Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Metallurgisk lab / vurdering av en bruddflate i skrue?

#1

banana sa for siden:

Hvem kan utføre noe sånt, og finnes det noen slike laboratorier som tar oppdrag i Sørøstnorge?


#2

Palmen sa for siden:

Denne overskriften måtte jeg lese mange ganger

Jeg vil tro at NTNU har noe på dette. De har jo studier i materiallære. Konsulentselskapene som Cowi og Multiconsult har levert beregninger på materialer for meg tidligere (herunder metaller) men det har vært basert på materialets beskrevne egenskaper mer enn tester.

Gøy spørsmål! Hva skal du bruke det til?


#3

Kaprifol sa for siden:

Sintef kanskje?


#4

Nenne sa for siden:

Du må ha tak i noen innen materialteknologi ja. SINTEF har en avdeling som heter det, så det er nok et godt sted å starte.

NTNU finnes også denne typen utstyr, jeg har selv kjørt strekkprøver til brudd og sjekket dem der, men de leier seg nok ikke ut til sånne oppdrag. Har dere derimot mye sånt, så kan det fort vekk bli en studentoppgave og da er de veldig interesserte.



#6

banana sa for siden:

Ja, kanskje NTNU er stedet. De vil nok uansett ha tips hvis jeg må et annet sted (antagelig sender de meg til SINTEF og de fakturerer flere tusen i timen...).

Jeg lurer på hva som har forårsaket bruddet i skruen, om det var sprekk før det endelige bruddet og i såfall hvor stor den sprekken var. Det er jobbrelatert.


#7

Majka sa for siden:

Vi har brukt DNV-gl (jobb).


#8

banana sa for siden:

Jeg kan sjekke med både DNV GL og NTNU, tenker jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.