Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel, men god søndagslunsj

#1

Pelen sa for siden:

Har du noen forslag på slndagslunch til fire voksne? Den bør kunne fikses på 20 min?

Akkurat nå er jeg mett og da er jeg ikke så oppfinnsom. :humre: rundstykker og laks og eggerøre er nesten det eneste jeg kommer på.


#2

mkj sa for siden:

Pai og salat
En god suppe og rundstykker
Kyllingsalat med masse godt i (ferdigstekt kylling, sakag i pose og den lille flaska med hvitløksdressing fra salatbaren er en god start og legg til pasta, nøtter, grønnsaker, krutonger, ost osv etter smak)


#3

Pelen sa for siden:

Takk for forslag! En person (jeg) kan ikke spise gluten, men jeg er ekstremt fleksibel og kan bare spise grønnsaker.

Suppe var for øvrig et veldig godt forslag. Vi har en veldig god koriandersuppe vi ikke har laget på lenge. Det er jo ikke alle som er så glade i koriander, men her vet vi at begge liker det.


#4

nolo sa for siden:

Mims cæsarsalat som det er oppskrift på her på FP.


#5

Nextlife sa for siden:

Caprese:nemlig:
Det er så mye gode tomater nå, og basilikumen er på sitt fineste.:hjerter:


#6

him sa for siden:

Jeg synes det er hyggelig med vafler, syltetøy og rømme. Folk kan selv steke. Varm mat, kanskje? Spansk omelett og rundstykker? Eller ferske scones rett ut av ovnen? :nam:


#7

Acino sa for siden:

Jeg hadde satt pris på varme rundstykker og godt pålegg. Smøre selv, god tid. Kan gjøre så lite eller mye ut av det som du ønsker/har tid til. Varme karbonader, oster, syltetøy/rørte jordbær, røykt laks, eggerøre, skinke, spekeskinke, kokt egg i skiver, noe grønt osv. Trenger ikke alt dette, bare forslag.


#8

Syrinx sa for siden:

Pølse og brød/lompe
Linsesuppe eller annen suppe
Smørelunsj


#9

Lavender sa for siden:

Extra har noen veldig gode søte tomater fra Jæren. Jeg hadde laget focaccia til, eller kjøpt landbrød på Åpent Bakeri eller tilsvarende.


#10

him sa for siden:

Er ellers enig med Acino. Smørelunch er ofte det enkleste og det er hyggelig at det tar lang tid synes jeg.


#11

GinaK sa for siden:

Vi har alt fra små barn i familien til 80+ så har brukt Medisterkaker, eggerøre, røkelaks, Kyllingvinger, karrykyllingsalat, oppkuttet grønt og loff.


#12

Pøblis sa for siden:

Har du oppskrift? Har en potte koriander og det kresne barnet har akkurat flyttet hjemmefra, så nå er vi klare for nye astronomiske eventyr. :hyper:


#13

liefje sa for siden:

Ønsker meg også oppskrift! 😊


#14

GinaK sa for siden:

Har lagd purre og potetsuppe noen ganger. Lurer på om den er fra Trines matblogg. Veldig god og alle her har likt den.
Blomkålsuppen er også kjempegod.


#15

Pelen sa for siden:

Sånn ca dette, korrigerer ev i løpet av formiddagen:
Smør eller lignende
Hvitløk og Gul løk (ca 2 stk), kan være i større biter, gulnes i panne/kjele
Kyllingbuljong, trenger ikke mye vann til
Pepper
Ha i spinat. En pose spinat per krukke koriander (vi bruker ofte å kjøpe bunter av koriander når vi gjør denne retten og tar ca en pose spinat til en bunt. Em bunt er nok større enn en krukke, men vi bruker det vi har, det pleier å bli bra uansett).
Når det er varmet,ha i koriander uten for mye store stilker, små går bra, spar ev litt til dekorasjon
Kjør alt i blender eller bruk stavmikser. Ha ev i litt melk om det blir for tykt/vanskelig å få å gå rundt.
Hell tilbake i kjelen og ha i hel eller til passe konsistens (fløte går selvsagt også bra).

Serveres gjerne med sprøstekt serrano i mindre biter og en klatt rømme. Et halvt kokt egg passer også og er man ekstra sulten så er brød godt til.

Oppskrift fra min meksikanske venninne.

Salt kan selvsagt også brukes, men vi unngår gjerne salt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.