Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor kjøper man strikkepinner i ok kvalitet til ok pris?

#1

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har nettopp ferdigstilt min første genser noensinne. Uten hjelp fra noen, og den passet til meg også. Og når sant skal sier, synes jeg den ble riktig så fin.
Så nå gjelder det å smi mens jernet er varmt, og finne seg neste prosjekt.

Jeg ser jo da at jeg har visse hull i strikkepinnesamlingen min, kan man si.

Så hvor anbefaler dere å kjøpe pinner, som ikke koster skjorta, men samtidig har ok kvalitet?

(Kjøpte i nøden en rundpinne på Coop extra, og har vel sjelden vært så sinna som når jeg skiftet over til den..)


#2

kamp sa for siden:

Jeg hadde en periode skikkelig hekle og strikke dilla for noen år siden mens jeg var psyk. Det ble jo flere størrelser, noen lange, noen korte osv.
En liten formue hver gang.

EBay derimot er genialt. Jeg foretrekker bambus stort sett. Kjøper svære sett med eks 60 cm i alle str til langt under samme pris som for et sett i Norge.
Så det ble plutselig en del pinner i skuffen min.

Så begynte mor min på å lage gensere for ca to årene og nå er det hun som stadig stikkker hode ned i skuffen min og drar opp det ene etter det andre og er stor fornøyd.


#3

Fintdethei! sa for siden:

Skulle ha lånt den skuffen din da, altså :knegg:


#4

Dali sa for siden:

Har kjøpt på europris og sparkjøp. Ikke så billig som ebay antagelig. Men billigere enn på garnbutikken.


#5

Fintdethei! sa for siden:

Takk for tips! Har begge i nærheten, skal jammen sjekke i morgen.


#6

Appelsin sa for siden:

Garnstuen eller Jens Hoff på Horisont ;-)


#7

Dali sa for siden:

De har i ulike størrelser, både bambus og vanlig. :jupp: Holdt på å få bakoversveis da jeg betalte for en bitteliten rundpinne på garnbutikken. Bør strikke litt mere de for å tjene de inn. :knegg:


#8

Fintdethei! sa for siden:

Kjøpte garnet på Jens Hoff, men med neste prosjekt, så fant jeg ut at de pinnene jeg kom til å trenge, kommer på nesten samme prisen som garnet. #gnitalus.
Dvs., har ikke kjøpt garnet enda, har egentlig ikke bestemt meg for prosjekt. Så jeg tenkte det kunne være greit å ha et lite utvalg selv, siden det er litt langt til skuffen til mamma :knegg:. Og da tenkte jeg kanskje kjøpe noen litt rimeligere varianter, så lenge de er gode å bruke.


#9

Appelsin sa for siden:

Jeg er litt kresen, men kjøper bare de jeg eventuelt trenger. Så har det blitt noen til sammen i årenes løp da.
Mamma har noen billige lysegrå greier som jeg lånte en gang. Holdt på å klikke for meg etter en halv omgang. Og hadde gryende senebetennelse et kvarter senere..


#10

safran sa for siden:

Strikkemekka har disse gode pinnene. Min favoritt.
Veldig greit å få dem levert på dørmatten, altså.


#11

Beckett sa for siden:

Ja, de er virkelig gode!

#12

Appelsin sa for siden:

Ja, de er gode!
(Og i min vanlige prisklasse når jeg kjøper pinner)


#13

Fintdethei! sa for siden:

Nå har jeg googlet, og lurer på om jeg skal kjøpe et sett med utskiftbare pinner; da får jeg ulike tykkelser, og lengder på vaiere. Ser de har Knitpro på tilbud til vel 700,-, og Garnius på nett har et annet sett (annet merke) på tilbud til 450ish.
Eller vil jeg bare bli irritert over dette konseptet, og helle kjøpe det jeg måtte trenge etterhvert? Jeg har jo noe, så helt skrint er det ikke.


#14

Shun sa for siden:

Jeg har aldri likt de utskiftbare settene, pinnene skrur seg stadig vekk av i bruk.
Jeg er aller mest fornøyd med Chiaogoo faste rundpinner, og kjøper bare dem når jeg skal ha tilskudd til pinnesamlingen.


#15

Matilda sa for siden:

Jeg liker utskiftbare, men det hender jeg må etterstramme litt underveis. Det plager meg ikke, så lenge det ikke skjer annenhver runde, liksom. Jeg strikker en del ovenfra og ned og liker å kunne sette av ermemasker på korte sener med stoppere på. Jeg bruker mest Knitpro symfonie + noe cubics, jeg fikser ikke metallpinner. Egentlig har jeg lyst på et Tulip-sett som Pickles fører, for de har roterbare fester. Innbiller meg at de kanskje ikke skrur seg opp så lett da, og så er det nok enklere når man skal feste på skjøt (hvilket er praktisk om man skal bytte fra en senelengde til en annen, eller om man skal prøve halvferdig genser på underveis).

Sikkert lurt å kjøpe én først for å prøve, og så kan man heller kjøpe sett seinere.


#16

Stompa sa for siden:

Jeg bruker bare metallpinner fra Sandnes, og betaler gladelig det de koster på garnbutikken. Har testet mye annet som ikke funker for meg – man må prøve seg litt fram når man er fersk strikker. :jupp:


#17

jolie sa for siden:

Mine utskiftbare har aldri skrudd seg ut ved strikking, men det er viktig at man bruker den lille pinnen som følger med når man skrur til. Jeg foretrekker de svarte vaierene, for de krøller seg ikke sammen så mye som de lilla.

Ellers kjøper jeg bare pinner til det prosjektet jeg skal i gang med hvis jeg ikke har (eller finner de jeg har) passende pinner.


#18

Miss Norway sa for siden:

Trenger noen som ikke er så himla spisse; jeg kan for strikke litt stramt og da gjør det så VONDT i pekefingeren :-( Anbefalinger noen?


#19

Appelsin sa for siden:

Jeg mener Addi sine (metall) er de jeg liker best med tanke på dette.


#20

Luftslottet sa for siden:

Selv vil jeg ha pinner som er så spisse som mulig, så det kan hende jeg er feil person til å komme med råd.
Drops metallpinner mener jeg at er ubrukelig butte, så de kan kanskje passe?
De ligner mye på Addi som ikke er lace.

Til HI vil jeg absolutt anbefale å begynne med utskiftbare pinner. Om du kjøper inn den pinnestørrelsen du trengte og wire i alle størrelsene du bruker + en skjøt, kommer du veldig langt. Så kan du jo fylle på med flere pinnestørrelser etter behov. Det blir som regel billigere i det lange løp enn å ha tre størrelser av rundpinne for alle pinnenummer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.