Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rett til å bruke egenmelding?

#1

Fluke sa for siden:

Regelverket sier at man kan ha 4 egenmeldinger i en 12-måneders periode (ikke IA-bedrift).

Er denne 12-måneders perioden løpende?
Eksempelvis om jeg har en egenmelding i oktober, en i november, en i februar og en i juli, da har jeg jo brukt opp mine 4 og kan ikke ha flere før i oktober igjen. Men da da, om jeg har en egenmelding i oktober - da er jo kvoten full igjen og jeg må vente til november før jeg kan bruke det igjen - og så er den full igjen og jeg har ikke lov til å bruke ny før i januar? Kan det være sånn?

Og dersom bedriften skal sende varsel om tap av rett til å bruke egenmeldinger; hvordan kan det settes en dato for når ansatt igjen kan bruke egenmelding? Må man ha en egen kalender for å følge opp at ingen har mer enn 4 de siste 12 måneder, og så sende varsel hver gang noen har brukt 4? I mitt eksempel over blir det jo da fryktelig mangle varsler?

Eller kan man følge kalenderåret? Eller telle fra første egenmelding og så si at det er fylt opp med 4 nye allerede i oktober - og så starte på nytt år fra første egenmelding som kommer etter det?

Jeg tror kanskje jeg overkompliserer dette ...

:confused:


#2

oslo78 sa for siden:

Hos oss er det løpende. Ligger kontinuerlig oversikt på systemet hvor mange dager jeg har. Men vi har 20 enkeltdager tror jeg, har aldri brukt mer enn et par dager i året, så har ikke helt oversikten.


#3

Billa sa for siden:

Det er løpende, ja - og slik du skisserer stemmer. Innen de siste 12 månedene kan man ikke ha flere enn 4 stk, og da må man telle seg 12 måneder tilbake hver gang. Man kan jo ha en rutine på å gi tilbakemelding etter hvert tilfelle? Eller tenkte du noe som var automatisert ut fra et system? Sykdom er jo sykdom, så hvis ikke egenmelding kan brukes, vil vel arbeidsgiver etterspørre sykmelding vil jeg anta :vetikke:


#4

Maverick sa for siden:

Av en eller annen grunn kan bedriften gi varsel om tap av egenmeldingsrett i seks måneder om man bruker egenmelding fire ganger i løpet av tolv måneder. Da går jeg ut i fra at den er «nullstilt» etter de seks månedene.

Hos oss bruker vi enkeltdager og ikke tredagers, og løpende tolvmånedersperiode.


#5

Fluke sa for siden:

Tusen takk for svar dere! :blomst:

Jeg har ikke noe system for dette og må følge opp manuelt, så nå må jeg vurdere hvordan lettest løse dette.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.