Vet ikke om det er reklamen eller helsemyndighetene, men jeg har lissom fått det med meg at makrell i tomat er det ultimate sunne pålegget til knekkebrød og brød.
Jeg hæler ikke lukta, og er ikke spesielt glad i makrell i utgangspunktet - men jeg kunne altså tenke meg å lære å like det.
Så; kom med dine beste tips til å få i deg dævelskapen! Holde deg for nesa? Lukke øynene og tenke på England? Dynke i sylteagurk? Skylle ned med iskald skummetmelk? Gi pokker, og spise noe helt annet? :hjelp:
Prøv å skape noen positive assosiasjoner til det, kanskje. Altså ikke spise det for ofte, men når du gjør noe hyggelig. Jeg glemmer stadig å spise det fordi jeg lærte å spise det på hyttetur med vennene mine. Så det er gjerne noe jeg spiser når jeg reiser bort, og mimrer om "flykræsj".
Det er jo mange andre fiskepålegg som du kan prøve om du ikke liker komboen makrell og tomat. Peppermakrell og andre makrellpålegg med smak, røkt fisk, sardiner og sild.
Jeg liker godt det som Mills har med laks, pepper og kvarg. Men det er sikkert ikke like sunt som makrell.
Jeg liker best boksen (den største, tradisjonelle) fordi du der har større fiskebiter. Det som kommer ut av tuben ligner for lite på fisk, og for mye på ketsjup. Men det er jo kanskje en bra ting, hvis man liker ketsjup bedre enn fisk. :knegg:
Nei, der har jeg ingen tips, annet enn å ihvertfall unngå å jobbe i barnehage og bli eksponert for mye makrellitomatlukt (også blandet sammen med diverse andre lukter).
Jeg spiste masse makrell i tomat som barn. Har ikke rørt det siden da, og skal ikke heller.
Dette var en kjent problemstilling. Jeg tenker også stadig at dette er noe jeg BURDE lære meg å spise. Mann og datter spiser det innimellom, og de sier at det smaker som andre ting jeg liker. Men jeg har så dårlige minner selv om jeg har ikke smakt på det sikkert på 20 år.
Jeg er ikke så glad i verken makrell eller sild til vanlig. Så kanskje burde jeg bare gi opp dette.
Det er jo bare godt når det er helt ferskt, så det syns jeg ikke du skal være flau over. :nemlig: Jeg spiste bare porsjonspakninger til jeg innså at det går an å spise mer enn en skive med makrell i tomat i slengen. :knegg:
Makrell i tomat skal ikke stå lenge før det begynner å både lukte og smake tran. Barna mine klarer det ikke, etter å ha hatt varm, tranluktende makrell i tomat på påleggsbordet i barnehagen i fem år. (De spiser heller ikke Jarlsberg, som spesielt eldste får grøssninger av etter å ha fått for mye svett Jarlsberg i barnehagen). Jeg foretrekker å spise den kjøleskapskald, spiser bare de små boksene, og syns de grovhakkede variantene med tomatsaus, eller de med salsa eller chili er best.
Måten jeg vente meg til å like makrell i tomat var å spise den med (ganske mye) majones, men det trenger jeg ikke lenger.
Eg lærte meg å like makrell i tomat for ca 15 år sidan. Har hatt fleire sånne prosjekter fordi eg hadde litt problemer med å smake på "vanlig" mat eg ikkje var vant til.
Viktig med godt brød under, og eg starta med berre fiskebit fra den store boksen (og minimalt med saus).
Den på tube eller i sånn mini-aluminiumsboks er berre mos, eg må ha skikkelige fiskebitar. :p
Eg kan fint finne på å kjøpe makrell i tomat kun til meg sjølv, og periodevis ete ein liten boks sammen med majones og agurk når eg for eksempel vil unngå ete brød.
Jeg har dessverre blitt eksponert for alt for mye makrell i tomat på jobb (barnehage) og hæler det ikke. Jeg liker all slags annen fisk, men brekker meg bare ved tanken på å skulle putte makrell i tomat i munnen.
Jeg akter ikke å plage meg selv med verken makrell i tomat eller majones.
Laks inneholder akkurat de samme sunne sakene som makrell. Og tomat kan man spise uansett. Spis laks til middag innimellom, så er du gullesund. Om du liker sardiner, er de i samme kategori som makrell og laks. (Hjernevasket, har jobbet både med sardiner, makrell og i laksebransjen).
Ei jeg jobbet sammen med for mange år siden, likte ikke kald makrell i tomat, men ville likevel ha store bokser stående i kjøleskapet, så hun varmet den i mikrobølgeovn på personalrommet på jobb. :skremt:
Siden du ikke har smakt det, så er det håp. Jeg synes også lukten er grusom, men makrell i tomat er godt.
Ferskt godt brød, den fra boks (selv om den lukter mer, den smaker best) og majones på toppen.
Makrell i tomat med sylteagurk, majones og hvitløksalt. Jeg levde på det i studenttiden de dagene jeg ikke hadde stekt grønnsakblanding fra pose. :knegg:
Minner meg om den afrikanske studenten som mannen delte hybelkjøkken med i sin tid. Han hadde store stabler med makrell i tomat i matskapet sitt. Til hver middag tok han en slik (stor) boks, åpnet den, tømte hele innholdet over i stekepanna og stekte det sammen med hakket løk, skviste sitronsaft over det hele, hadde på masse pepper, og spiste det med ris til. Hver eneste dag. Vi så aldri at han lagde noe annet.
Jeg elsker makrell i tomat (men ikke med MAJONES??? :tullerdu: ), men jeg hadde ikke giddet å plage meg til å like det. Prøv et par-tre ganger og hvis det ikke er godt, så er det sikkert ikke for deg.
De små runde boksene er perfekte til 2-3 skiver. Må spises opp med en gang, boksen kan ikke stå. Jeg liker den best kjøleskapskald. Elsker pålegget, men sleit vanvittig da jeg var gravid med å være i samme rom som noen som spiste det.
Kjøp et skikkelig godt, mykt brød og start med små biter. Jeg liker det og godt med smør under, men det gidder jeg aldri å lage meg.
Jeg baker jo Verdens Beste Brød selv, så det skal det ikke skorte på. Jeg skal prøve neste gang jeg har noe nybakt, og det kommer til å inkludere sylteagurk, pepper, og en bitteliten dasj majones. :nemlig:
I'll keep you posted - but don't hold your breath. (Det skal derimot jeg gjøre under forsøkene. :jupp:)
Ja, du må jo teste ut alt her, alle ulike variantene av konseptet makrell i tomat, og med alt foreslått tilbehør. :nemlig: Med terningkast og det hele! :hyper:
Det er da superenkelt å elske! :knegg:
Jeg MÅ ha en skive med makrell i tomat til frokost... Første brødskive, sammen med et glass jus, så kan andre brødskive være hva som helst sammen med et glass melk.
Alle her i huset liker makrell i tomat, så det går nesten en boks om dagen, så jeg kjøper 5-6 bokser hver uke. Ungdommene har på mye majones, men det har sjelden jeg.
Jeg synes det er litt morsomt hvor mye noen hater makrell, men tar aldri med på nista, siden minst 2-3 på jobb ikke kan fordra makrellukt.
Ikke noe hjelp i svaret mitt, men man må jo ikke like det da...
Men når det er sagt er makrell i tomat en av de tingene jeg IKKE ville brukt krefter på å venne meg til å like. Det er for spesielt interesserte. Enten liker man det - eller ikke.
For ikke å snakke om alt det andre spennende som følger med boksen, og som du har gått glipp av til nå: dype kutt i fingrene, ånde som går og går, flekker du aldri får av fra klærne, osv. What's not to like! :hyper:
Det beste er nyåpnet boks, hel filet, ta hele fileten forsiktig ut av boksen og bare få med litt olje/ ketchup, ha den i en bolle (foretrekker en romslig glasskål. Setter lett flekker i plast), grovknuse den litt, ha i litt majones, rør litt - dynges på skive med rause agurkskiver på.
Ellers synes jeg det er vel så godt med peppermakrell eller - oh, lykke! varmrøkt laks.
Hvor små er skivene dine når en liten rund box holder til tre skiver? Jeg bruker en stor rund box til en brødskive. Etter å ha åpna makrellboksen heller jeg av det flytende (olje?). Boxinnholdet fordeles utover en brødskive. Jeg har gjerne litt thai sweet chili saus over og/eller aioli. Litt hakket løk/purre/vårløk og agurk er også godt oppå. Har du maiskornrester syns jeg det også er godt på. Men ærlig talt, liker du det ikke er det vel ingen grunn til å tvinge det i seg.
Ha ha var det ikke en eller annen som skrev i gamle dager når det var suklerhysteri at hun skylte av tomatsausen så ungene ikke skulle få så mye sukker i seg... mulig feil forum
Denne er perfekt til ei brødskive. :nemlig: Størrelsen er perfekt, men innholdet er dessverre for mye most etter min smak, jeg liker bedre litt mer sammenhengende filetstykker, derfor foretrekker jeg den store.
Jeg spiser det på jobben på knekkebrød. Minst en dag i uka, helst flere. Kjøper kun den grovhakkede. Synes den er best og enklest å smøre utover. Burde hatt med agurkskiver men glemmer det. Den holder raust til 2 knekkebrød.
Den store boksen som Coop Extra har med makrell i tomat med pepper er skikkelig god, det er mer "fraspark" i den. Men jeg har ikke kjøpt den på lenge, så jeg vet ikke om de fortsatt har den.
Er det ikke her inne jeg har lært at man skal spise en ting mange ganger med kun kort tid mellom? Det var i allefall slik jeg lærte meg å spise makrell i tomat. 8 dager på rad til kveldsmat, makrell i tomat på knekkebrød med majones og agurk.
Jeg gikk fra å brekke meg av lukta til å synes det er helt greit. Det var guttungen som fikk lov til å utfordre meg siden jeg påsto at han ikke fikk si liker ikke før han smakt noe mange nok ganger. Jeg måtte faktisk holde for nesa for å dempe smaken den første dagen, drakk store mengde Pepsi Max. Gikk gradvis bedre og bedre og i dag spiser jeg det en og annen gang, stort sett i forbindelse med at noen andre åpner en boks.
Hva med sardiner? Jeg er egentlig ikke så glad i det selv, men spiser de fordi det er så sunt, og fordi jeg spiser så lite fisk til middag. Men jeg fant en gang noen i olje med sitron og chili som faktisk var skikkelig gode
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.