Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er klimarapporten en "wake-up call"?

#1

him sa for siden:

Jeg greier ikke å skjønne at dette er en "wake up call"? Jeg er selvsagt enig i at vi har klimakrise, men det har jeg fått med for årevis siden, så at det er noe "nytt" her? Tja?

Men jeg tar gjerne innspill om det er noen andre som opplever rapporten som "dramatisk" (hos meg er det klimakrisen som er dramatisk, ikke rapporten)


#2

Nenne sa for siden:

For meg ser det ut som om noen roper enda høyere for å bli hørt over koronaproblematikk og -vaksinering.


#3

him sa for siden:

Ja, ser også at mange (ca 450?) har meldt seg inn i MDG etter at rapporten kom ut, så det er kanskje en wake-up call for noen?

(Og trodde ikke jeg kom til å si det, men er faktisk enig med AP i at det viktigste ikke er å avvikle oljenæringen, men styrke den alternative energinæringen. Kundene kommer til å "forlate" oljenæringen av "seg selv", så det å legge inn masse ressurser på avvikling er symbolpolitikk)


#4

Ruslebiffen sa for siden:

Den er en wake-up call fordi vi ser at vi må redusere utslippene enda raskere enn i tidligere rapporter, noe som vil ha massiv påvirkning på tempoet vi må utvikle teknologi, politikk, virkemiddelapparat osv. I tillegg kommer forskjellen mellom 1,5C og 2C-sceanrioene enda tydeligere frem mtp irreversible konsekvenser.

Disclaimer: har ikke lest hele rapporten.


#5

Blondie sa for siden:

Dette kan ikke være noe nytt for mennesker som har fulgt med, men det smeller nok litt mer når FNs generalsekretær direkte ber land om å slutte å lete etter olje og gass. Stort tydeligere går det vel ikke å si det, rett og slett.

Veien dit for Norges del er jo kronglete og vond, det har vi visst lenge. At det haster har vi også visst, jeg forventer vel egentlig litt mer pønsj i klimadebatten i valgkampen nå.


#6

Ruslebiffen sa for siden:

Enig. Men man bør nok se på f.eks skattemodellen i Norge for oljenæringen.


#7

Nenne sa for siden:

Vi kan ikke legge ned arbeidsplasser før det er reelle, bærekraftige alternativer. Og da tenker jeg bærekraft i videste forstand. Vi må ha noe å leve av. Sånn som det ser ut nå fortsetter hele verden som før, med unntak av Europa, som raserer egen økonomi på symbolpolitikk.


#8

Strå sa for siden:

Dette, bare at jeg ikke har lest noe i rapporten ennå.


#9

Mex sa for siden:

Det er jo ikke noe nytt dette. Det ropes bare litt høyere.
Får jeg følelsen av, ihvertfall. Forskerne har jo hatt klar tale i mange år - vi må redusere utslippene våre. Det krever omlegging til grønn energi over hele kloden. Vi trenger å hente elektrisitet fra miljøvennlige alternativer, vi trenger å få bil, båt og fly over på elektriske alternativer. Men vi kan ikke kutte eksisterende arbeidsplasser i oljenæringen før vi har reelle alternativer andre steder.


#10

Fakse sa for siden:

Om jeg har forstått rett er vel det nye i denne rapporten at vi nå kan si med sikkerhet at klimaendringene allerede er i gang, og at økning ekstremvær vi ser over hele jorden ikke er tilfeldig men faktiske effekter av dette. Også er de mye tydeligere og mer detaljerte på hvilke endringer vi kan vente fremover i hvilke deler av verden.


#11

him sa for siden:

Ja, jeg også mener det bør gjøres ting mtp oljenæringen (blant annet bør vi slutte å lete etter mer olje), men dette med å sette en sluttdato som AUF ønsker seg er litt bakoverstrebersk. (Når jeg slanker meg så fokuserer jeg på alt det gode jeg kan spise, ikke på alt det gode jeg IKKE kan spise. Kanskje litt "barnslig" sammenligning, men jeg tror at det å øke fokus på det vi må gjøre mer av er et gode)


#12

him sa for siden:

Fakse: Mulig jeg er et geni, men jeg hadde fått det med meg før rapporten (Jeg er enig. Det er viktig at dette sies så tydelig og direkte og fra de rette folkene men de som styrer MÅ ha fått med seg dette for lenge siden)




#15

Floksa sa for siden:

Vi får ikke politikere som tar klima på alvor når velgermassen ikke tror på klimaendringene.


#16

Appelsin sa for siden:

Det tror jeg også.

Jeg blir veldig opprørt av at så mange fremdeles synes dette er noe man kan la være å tro på. Og håper at denne rapporten kan være tung nok til at noen skeptikere kan revurdere hva de tror på, i lys av hvordan media og politikere håndterer materialet.


#17

annemede sa for siden:

Jeg er veldig glad for at de har gått bort fra å snakke om menneskeskapte klimaforandringer, til å snakke om klimaforandringer, jeg tror/håper det er øettere å få med seg folket på det.


#18

Galathea sa for siden:

Det er mye som tyder på at olje ikke kommer til å være lønnsomt i særlig mange år til, så rask omstilling må til - ikke bare for å redde klimaet, men også for å redde økonomi og arbeidsplasser:
www.nrk.no/urix/tina-saltvedt-kaller-fire-sjokk-pa-ti-dager-for-et-vendepunkt-for-oljeindustrien-1.15516444

Vårt samfunn har alt som skal til for å kunne omstille seg og det er ingen grunn til å vente. Snart valg folkens!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.