Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saftig sjokoladekake som er sukkerfri - hjelp

#1

gnuri sa for siden:

Jeg har bakt endel sukkerfritt i det siste, og mye har fungert helt flott, som rullekake og ostekake. Imidlertid har jeg prøvd tre forskjellige sjokoladekaker, og alle har blitt rett og slett trasige. Kompakte og tørre. Den siste oppskriften jeg testet var Texas sjokoladekake som når man bruker sukker blir helt himmelsk. Også den ble mæh.
Nå forsøker jeg igjen, en kake med kefir.

Men er det noen her som har en oppskrift som er bombesikker? Jeg kan jo selvsagt lage sjokolade-rullekake, men hadde vært så fint med en skuffekake som faktisk fungerte.




#4

frukt sa for siden:

Det skjønner jeg. Tørr kake er ikke noe særlig.



#6

frukt sa for siden:

Kladdkake er ihvertfall saftig, men det er kanskje det du er ute etter?


#7

gnuri sa for siden:

Takk til dere begge- skal teste både bloggen og kladdkake etterhvert. :klemme:


#8

løve70 sa for siden:

Hva bruker du istedet for sukker? Jeg synes ofte Sukrin Gold kan funke bra i kaker ol.


#9

Malama sa for siden:

Deler du evt oppskrift på den rullekaken?

Jeg har en mor med diabetes som helst baker sukkerfrie kaker, men hun fikk ikke til rullekaka og ga opp å få bunnen sukkerfri. (etter at hun ikke får tak i et eller annet annet "sukker" hun har brukt, tror jeg ?) Det er "mormorkaka" som hun har hatt med i selskap til barnebarna i årevis, så den savnes

Nå skal hun visst lage ei sukkerfri sjokoladekake fra pose til guttungens bursdag til uka, så får vi se hvordan det blir. (og jeg er helt i villrede, for han hadde bedt meg lage sjjololadekake, og regnet med at mormor hadde med "mormorkake", så det spørsom jeg bør lage rullekake da, det kan være med sukker forsåvidt siden hunh lager den andre. Men interresert i sukkerfri rullekakeoppskrift uansett.



#11

gnuri sa for siden:

Jeg bruker enten finesse (da bruker jeg kanskje en fjerdedel av hva man skal ha av sukker, ellers så bruker jeg Sukkr fra Tights.no (halvparten av det som står i oppskriften.)



#13

gnuri sa for siden:

Jeg tok utgangspunkt i denne: www.matprat.no/oppskrifter/familien/rullekake/
men brukte ca 60 g bakesukkr (kjøpes på tights.no- og er den jeg synes har minst bismak) i stedet for sukker.
Jeg lot være å ha sukker utenpå, for jeg synes det blir litt bismak av det om man får de sånn dirkete i munnen.

Sukkerfri sjokoladekake fra pose? Fortell? (Kan være greit når man har litt mindre tid)


#14

Malama sa for siden:

Må få detaljene fra mamma, for jeg aner. TROR det var pose ialle fall. Skulle lages med olje og vann, hun lager med melk og smør. Det gjrø jeg med andre posekaker so mska lalges på olje og smør, og da får de litt mer hold i alle fall.

Ble brått usikerk på om det var pose, men hun har i alle fall funnet en sjolkoladekake hunskal alge, jeg skal få tak i detaljene.


#15

Karamell sa for siden:

Sukker er jo en ting, men jeg får helsikes blodukkerstigning av hvetemel også. Og grovt mel, men det er sjelden man baker kake med rug. :knegg:


#16

frukt sa for siden:

Det finnes mange gode kaker uten mel også. ;)


#17

Karamell sa for siden:

Mnjæ, ikke uten dadler og nøtter. Jeg har aldri funnet noen som både er uten mel og som er allergivennlig.



#19

Malama sa for siden:

Den gjør ikke nytten for oss, siden det er lys rullekake med bringebær som er det som er ønsket. (og jeg tåler ikke peanøtter) men tanken var ikke dum sånn ellers da.

I år lager nok jeg kake med sukker og mamma den sjokoladekaka uten. Så får vi se.


#20

tinkadott sa for siden:

Frøken Holm har sukkerfri kaker på poser. Jeg har smakt brownies en gang, var god den. Selger bakemix på vafler og sveler og muffins også, men de har jeg ikke fått servert/prøvd.


#21

gnuri sa for siden:

Hvor kjøpes frøken Holm?




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.