Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaste resirkulerbare bæreposer?

#1

Stompa sa for siden:

Jeg prøver å ha med bærenett, men noen ganger (litt for ofte :flau: ) impulshandler jeg og må få pose i butikken. Nå har jeg liggende flere såkalte resirkulerbare poser fra både Stormberg, Husfliden og Skoringen – og jeg har ikke noe å bruke dem til å vil ha noen av dem ut av huset. Men hvor skal de kastes? Plastavfall? Matavfall? Restavfall? Når jeg googler, får jeg bare treff på plastposer.

Det er altså snakk om poser av denne typen: scanlux-packaging.com/no/stormbergs-emballasje-blir-kledt-pa-til-naturen/


#2

Pelen sa for siden:

Svarte litt for fort, skal se om jeg kan lese meg opp.


#3

Pelen sa for siden:

Nei. Jeg finner ikke noe om det. Det står at det er non woven, men det forklarer bare at det ikke er vevd eller strikket sammen. Det forteller ikke noe om hva det er for noe materiale. Kan du ikke maile leverandøren og spørre? Det skulle være interessant å vite. Kanskje det er plast?


#4

star sa for siden:

Gi de bort?


#5

Stompa sa for siden:

Jeg må bare innrømme at jeg synes begge deler blir mye mer styr enn jeg synes de er verdt. :nemlig:


#6

meisje sa for siden:

De er laget av polypropylen, altså plast. Kast i plastavfallet eller restavfallet. Jeg lurer om dette virkelig er miljøvennlig, for det er sjelden de blir gjenbrukt hos oss, de er ofte for små eller tåler ikke tunge varer.


#7

Stompa sa for siden:

Jeg og Frøkna har tatt et par hver til strikke- og hekletøy, men ellers finner ikke jeg heller legge å bruke dem til.


#8

millact sa for siden:

Vet ikke, men jeg bruker dem som nett. Fungerer fint.


#9

Stompa sa for siden:

Jeg synes de er altfor tjukke og klumpete til å ha med rundt og bruke om igjen som handlenett. Har lette, tynne som går i veska (når jeg bare husker å ta dem med).


#10

Karamell sa for siden:

Jeg synes de er for små til å bruke de til mye fornuftig. Jeg har en med noe stikketøy, en har blitt brukt som skopose et par ganger, ellers lite.


#11

millact sa for siden:

Jeg har gitt bort ting og brukt de posene.


#12

Embriksmamma sa for siden:

Samme her.


#13

Strå sa for siden:

Jeg har liggende bærenett i alle vesker og bagger jeg kan tenkes å ta med ut. Når jeg har tømt nettet etter en handletur e.l. legfer jeg nettet tilbake i veska/sekken. Da slipper jeg å glemme å ta det med. Det funker ikke så bra når jeg går ut uten veske e.l. da.


#14

Stompa sa for siden:

Jeg gå veldig mye, og da bruker jeg ikke veske, bare lommene på jakka – så da blir ikke de lette nettene med, og i hvert fall ikke de klumpete og store.

Dere må bare komme med tips til andre om hvordan de kan bruke dem, men jeg har etter flere år konkludert med at bortsett fra to-tre til strikketøy, kan de ikke brukes til noe i livet mitt, og jeg vil bare bli kvitt dem på en enkel måte. Og siden de skal være resirkulerbare, ønsker jeg å gjøre nettopp det.

Jeg kaster dem i plastavfallet, tenker jeg, med utgangspunkt i innlegget til meisje. :jupp:


#15

Strå sa for siden:

Jeg har et par ganske små og tynne tøybærenett, et av de puttes ofte baklomma. Men jeg berges nok mest av at jeg handler sjeldnest mulig og nesten bare planlagt og da tar jeg med meg det jeg trenger for å få det hjem.


#16

nokon sa for siden:

Eg synes også dei store er håplause. Eg bruker gjenbruksposer av den typen kiwi/ meny/ Rema 1000 har, av samme grunn.

Eg sjekka på facebooksida til Kildesortering i Oslo då eg skulle bli kvitt eit eller anna i sånn 100% resirkulert plast-tekstil. Det skal i restavfall eller tekstilcontainer. Ikkje i plastavfall.


#17

Charlie sa for siden:

Bruker slike nett, men en eller annen (Andreas Wahl??) undersøkte miljøvennligheten i et program, og vi må visstnok bruke et slikt nett til vi blir 70,elns før det er klimamessig lønnsomt. Visstnok kan vi like gjerne bruke plastposer.


#18

Stompa sa for siden:

Jeg har spurt på FB-sida til det lokale renholdsselskapet hvordan posene skal kildesorteres, men de har ikke svart. Kanskje i morgen?


#19

Strå sa for siden:

Det er faktisk helt feil, det vennligste er å bruke det du allerede har, og å bruke det til det er helt utslitt.* For meg er det bomullsnettene og nylonnettet jeg allerede har fått. Metoden for å undersøke hva som er best er også belemret med usikkerheter.
*Det gjelder for alt, fra klær via matrester og kjøretøy til tapet og hus og mere til.


#20

Stompa sa for siden:

Fasiten her i byen er tekstilavfall hvis de er hele, restavfall hvis de er ødelagte. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.