Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Finnes det en smart løsning for kalde føtter?

#1

Storm sa for siden:

Ja, så er det midten av august, og jeg sitter med iskalde føtter på hjemmekontoret. De er iskalde tross gode varme raggsokker. Har noen gode forslag til hvordan holde varmen på føttene gjennom høsten og vinteren? Noen spesielt gode og varme tøfler, eller finnes det noen smarte elektriske løsninger? Jeg bruker mye varmeflaske og det funker fint, men hadde jo vært greit å slippe å styre med kokende vann.


#2

Polyanna sa for siden:

Jeg syns ikke raggsokker funker, det er for mye "luft". Jeg må ha gode, tette ullstrømper, sånne halvtykke. Jeg bruker det nesten hele tiden, også til shorts. :knegg:

Ja, og en labrador, da. :nemlig:


#3

meisje sa for siden:

Jeg har elektriske sokker som jeg bruker utendørs på isbanen om vinteren. Det fungerer bra, men konsensus blant likesinnede på isbanen er at elektriske såler til skoene er enda bedre. Ellers tenker jeg at du kanskje skal ta på mere tøy på resten av kroppen for å holde bedre på varmen i ytterkantene, det kan nok hjelpe på.


#4

Storm sa for siden:

Labrador hadde vært noe. :hjerter:

Jeg bruker også ullsokker det meste av året, men det biter ikke på, rett og slett. Noen ganger med raggsokker utenpå også.




#7

My sa for siden:

Rødvin. :sparke:


#8

annemede sa for siden:

Rene føtter og rene sokker. Bytter sokker flere ggr om dagen i perioder.


#9

Storm sa for siden:

Takk, disse ser bra ut! Sålene inni noen gode varme tøfler kanskje.

Jepp, det funker. Men upraktisk på hjemmekontor dessverre. :knegg:




#12

Bergensis sa for siden:

Rødvin og portvin!

Vurderer seriøst å ta det med meg på fjellturar vinterstid. Det skal ikkje så mykje til før det hjelper. Elektriske sålar er testa, men da blir det fuktig inne i skoen (goretex). Så da er eg like langt. I fjor fekk eg frostskade på storetåa, den er framleis nummen.


#13

Lyppa sa for siden:

Jeg fikk engang et tips om å tygge 3-4 tørkede einebær (krydderglass) daglig og svelge dem ned med vann. Det skulle hjelpe på blodsirkulasjonen. Jeg prøvde det en vinter og syntes det virket. Ellers er min oppskrift sokker av blandingsull og hjemmestrikkede ullsokker eller ulltøfler utenpå. Ullongs hjelper også, blir jeg kald på resten av kroppen blir jeg i allefall kald på føttene.


#14

frukt sa for siden:

Sånne festlige tøfler som ser ut som gorillaføtter og lignende fungerer for meg. Jeg har et par pastellfargede med enhjørninghoder og vinger. :D :knegg:


#15

Plingo sa for siden:

Tøfler med ullfor


#16

Appelsin sa for siden:

Strikkasokker i ull funker best for meg. Jeg sliter ut mange i året bare ved innendørs bruk, så sitter tydeligvis ikke så mye i sofaen som jeg av og til tror :gruble:


#17

Toffskij sa for siden:

Saueskinnstøfler med masse fluffy ull inni er det eneste som funker på mine vekselvarme føtter.


#18

Strå sa for siden:

Jeg bruker gjerne et-to lag med tynne ullsokker utenpå hverandre. Da blir det tett og godt. Alternativt bruker jeg en ullstrømpebukse underst og tynne sokker utenpå. Er føttene skikkelig kalde blir det tykke ullsokker ytterst. Vedfyring hjelper også. :knegg:


#19

kamp sa for siden:

Jeg har slitt med kalde føtter (bivirkning av medisin muligens).

Det har endt med ullsokker og thermosokker utenpå (europris). Jeg har aldri gått med sko inne på dps (selv om alle andre gjør det, gulvet er kaldt) men disse thermo sokkene har fungert.


#20

zinatara sa for siden:

Jeg bruker glerups tøfler hele vinteren. Veldig fornøyd med dem, har slitt ut et par tidligere etter noen års bruk og kjøpte nye i fjor.


#21

safran sa for siden:

For meg funker tynne ullsokker. Helst ordentlig ull - ikke superwash. Og gjerne Uggs-tøfler utenpå.


#22

Elise sa for siden:

I vinter, da jeg satt en periode på hjemmekontor, fant jeg ut at det beste for mine føtter var at jeg hadde lammeskinn på gulvet, så ullsokker OG ullpledd rundt beina. Men måtte også opp og gå litt innimellom. For å få varmen i føttene til å begynne med måtte jeg legge de oppå panelovnen.


#23

Gaia sa for siden:

+1 på saueskinnstøfler! De er mye varmere enn både ullsokker og raggsokker. :jupp:


#24

Señora sa for siden:

Tykke arbeidssokker i ull barføtt inni. Devold har slike.


#25

liefje sa for siden:

Uggs tøfler. Gjerne barbeint oppi.


#26

Miss Norway sa for siden:

Eller bare vanlige UGGs. Vi bor i gammelt hus og alle har det vi kaller inne-UGGs. Barbeint oppi ja. :hjerter:


#27

Appelsin sa for siden:

Hver gang jeg ser overskriften, så tenker jeg på den britiske serien Kalde føtter, og dermed på helt andre ting enn kalde føtter. :knegg:

Selv om jeg er en person som ofte er kald på føttene :gruble:


#28

Lyppa sa for siden:

Gulvteppe av ull eller saueskinn ved arbeidsplassen, evnt panelovn der du har føttene?


#29

Tallulah sa for siden:

Jeg har også ofte kalde tær, og av andre årsaker har jeg brukt en massasjepute på leggen min det siste året for å løse opp knuter og også forbedre blodsirkulasjonen. Det har faktisk hjulpet mye, og jeg sliter ikke like mye med kalde tær lenger. Massasjepute er i tillegg varm, så det hjelper både umiddelbart og på lang sikt.

Også har jeg fått meg gode, gammeldagse filttøfler.

Det bør man IKKE gjøre når man er gravid iallfall, det kan føre til spontanabort.


#30

mkj sa for siden:

Det funker her også. Men hvis jeg først har blitt kald så tar jeg meg gjerne en lang varm dusj først og noe varmt i koppen


#31

Anda sa for siden:

+2 Elsker saueskinnstøflene mine - en av de beste julegavene jeg har fått ever.


#32

Storm sa for siden:

Har du link til massasjeputen?

Jeg tror nesten jeg må ha ekstern varme. Gode varme tøfler, sokker, alt sånt, gjør bare halve jobben liksom. :gruble: Forslaget om panelovn var bra, men har dessverre ikke det ved kontorpulten min. Ser Enklere Liv har en slags fotmassasje med varme, mulig jeg prøver den.


#33

Gaia sa for siden:

Hva med en fotvarmer! :jupp: Jeg har ikke behov for en slik, så jeg aner ikke om den fungerer. Men det ser jo ut som en bra løsning, hvis det ikke er tilstrekkelig å pakke inn føttene.


#34

Tallulah sa for siden:

Jeg har en fotmassasje også. :knegg: Mitt tips, om det går: test den først. Min svigermor ha en veldig god en, men min treffer ikke helt riktig på mine føtter.

Massasjepute er noe ala dette, bare en pute med to roterende greier inni som du kan ha i ryggen, under leggen, lårene osv.


#35

Storm sa for siden:

Ja, noe sånt tror jeg jeg skal bestille. Takk for link!

Takk!


#36

Polyanna sa for siden:

Jeg tenker litt motsatt og at du kanskje skal prøve å bli varm fra innsiden? Jeg tror tallulah er inne på noe med blodsirkulasjon og massasjepute. Jeg anbefaler isbading på morgenen, men det er ikke så gjennomførbart i praksis, kanskje. :knegg:


#37

Pelen sa for siden:

Jeg bruker disse nesten året rundt, både hjemme og på hytten. Aller varmest blir jeg om jeg har et par tynne ullsokker i dem, barbeint blir jeg ikke alltid helt varm i dem heller. Jeg elsker disse tøflene, men som sagt ikke alltid jeg blir helt varm når jeg er barbeint i dem. Jeg har generelt kalde føtter.

#38

liefje sa for siden:

Jeg har hatt sånn fotvarmer som det ble lenket til oppi her, noe lignende i alle fall. Det funker hvis føttene er blitt kalde for da opplever jeg at uansett hva jeg tar utenpå kalde føtter, så blir liksom kulden "isolert" innerst. Da må man FØRST bli varm og så kle på seg sokker/ulltøfler etc. Varmt fotbad eller massasje funker såklart også, men det er jo ikke alltid like lett som en fotvarmer. Jeg brukte den i sengen en periode også, forresten.


#39

Storm sa for siden:

Ja, kanskje det. Jeg liker jo å trene om morgenen, og det hjelper nok å holde varmen utover dagen også. Isbading utgår nok. :knegg:


#40

Storm sa for siden:

Enig, det er min erfaring også. Har de først blitt istapper, hjelper ikke isolering. Nå sitter jeg her med varmeflaske, det er deilig, så tar jeg på ullsokker etterpå.


#41

Maverick sa for siden:

Aha. Fysisk kalde føtter, altså.

:tuslerutigjen:


#42

Addison sa for siden:

For meg hjelper kompresjonsstrømper innerst, evt med litt tett ullsokk utenpå. Bruker slike strømper hele vinteren, er aldri kald, også i tur- og skistøvler. Nå har jeg ikke noen medisinsk årsak til kalde føtter da, bare litt gulvkaldt på både kontor og hjemmekontor om vinteren.


#43

Storm sa for siden:

Yes. Bokstavelig talt kalde føtter. :knegg:


#44

Storm sa for siden:

Hm, interessant... Er ikke det veldig ubehagelig å gå med det? Husker jeg prøvde det en periode for 20 år siden da det var veldig poppis, men ble aldri helt fortrolig med det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.