Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er din favorittby/-sted i USA?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Tittelen sier vel det meste. Fortell, fortell!

Min favoritt er New York. Det sier imidlertid ikke så mye - jeg har kun vært der og New Jersey.


#2

goldnugget sa for siden:

Jeg har bodd og reist mye i USA.

Mitt favoritt sted er Denver, Colorado.

En trygg og fin by med fjellet og flott natur sommer og vinter rett ved! Det er rett og slett en naturopplevelse uten like!

Været er perfekt. Varm, lang og god sommer. Mild vinter med snø som bare legger seg i fjellet:ja:


#3

HSJ73 sa for siden:

Jeg har ikke vært i så veldig mange amerikanske byer, men av dem jeg har vært i, tror jeg nesten det må være San Francisco. Washington D.C. og New York er også verdt et besøk. Noen mindre steder som er verdt å nevne, er St. Petersburg, Florida, Walnut Creek, Nord-California og San Clemente, Sør-California. Av steder som ikke er by, må jeg trekke fram Yosemite nasjonalpark i California. Storslagen natur! Napa Valley er også vakker.


#4

Toffskij sa for siden:

New York, New York! (Sammenligningsgrunnlaget mitt er dog Madison, Wisconsin. :knegg: )


#5

Éowyn sa for siden:

Jeg har bare vært i Chicago, bodd i en av forstedene til byen og vært et par dager i en liten by i Iowa. Så foreløpig er favorittstedene Chicago og forstaden jeg bodde i.


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg har vært i USA to ganger. En til New York og så en 2-ukers skoletur til Chicago, Minneapolis og masse små steder mellom disse byene.

New York var virkelig bra. Jeg gleder meg veldig til jeg skal tilbake, og jeg tror nok at det står særdeles høyt på prioriteringslista hvis jeg og far i huset får barnefri-ferie igjen. Vi vet helt sikkert at vi skal tilbake om 4 år (5 år etter at vi giftet oss der :hjerter:).


#7

Trois sa for siden:

Aspen (Colorado)


#8

Manitoba sa for siden:

Jeg var bare i USA som barn og ungdom og da var favorittstedet mitt Disneyworld, Orlando, Florida. Så jeg får svare det til jeg finner ut noe bedre. :-)


#9

MissS sa for siden:

New York, uten tvil! Har bodd der og giftet meg der! :lykkelig:


#10

Señora sa for siden:

San Fransisco var fantastisk og jeg ønsker meg veldig gjerne tilbake. Baltimore, New York, Boston og Philadelphia var også flott, men "Frisco" var magisk synes jeg.

Orlando så jeg aldri, jeg var i Disney World og det var flott det også, men på en annen måte.


#11

Señora sa for siden:

Forresten, sør for Cape Cod ligger Marthas Vineyard, fantastisk flott øy som jeg gjerne kunne tenke meg å se igjen.


#12

Kirsebær sa for siden:

Jeg har aldri vært "over there" men ønsker meg veldig til New York.


#13

tutta sa for siden:

Oj,den er vrien! Er så mange vakre steder i Usa. Er veeeldig glad i New England!!Helt fra Connecticut til Maine.Helt magisk! Campo beach utenfor Westport er helt nydelig!! New Port, Rhode Island :hjerter: :hjerter:. Sliter skikkelig med å velge her ja..... Øst-kysten har så mye sjarm og vakker natur!! Kysten ikke minst!
Har bodd rett uten for New York dvs Connecticut og i en forstad til Boston. Har vært hele østkysten fra Maine til Washington D.C......

Må sies at jeg aldri har vært på vestkysten. Skal til Florida og Orlando nå i julen og det blir veldig spennende å oppleve den delen av Usa.

:elsker: USA!! Ikke nødvendigvis alle menneske og meningene deres for å ha sagt det;).

Beklager,klarer ikke å si en jeg:o......


#14

safran sa for siden:

Ingen. Det kunne ikke ramle meg inn å reise dit.


#15

Pepper Lemon sa for siden:

Utdype?


#16

Palmen sa for siden:

New York.

Bodde på vestkysten i mange år, og selv om det er mange fine byer og koselige steder som betyr mye for meg, så er det New York som er favorittbyen. Den har liksom "alt".


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg har to favorittbyer: New Orleans og Memphis.

New Orleans er en nydelig by, som bærer preg av at den har vært under både spansk, fransk og engelsk styre. Den har en fantastisk miks av mennesker, historikk og glede som gjør det til en deilig by å være i. Det er mulig å bevege seg rundt uten bil, musikkhistorien er fantastisk og kunsten er flott. Shoppingmulighetene også.

Memphis er ingen pen by, men en viktig historisk by, både med tanke på musikk og borgerrettigheter i USA. Her finner man Graceland, Stax og Gibson-fabrikken, sammen med borgerrettsmuseet som er vel verdt et besøk.


#18

Eia sa for siden:

San Fransisco og hele canyon-området (spesielt Bryce canyon og Grand canyon). Crazy Horse-monumentet, ikke langt unna Mount Rushmore, var en opplevelse jeg ikke glemmer så lett.


#19

Palmen sa for siden:

Eia: Bryce Canyon er nydelig!!!! :)


#20

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg likte godt New York (da helst shopping på Manhattan :knegg: ) og San Francisco. Har ikke vært så voldsomt mange steder, men litt i midtvesten og litt opp og ned vestkysten. Kjørt en del bil midt i USA.

USA er først og fremst spennende på grunn av de enorme forskjellene og mangfoldet; alt fra gigantiske byer til de mest øde strekningene og områdene man kan tenke seg.


#21

Storm sa for siden:

Jeg har tre favoritter; New York, San Fransisco og Miami. Jeg digger South Beach i Miami. :digger:


#22

safran sa for siden:

Det er mange grunner, egentlig. For å nevne noen: Det er langt, det er uinteressant og jeg har lite til overs for det amerikanske samfunnet.


#23

Macky sa for siden:

Jeg har to :p San Diego og San Francisco :)

San Diego for sine fantastiske strender og flott vær. Man føler seg virkelig vel i denne byen. Har vært der 4-5 ganger, og elsker å være der!!

San Francisco har jeg bodd i, i ett år, det er også byen jeg valgte å gifte meg i :hjerter: Det er virkelig byen i mine hjerter, masse kultur, skjønne cafèer, vennlige mennesker og masse spennende butikker og distrikter :jupp:


#24

Macky sa for siden:

I Bay Area?


#25

Guava sa for siden:

Jeg har reist mye i USA, men ingen by slår Grand Junction i Colorado. Koselig by med verdens beste smoothiebar.

Det er mange steder jeg synes hadde vært artig å besøkt igjen uten at jeg vil kalle det favorittbyer.

Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg til Las Vegas igjen selv om jeg egentlig misliker absolutt alt den byen symboliserer sjølmotsigende


#26

HSJ73 sa for siden:

Jepp.


#27

Fruktflua sa for siden:

Jeg har vært mange steder i California - fra nord til helt i sør. San Francisco er favorittbyen, men Monterey, Santa Cruz og Carmel har brent seg fast i minnet mitt som verdens mest sjarmerende steder - på hver sin måte.


#28

nolo sa for siden:

New York er fabelaktig! Den byen gjorde støre inntrykk enn jeg hadde trodd på forhånd.

Og så ble jeg veldig begeistret for St. Augustin,FL,- Usas eldste by. Der spiste jeg verdens beste Key Lime Pie på en pittoresk uterestaurant som het Scarlett O'Hara.:hjerter:


#29

Manji sa for siden:

Storby: Chicago. New York på en god annenplass, og Memphis var en positiv overraskelse.

Naturmessig: Nordlige New Mexico og Arizona.

Sjarmmessig: Mississippi - småbyer som Leland og Vicksburg.

Men jeg synes vel egentlig USA som helhet har en fantastisk variasjon og er fan av å reise nesten hvor som helst der. Kan spare meg for Newark, liksom.


#30

Tallulah sa for siden:

:sjokk: Har du vært i Vicksburg?! Jeg har bodd i Vicksburg!


#31

Pamina sa for siden:

Av de stedene jeg har besøkt står San Francisco som et høydepunkt, sammen med Yousemite nasjonalpark.

Drømmer om en tur til østkysten.


#32

Xian sa for siden:

Første gang jeg var i USA besøkte jeg California. Jeg elsket San Francisco fra første sekund, og var ellevilt begeistret for nesten alle stedene vi reiste innom på vei nedover Highway 1. Og siden opp til Napa.

Men så dro vi til New York for et par år siden. Det var helt utrolig magisk, og allerede første dag hadde jeg én tanke i hodet: Hvordan kan jeg få reist tilbake hit, raskest mulig? Et år senere var vi tilbake, og jeg virkelig elsker den byen.

Skjønt jeg tror jeg liker Maine aller best. Å kjøre bil i Maine mens det er epler på trærne er en drøm jeg har. Jeg har bare ikke fått gjort det ennå. :)


#33

Skilpadda sa for siden:

Vi har vært i California (med utgangspunkt i LA) to ganger og i NYC to ganger, og har likt oss fryktelig godt både her og der, men på ganske forskjellige måter. :) Men NYC er den mest fantastiske byen jeg vet om, så jeg må nesten nevne den som favoritt.


#34

Macky sa for siden:

Min favoritt forstad :) Var der sist i juli-06, og gleder meg alltid til å komme tilbake.


#35

cora sa for siden:

Jeg var i Washington DC og i Alexandria i Maryland i fjor sommer, og det var min første tur til USA. Alexandria var en koselig småby, men DC har jeg ikke sansen for. Storbyer som står på ønskelisten er LA og NYC, også har jeg lyst til å dra til sørstatene.


#36

turi sa for siden:

Har ingen steder i USA som jeg har lyst å dra til, måtte med unntak være Hawaii. USA er ikke noe land som er høyt oppe på listen over steder jeg har lyst å dra til, heller langt nede.


#37

HSJ73 sa for siden:

Har registrert at det er mange som tenker sånn. Samtidig har jeg registrert at de som har vært i USA, veldig gjerne vil dra tilbake - igjen og igjen. Jeg føler det i alle fall sånn, og tenker som så at USA er så mye. Landet er stort og folkerikt, med det mangfoldet og de motsetningene det innebærer. USA blir som et mikrokosmos både natur- og kulturmessig, og selv om ikke alt er av det gode (skal jo godt gjøres!), så får jeg alltid lyst til å oppleve mer av dette fascinerende landet. Det som er litt snodig (eller kanskje ikke?), er at USAs største kritikere gjerne er dem som aldri har vært der. :snill:

Dette innlegget er ment som en generell betraktning, og ikke som kritikk til deg, Turi.


#38

Tallulah sa for siden:

Jeg er ekstremt kritisk til USA som politisk nasjon, og ville nok på det grunnlaget hatt store problemer med å besøke landet hadde det ikke vært for at jeg har bodd der, og har en historie og gode venner der. Jeg har derfor stor forståelse og respekt for dem som ikke ønsker å besøke landet, på lik linje som jeg ikke ønsker å besøke Tyrkia og Israel.


#39

Tove sa for siden:

Jeg har ikke vært så mange steder, men bodde "over there" et år, for noen år siden. Jeg må si jeg stortrivdes på Manhattan! :nikker:


#40

Eia sa for siden:

Jeg er også kritisk til det politiske USA. Samtidig må jeg si at jeg fikk en liten tankevekker da vi reiste gjennom landet for 7 år siden (New York til Seattle og så ned Stillehavskysten til den mexikanske grensen). Jeg fikk litt mer forståelse for hvor stort landet er. Med så mange stater blir innenrikspolitikken i USA nesten som Europapolitikk for oss nordmenn. Dessuten tror jeg at å reise uansett er positivt og lærerikt - til og med til land man har et ambivalent forhold til.


#41

TBM sa for siden:

Jeg har stort sett oppholdt meg på vestkysten, men det er vel ingen byer som slår New York - har mange gode opplevelser derfra med venner!

Ellers har Virginia og Nord-Caroline flotte naturområder - spesielt likte jeg meg i området rundt Winston-Salem. Nydelig!


#42

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har forsåvidt heller ikke så stor sans for USA som nasjon eller deres kultur og folk generelt, men det var et veldig interessant reisemål likevel. Det er to ulike ting, i mine øyne.


#43

Tallulah sa for siden:

Selvfølgelig. Jeg syns også at et besøk til både Tyrkia og Israel hadde vært ekstremt interessante, med tanke på deres historiske posisjon. Men siden jeg ikke har personlig tilknytning til disse landene har jeg altså valgt å la være. Det kunne jeg også gjort med USA, hadde jeg ikke hatt den personlige tilknytningen til landet.


#44

Fruktflua sa for siden:

Jeg er kritisk til det politiske USA, men jeg har allikevel aldri følt meg mer hjemme i et ukjent land enn jeg gjorde der.
Jeg bodde der i ca 6 måneder, og akkurat som overalt ellers i verden, er folk forskjellige der borte også - ikke alle amerikanere er dumme og ignorante, akkurat som ikke alle nordmenn er kalde og reserverte.

Det som fascinerer meg aller mest med USA er størrelsen. Det er enormt stor plass der og det trigger frihetsfølelsen min.

I love USA.


#45

Trolljenta25 sa for siden:

Alexandria ligger i Virginia :blunke:

Jeg har bodd i Maryland, rett utenfor Washington, DC i nesten 13 år, men om jeg må velge et favorittsted så er det Miami Beach. Digger å være der!


#46

turi sa for siden:

Hoi. Tok det ikke som kritikk! Har reist en god del, og jeg vet ikke hvorfor det er ett" ikke-høyt-oppe-på-lista-land!. Ett land jeg gjerne drar til igjen og igjen er Australia, og Skottland. Men Russland, Island og Irland kommer svært høyt oppe på lista!! Svært høyt!!!:jupp:


#47

Mica sa for siden:

Jeg har vært både på vestkysten og østkysten.
Giftet meg i San Francisco i strålende solskinn og utsikt mot SF bay and Alcatraz :). Deretter leide vi bil og kjørte rundt i en mnds tid; SF, San Jose (og andre steder i Silicon Vally), Montrey, Carmell, LA, San Diego, Arizona, Flagstaff, Las Vegas.. osv. Vanskelig å velge favoritt....

Men min store USA favoritt ble New York etter første besøk i 2004. Jge hadde liksom aldri skjønt hva folk syns var så spesielt med den byen før jeg kom dit selv - da sa det bare pang :hjerter;. Det var totalt forelskelse og jeg har nå vært der 3 ganger, siste gang mai i år. Skal faktisk tilbake for 4 gang om knappe 5 uker!! :jupp:

Det er sikkert lurt å dra flere steder, men jeg kan ikke noe for det - jeg bare måååå til New York!


#48

Éowyn sa for siden:

:dulte: Jeg føler meg nesten halvt amerikansk (spesielt afro-amerikansk).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.