Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg en god avtrekksvifte

#1

Odelia sa for siden:

Avtrekksvifta vår, som ble kjøpt i 2013, har ikke godt nok avtrekk til å forhindre utløsning av røykvarslerne når vi steker bacon eller andre lignende ting. (Ja, vi er nøye med renholdet og vasker filteret jevnlig.) Jeg var i tillegg lei stekelukt i huset ved middagslaging så vi fikk installert kullfilter i samme vifta (hadde før dette avtrekk direkte ut gjennom veggen), men dette har i alle fall ikke hjulpet.

Så nå trenger vi en ny avtrekksvifte, og lurer på om noen her inne har en de kan anbefale? Vi har vurdert en slik som er integrert i koketoppen og suger luften nedover, men ble frarådet den av folk som har den selv. Den må være fritthengende, eventuelt integrert i taket (vanlig takhøyde), men ha bedre sugeevne enn den vi har fra før (som skulle være en god greie, men husker ikke mer enn det av spesifikasjoner).



#3

Odelia sa for siden:

Takker for fint tips. Vi har heller ingen skap ved siden av, men vegg bak vifta. Får jeg spørre hvilken utførelse du har i (farge og matt/høyglans)? Er det vanskelig å holde utsiden fin, eller blir den lett skjoldete av fett? (Vi bruker kun litt smør/olje til steking, men synes det fort blir seigt på vifta vi har i dag, og den er forholdsvis lett å rengjøre siden det er en slik skrå sak med glassfront).


#4

venla sa for siden:

Jeg har den i svart matt og den har ikke fettete på utsiden. Kanskje fordi den står såpass høyt over kokeplata? Under er filteret og knappene i rustfritt stål, så der vasker jeg av en gang i blant.

Ser det finnes en mindre versjon av samme vifte og (Luna RV). Jeg liker vifta mi siden den ser pen ut, som er greit når det ikke er skap rundt. Legger ved bilde fra mitt kjøkken:


#5

Odelia sa for siden:

Den var veldig fin! Skal sjekke ut denne. Tusen takk for tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.