberkabel. Vi har alltid Netflix og Disney+. Når mannen vil ha premier league har vi sumo og det koster over 500 i måneden tror jeg. Men pauser det når ligaen har pause. Og så har vi HBO, Prime eller Viaplay av og til når det er noe spesielt vi vil se.

Et alternativ dersom man vil ha litt linærkanaler er Strim. Da får man sumo, viaplay, hbo og paramount og så noen kanaler i tillegg. Svigersøster har det og er fornøyd.


#27

Polyanna sa for siden:

Jeg måtte sjekke dato på tråden. :knegg:

Vi har ikke hatt lineær-TV på noen år. Jeg har eple-tv-boks, og legger inn og tar ut ulike leverandører litt etter hva de har. Nå etter korona så har vi endt opp med ganske mange tjenester: HBO, netflix, viaplay, apple-TV, Sumo (som ikke heter det), Discovery+...

Huff, sikkert på tide å rydde litt.


#28

-ea- sa for siden:

Jeg er gammeldags og har lineær-tv. :humre:
Mest fordi borettslaget har valgt te-we (telenor/canaldigital) til alle beboerne. Betaler i tillegg for høyere hastighet på internett.

Syns det er fint med variert innhold på tv'n, bruker den som bakgrunnslyd.


#29

Galathea sa for siden:

Da vi tegnet abonnement for noen år siden vurderte jeg å kutte tv og kun ha nett, men det var marginal prisforskjell så vi gikk for tv-pakken fra altibox. Jeg liker å zappe rundt uten mål og mening i blant...
Mulig det er på tide å sjekke opp prisene igjen, tror vi kunne greid oss uten lineær-tv, ser at det e svært sjelden det brukes, og så og si kun av familiens eldste (meg).


#30

Malama sa for siden:

Vi HAR lineærtv ja. Det BRUKES neten aldri

Så når naboen nå sendte meg en snap ang "skal vi danse" som "snart" (?) begynner, så ble jeg "oi da, det må jeg sjekke opp"

For ja, jeg så skal vi danse med hun som er 10 sist det gikk, og hun var litt småsur for at vi kom inn i det sånn i uke 4 eller noe sånn (for da hadde jeg endelig skjønt at et var noe hun ville se etter å ha hørt om de på håndballtreningene hennes)
Så jada, vi har linærtv, og skal til å beuke det også, for hun liker "skal vi danse" og hele familien var med på "alle mot 1" det var jo rett kjekt, så litt sånn lørdagstv skal i bruke det til.

Sånn ellers er vel mannen noe sport der, og ellers er tv'n brukt til at minstemor ser div serier der, men somregel ikke lineær, men via app'er.

Men jadda, vi er gamle vi, me lineærtv og til og med planer om bruk av den


#31

Sissel sa for siden:

Vi har ikke lineær TV lenger, er vel en 2-3 år siden vi gikk bort ifra det. Bruker apple-boks på smart-TV. Har for øyeblikket NRK, TV2 Play, Discovery+, Viaplay og Netflix. Hadde nettopp en gjennomgang der vi kuttet ut HBO - i hvert fall for en periode. I tillegg leier vi eller kjøper filmer på Itunes. Er veldig godt fornøyd med løsningen.


#32

Fjols sa for siden:

Vi har lineær-tv, abonnement gjennom Altibox, vi ser faktisk en del på lineær-tv også.
Har Apple-tv, som brukes mest da.


#33

Selma sa for siden:

Ingen lineær-tv hjemme, men vi har Riks-TV-abonnement som brukes på hytta


#34

millact sa for siden:

Jeg husker ikke hva jeg har, ikke det raskeste. Tror bare bredbånd koster rundt 700 kr pr mnd. Jobben min dekker 550 kr av det.


#35

Teofelia sa for siden:

Jeg valgte bort lineær-TV i 1995. Resten av verden tok meg igjen 20 år etter. :knegg:


#36

Stompa sa for siden:

Jeg har lineær TV (Altibox), og det har aldri falt meg inn å kutte det. Ante ikke at det er vanlig. Jeg ser lineær TV mer eller mindre hver dag, og finner ganske sjelden noe av interesse på strømmetjenestene vi har tilgang til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.