Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaringer med Garnius?

#1

~TM~ sa for siden:

Noen som har handlet der?


#2

IOA sa for siden:

Ja, god erfaring, rask levering.


#3

Stompa sa for siden:

Flere ganger. Bare god erfaring.


#4

safran sa for siden:

Rask levering, ingen problemer.


#5

Myria sa for siden:

Bare god erfaring her også.


#6

løve70 sa for siden:

God erfaring her og :)


#7

kamp sa for siden:

Bestiller masse der


#8

Adrienne sa for siden:

Bare god erfaring. Men jeg prøver å bruke lokale butikker mest, fordi jeg har lyst til å beholde dem. Garnius har også litt tvilsomme måter å lønne designere de samarbeider med.


#9

Frøy sa for siden:

Ingenting negativt her i fra heller, eller storshoppere som meg skulle ønske at de ikke kun hadde en type esker som de pakker garnet i. Flaut å hente 7 esker på posten liksom. :knegg:


#10

Stompa sa for siden:

Det gjør jeg også. :jupp: Bruker bare nettbutikk hvis jeg ikke finner det jeg trenger lokalt eller de er utsolgt.


#11

nokon sa for siden:

Eg handler ikkje der av prinsipp. For det første har eigaren eit uttalt mål om å utkonkurrere små garnbutikker. For det andre bruker store leverandører som Drops kampanjene til Garnius og Strikkemekka til å presse faghandelen på pris. Fleire butikkar med god kompetanse på garn, har vore nødt til å slutte å føre Drops-garn, på grunn av dette. Eg klarer ikkje søke opp kilde nå, men veit at ho som driv garnbutikken (morgrethe) på Lillehammer, har skrive fleire innlegg om dette offentleg på Facebook.


#12

nokon sa for siden:

Det går an å velje nettbutikker som samtidig er drifta av mindre butikkar med faghandelkompetanse, over «gigantene».


#13

Blå sa for siden:

Da vil jeg gjerne ha tips om de nettbutikkene.

Jeg prøver hardt å kjøpe i lokale garnbutikker, men de blir færre og færre, så av og til kan det være jeg faller for fristelsen. Og, ja, jeg vet at jeg da blir en del av problemet.


#14

Retz sa for siden:

Jeg bor bare noen km fra Garnius, men handler ikke i den fysiske butikken. Usikker på om det et mulig også nå, men tidligere hold de åpent på hverdager.

Støtter lokale garnbutikker og den type nettbutikker som Nokon refererer til over. Garnius fører uansett ikke det de garnkvalitetene jeg oftest benytter.


#15

nokon sa for siden:

Eg handler frå:

tostrikkedamer.no (dei har fokus på miljø i utvalget sitt)
Nøstet mitt og Tjorven (både fysisk butikk og nettbutikk)
garnkurven.no (Elsker at dei fører Hillesvåg!)


#16

nokon sa for siden:

Særlig viss du ønsker ein del Drops og Dalegarn er det vanskelegare å få tak i dette hos faghandel. Det er veldig mange som har slutta å føre det, på grunn av måten dei behandler enkeltståande butikker. Betingelsene mellom produsent og butikk er dessverre slik at veldig mange har avslutta samarbeidet.

For meg er det grunn nok til å velje andre produsentar. Men det er langt frå alle som tenker slik.


#17

Adrienne sa for siden:

I tillegg til de nokon nevner så handler jeg også hos Fru Kvist. De har fysisk butikk i Oslo, men også nettbutikk. De er lidenskapelig opptatt av garn.


#18

Camomilla sa for siden:

Jeg har god erfaring, men nå er det lenge siden jeg har handlet hos de.
Bruker de lokale fysiske butikkene.

Jeg er hyppig på besøk hos Fru Kvist, stadig vekk en garnsmell i lunsjen….
Liker at de har nettbutikk også, de er kjappe på levering.
Har og brukt både, fysisk og nettbutikken, Garntopia.


#19

løve70 sa for siden:

Jeg må glatt innrømme at når jeg strikker mye, så har jeg ikke råd til å handle i fysiske butikker. Forskjellen er rett og slett for stor, når man kan få 40-50% rabatt i nettbutikkene.


#20

Miromurr sa for siden:

Jeg har god erfaring med Garnius, men prøver å handle mest hos de lokale butikkene siden jeg gjerne vil beholde de. De har også nettbutikk.

Strikkestudio.no
Bundingen.no

Har også handlet hos lykkelighandel.no (ikke lokal for meg), tror de også har begge deler.


#21

frukt sa for siden:

Jeg er så heldig å bo i nærheten av Sandnes garn så jeg handler mest der, og litt i den lokale butikken.


#22

safran sa for siden:

Jeg har også tenkt slik, men har hatt så dårlig erfaring med min lokalbutikk at jeg handler mest på Strikkemekka. Sist gang jeg kom inn på strikkebutikken og sa jeg trengte lanolinholdig garn, prøvde damen å prakke på meg superwash. :himle: Hun fortalte at det var helt nytt for henne at det ikke var lanolin i slikt garn. De hadde ikke lanolinholdig garn, kunne hun fortelle.
Har et par andre opplevelser også, så da har jeg ikke dårlig samvittighet for å handle på nett. Men har handlet fra litt ulike småbutikker på nett også.


#23

Blånn sa for siden:

Jeg har handlet fra Garnius, men som mange andre her prøver jeg å begrense det. Og så liker jeg best å gå i butikk:
Fru Kvist - har også nettbutikk
Garntopia - har også nettbutikk og super service
Værbitt - for håndfarget garn, nettbutikk er på vei
Oslo minrospinneri - her har jeg ikke handlet enda, men kommer nok til å gjøre det en gang.
Ellers bruker jeg garnbutikken på Oslo City og Storo regelmessig.


#24

nokon sa for siden:

Eg tenker at eg ikkje har råd til å la gigantene utkonkurrere faghandelen, i eit litt større perspektiv, og betaler heller det det koster å oppretthalde spesialkompetanse på feltet.


#25

Tallulah sa for siden:

Ja, der er jeg også.

Jeg innser at jeg er superheldig som bor nær flere veldig gode strikkebutikker (søsteren min som bor i Sverige knegger alltid godt over det; "du vet du er i Norge når du kan ha to strikkebutikker i samme kryss og begge går bra"). Jeg vet at f.eks. Sandnesgarn ofte har pickup i lokale strikkebutikker, slik at du kan bestille fra dem og hente lokalt.

Jeg skjønner selvsagt at det ikke alltid går å kjøpe lokalt, og ser at strikking kan bli en dyr hobby, men prøver å heller spare til de store prosjektene.


#26

nokon sa for siden:

Eg handler ein del på nett og. Særlig rett frå produsenter som Rauma og Hillesvåg, når dei har gode tilbod. Men det er i det minste tradisjonsrike norske bedrifter som har kompetanse innabords. Eg handler ikkje av Garnius og Strikkemekka, fordi dei går aktivt inn for å utkonkurrere denne delen av bransjen.

Eg las eit intervju med han som starta Garnius ein gong, og han sa at han var villig til å gå med underskudd i ein femårsperiode, for å overta marknaden. Store investorar kan gjere slikt. Men uavhengige butikkeigarar som er avhengig av inntekt året rundt, kan ikkje selgje med tap. Og om ein aktør har kunstig låge priser, forstyrrer det marknaden veldig. Det legg urimeleg press på andre aktørar.


#27

~TM~ sa for siden:

Takk for alle innspill!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.