Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg å like makrell i tomat

#1

Anda sa for siden:

Vet ikke om det er reklamen eller helsemyndighetene, men jeg har lissom fått det med meg at makrell i tomat er det ultimate sunne pålegget til knekkebrød og brød.

Jeg hæler ikke lukta, og er ikke spesielt glad i makrell i utgangspunktet - men jeg kunne altså tenke meg å lære å like det.

Så; kom med dine beste tips til å få i deg dævelskapen! Holde deg for nesa? Lukke øynene og tenke på England? Dynke i sylteagurk? Skylle ned med iskald skummetmelk? Gi pokker, og spise noe helt annet? :hjelp:


#2

star sa for siden:

Majones.
Men jeg liker flykræsj da. :humre:


#3

Señora sa for siden:

Gi pokker og finn noe pålegg du liker.

(jeg liker det, men det stinker ja)


#4

celebelen sa for siden:

Jeg synes det lukter mindre av tuben enn av boksen.


#5

C3PO sa for siden:

Prøv å skape noen positive assosiasjoner til det, kanskje. Altså ikke spise det for ofte, men når du gjør noe hyggelig. Jeg glemmer stadig å spise det fordi jeg lærte å spise det på hyttetur med vennene mine. Så det er gjerne noe jeg spiser når jeg reiser bort, og mimrer om "flykræsj".


#6

Tallulah sa for siden:

Bruk King Oscar med chili. Flere fordeler: smaker mindre fet fisk, og kommer i hendig liten boks som du spiser opp på to skiver.


#7

gnuri sa for siden:

Jeg liker det kun når boksen er HELT nyåpnet.


#8

My sa for siden:

Du må ha på majones ja, og tykke skiver med agurk. :nikker: Noen dråper sitronsaft presset over er også godt.

#9

Luftslottet sa for siden:

Makrell i salsa er en variant som er litt vanskeligere å finne i butikk, men det kan kanskje være et tips.

Alternativt peppermakrell med majones.


#10

venla sa for siden:

Det er jo mange andre fiskepålegg som du kan prøve om du ikke liker komboen makrell og tomat. Peppermakrell og andre makrellpålegg med smak, røkt fisk, sardiner og sild.

Jeg liker godt det som Mills har med laks, pepper og kvarg. Men det er sikkert ikke like sunt som makrell.


#11

Anda sa for siden:

Takk for konkrete tips!

Jeg er altså så barnslig at jeg ikke kan huske å ha smakt på det en gang, så jeg tenker jeg må begynne med noen triks.

Chili er også notert - og tube.


#12

Millen sa for siden:

Jepp. Også foretrekker jeg Stabburet sin mellomstore boks. :sær:
Men jeg spiser det kun i perioder. Nå er det lenge siden.

Men, MÅ du spise det om du ikke liker det?


#13

My sa for siden:

Jeg liker best boksen (den største, tradisjonelle) fordi du der har større fiskebiter. Det som kommer ut av tuben ligner for lite på fisk, og for mye på ketsjup. Men det er jo kanskje en bra ting, hvis man liker ketsjup bedre enn fisk. :knegg:

#14

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror ikke det er håp. Enten elsker du det, eller så hater du det. Familien min brekker seg. Jeg elsker det.

Den aller beste er den lille boksen fra Stabburet med salsa. Nam! Liker å ha purre oppå.


#15

Hyacinth sa for siden:

Enig. Tube er bare mos.

Den med salsa er hakket, da. Men det funker.


#16

gnuri sa for siden:

Jeg liker forresten ikke tubene- synes de bare smaker sur tomatsaus.
Ellers enig i majones og tykke agurkskiver!


#17

Camomilla sa for siden:

Jeg bruer litt purre på.
Nå fikk jeg lyst på flykræsj.



#19

My sa for siden:

Jeg satt akkurat og lurte på om jeg er den eneste som nå plutselig har veldig lyst på makrell i tomat. :knegg:

#20

venla sa for siden:

Nei, jeg fikk og veldig lyst på. Med agurk og majones :D


#21

celebelen sa for siden:

Jeg synes også det smaker bedre fra boks. Men tuben er enklere og lukter mindre.


#22

Filifjonka sa for siden:

Nei, der har jeg ingen tips, annet enn å ihvertfall unngå å jobbe i barnehage og bli eksponert for mye makrellitomatlukt (også blandet sammen med diverse andre lukter).

Jeg spiste masse makrell i tomat som barn. Har ikke rørt det siden da, og skal ikke heller.


#23

Tjorven sa for siden:

:haha:

Dette var en kjent problemstilling. Jeg tenker også stadig at dette er noe jeg BURDE lære meg å spise. Mann og datter spiser det innimellom, og de sier at det smaker som andre ting jeg liker. Men jeg har så dårlige minner selv om jeg har ikke smakt på det sikkert på 20 år.

Jeg er ikke så glad i verken makrell eller sild til vanlig. Så kanskje burde jeg bare gi opp dette.


#24

kamp sa for siden:

Jeg lager fra bunnen av med var røkt pepper eller chili makrell. Så mye bedre!


#25

Input sa for siden:

Samme her. Derfor spiser jeg kun porsjonspanspakningene. Det er flaut, men....


#26

Camomilla sa for siden:

:knegg:

Jeg og..


#27

Gaia sa for siden:

Det er jo bare godt når det er helt ferskt, så det syns jeg ikke du skal være flau over. :nemlig: Jeg spiste bare porsjonspakninger til jeg innså at det går an å spise mer enn en skive med makrell i tomat i slengen. :knegg:

Makrell i tomat skal ikke stå lenge før det begynner å både lukte og smake tran. Barna mine klarer det ikke, etter å ha hatt varm, tranluktende makrell i tomat på påleggsbordet i barnehagen i fem år. (De spiser heller ikke Jarlsberg, som spesielt eldste får grøssninger av etter å ha fått for mye svett Jarlsberg i barnehagen). Jeg foretrekker å spise den kjøleskapskald, spiser bare de små boksene, og syns de grovhakkede variantene med tomatsaus, eller de med salsa eller chili er best.

Måten jeg vente meg til å like makrell i tomat var å spise den med (ganske mye) majones, men det trenger jeg ikke lenger.


#28

Effie sa for siden:

Eg lærte meg å like makrell i tomat for ca 15 år sidan. Har hatt fleire sånne prosjekter fordi eg hadde litt problemer med å smake på "vanlig" mat eg ikkje var vant til.

Viktig med godt brød under, og eg starta med berre fiskebit fra den store boksen (og minimalt med saus).

Den på tube eller i sånn mini-aluminiumsboks er berre mos, eg må ha skikkelige fiskebitar. :p

Eg kan fint finne på å kjøpe makrell i tomat kun til meg sjølv, og periodevis ete ein liten boks sammen med majones og agurk når eg for eksempel vil unngå ete brød.


#29

Lorien sa for siden:

Jeg har dessverre blitt eksponert for alt for mye makrell i tomat på jobb (barnehage) og hæler det ikke. Jeg liker all slags annen fisk, men brekker meg bare ved tanken på å skulle putte makrell i tomat i munnen.


#30

Fintdethei! sa for siden:

Jeg akter ikke å plage meg selv med verken makrell i tomat eller majones.
Laks inneholder akkurat de samme sunne sakene som makrell. Og tomat kan man spise uansett. Spis laks til middag innimellom, så er du gullesund. Om du liker sardiner, er de i samme kategori som makrell og laks. (Hjernevasket, har jobbet både med sardiner, makrell og i laksebransjen).


#31

kamp sa for siden:

Makrell har mer omega 3


#32

polarjenta sa for siden:

Kanskje det er derfor jeg ikke klarer å smake på det. Alle årene i barnehage har ødelagt.

Jeg har nemlig hatt lyst å smake på det og forhåpentligvis like det, men jeg klarer bare ikke. Ikke er jeg særlig glad i majones heller.


#33

frukt sa for siden:

Spise røkt peppermakrell heller. Hvis du liker det da.


#34

kamp sa for siden:

Eller chili makrell. Men ikke vakum pakket. Om den finnes fersk i fiske fiske disken er den enda bedre.


#35

Input sa for siden:

Ei jeg jobbet sammen med for mange år siden, likte ikke kald makrell i tomat, men ville likevel ha store bokser stående i kjøleskapet, så hun varmet den i mikrobølgeovn på personalrommet på jobb. :skremt:


#36

banana sa for siden:

Den lille boksen med salsamakrell, spis av nyåpnet boks og spis alt. Ikke spar på det.


#37

Fersken sa for siden:

Godt brød og bremykt (eller det smøret du foretrekker) under. Majones og agurk oppå. Gjerne litt pepper oppå der igjen.


#38

Millen sa for siden:

:skremt:


#39

Albertine sa for siden:

Prøv makrell på ostesmørbrød! Kjempegodt!


#40

dharma sa for siden:

Siden du ikke har smakt det, så er det håp. Jeg synes også lukten er grusom, men makrell i tomat er godt.
Ferskt godt brød, den fra boks (selv om den lukter mer, den smaker best) og majones på toppen.


#41

Eia sa for siden:

Dette! (Hvis det er sunnhetsdelen du skal ha tak i.)


#42

Hyacinth sa for siden:

Enig i at makrell bør spises nyåpnet. Jeg skulle ønske at alle bokser var mindre. Skulle gjerne hatt salsavarianten i halvparten så store bokser.


#43

Madicken sa for siden:

Makrell i tomat med sylteagurk, majones og hvitløksalt. Jeg levde på det i studenttiden de dagene jeg ikke hadde stekt grønnsakblanding fra pose. :knegg:


#44

My sa for siden:

Minner meg om den afrikanske studenten som mannen delte hybelkjøkken med i sin tid. Han hadde store stabler med makrell i tomat i matskapet sitt. Til hver middag tok han en slik (stor) boks, åpnet den, tømte hele innholdet over i stekepanna og stekte det sammen med hakket løk, skviste sitronsaft over det hele, hadde på masse pepper, og spiste det med ris til. Hver eneste dag. Vi så aldri at han lagde noe annet.

#45

Høns sa for siden:

Dropp det! Finn noe du liker istedenfor.


#46

My sa for siden:

Nei nei! Jeg digger folk som ønsker å prøve eller venne seg til å like nye ting. :hyper:


#47

Addison sa for siden:

Studentmiddag var ofte to kneippskiver, billigbrød fra Rema, en makrellboks, majones på toppen og en rå gulrot ved siden av. :knegg:

Makrell i tomat stor boks, tykt lag på godt brød, vårløk eller gressløk, majones, salt og pepper. :nam:


#48

Neket sa for siden:

Jeg elsker makrell i tomat (men ikke med MAJONES??? :tullerdu: ), men jeg hadde ikke giddet å plage meg til å like det. Prøv et par-tre ganger og hvis det ikke er godt, så er det sikkert ikke for deg.


#49

Pamina sa for siden:

De små runde boksene er perfekte til 2-3 skiver. Må spises opp med en gang, boksen kan ikke stå. Jeg liker den best kjøleskapskald. Elsker pålegget, men sleit vanvittig da jeg var gravid med å være i samme rom som noen som spiste det.

Kjøp et skikkelig godt, mykt brød og start med små biter. Jeg liker det og godt med smør under, men det gidder jeg aldri å lage meg.


#50

frukt sa for siden:

Eller du kan spise laksepålegg.


#51

Primrose sa for siden:

Jeg er veldig glad i makrell i tomat, men det der er jo bare slemt. :knegg:

Majones på er godt, ja, og som flere sier så er det kun spiselig helt fersk.


#52

Anda sa for siden:

Jeg baker jo Verdens Beste Brød selv, så det skal det ikke skorte på. Jeg skal prøve neste gang jeg har noe nybakt, og det kommer til å inkludere sylteagurk, pepper, og en bitteliten dasj majones. :nemlig:

I'll keep you posted - but don't hold your breath. (Det skal derimot jeg gjøre under forsøkene. :jupp:)


#53

maggypop sa for siden:

Sylteagurk på makrell i tomat! :tullerdu:


#54

Anda sa for siden:

Sylteagurk er godt på utrolig mye. Men OK, kanhende det blir slangeagurk. Mulighetene er enorme. :fnis:


#55

My sa for siden:

Ja, du må jo teste ut alt her, alle ulike variantene av konseptet makrell i tomat, og med alt foreslått tilbehør. :nemlig: Med terningkast og det hele! :hyper:


#56

Trixie sa for siden:

Med agurk og sitronpepper :nam:


#57

Svanen sa for siden:

Det er da superenkelt å elske! :knegg:
Jeg MÅ ha en skive med makrell i tomat til frokost... Første brødskive, sammen med et glass jus, så kan andre brødskive være hva som helst sammen med et glass melk.
Alle her i huset liker makrell i tomat, så det går nesten en boks om dagen, så jeg kjøper 5-6 bokser hver uke. Ungdommene har på mye majones, men det har sjelden jeg.
Jeg synes det er litt morsomt hvor mye noen hater makrell, men tar aldri med på nista, siden minst 2-3 på jobb ikke kan fordra makrellukt.

Ikke noe hjelp i svaret mitt, men man må jo ikke like det da...


#58

Maverick sa for siden:

Ekstremt mye majones (ekte, ikke sånn lett-majonesfjas) og litt salt og pepper. :hjerter:


#59

Toffskij sa for siden:

Helt nyåpnet makrell i tomat fra stor boks er fantastisk godt. :hjerter:


#60

Heiko sa for siden:

Helt enig!

Men når det er sagt er makrell i tomat en av de tingene jeg IKKE ville brukt krefter på å venne meg til å like. Det er for spesielt interesserte. Enten liker man det - eller ikke.

Spis noe annet som er sundt og som du liker.


#61

Madicken sa for siden:

For ikke å snakke om alt det andre spennende som følger med boksen, og som du har gått glipp av til nå: dype kutt i fingrene, ånde som går og går, flekker du aldri får av fra klærne, osv. What's not to like! :hyper:


#62

Lyppa sa for siden:

Jeg takler ikke makrell i tomat, men kanskje dette kan være veien å gå for tilvenning:knegg:

www.kingoscar.no/oppskrift/tostada-med-makrell-og-tomat/?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=2021_August_Berit-Nordstrand_Brand-Awareness&utm_content=2021_August_Berit-Nordstrand_Brand-Awareness%20-%20LAL_Nettsidebesøk%20-%20Link%20Post%20-%20Berit_Nordstrand_oppskrift_tostada_med_makrell_og_tomat&fbclid=IwAR2yfSh0XWrrpgYdBwQM_5cBxLsELopEO-fPQssF3BN0mo44LGBsq-5ku2M


#63

Palmen sa for siden:

Enig! Men den MÅ være nyåpnet og det MÅ være stor boks. Med majo og agurk. :nam:


#64

Charlie sa for siden:

Det beste er nyåpnet boks, hel filet, ta hele fileten forsiktig ut av boksen og bare få med litt olje/ ketchup, ha den i en bolle (foretrekker en romslig glasskål. Setter lett flekker i plast), grovknuse den litt, ha i litt majones, rør litt - dynges på skive med rause agurkskiver på.

Ellers synes jeg det er vel så godt med peppermakrell eller - oh, lykke! varmrøkt laks.


#65

Dali sa for siden:

Nyåpnet boks, den store flate. Majones og kanskje litt pepper.


#66

Strå sa for siden:

Hvor små er skivene dine når en liten rund box holder til tre skiver? Jeg bruker en stor rund box til en brødskive. Etter å ha åpna makrellboksen heller jeg av det flytende (olje?). Boxinnholdet fordeles utover en brødskive. Jeg har gjerne litt thai sweet chili saus over og/eller aioli. Litt hakket løk/purre/vårløk og agurk er også godt oppå. Har du maiskornrester syns jeg det også er godt på. Men ærlig talt, liker du det ikke er det vel ingen grunn til å tvinge det i seg.


#67

Tilde sa for siden:

But why?? Klarer ikke lukta🙈


#68

Kirsebær sa for siden:

Jeg skyller av det meste av tomatsausen. Da får jeg smaken men ikke alt klisset. :jupp:


#69

Pamina sa for siden:

Ikke porsjonspakning, men de som er små som de minste leverposteiboksene til stabburet.


#70

Input sa for siden:

Du mener den som kommer i fire-pakninger, ikke sant?


#71

Isprinsessen sa for siden:

Ha ha var det ikke en eller annen som skrev i gamle dager når det var suklerhysteri at hun skylte av tomatsausen så ungene ikke skulle få så mye sukker i seg... mulig feil forum


#72

tink sa for siden:

Denne er perfekt for to-tre knekkebrød. Eller to brødskiver, med agurk og et dryss pepper på.


#73

My sa for siden:

Denne er perfekt til ei brødskive. :nemlig: Størrelsen er perfekt, men innholdet er dessverre for mye most etter min smak, jeg liker bedre litt mer sammenhengende filetstykker, derfor foretrekker jeg den store.

#74

GinaK sa for siden:

Jeg spiser det på jobben på knekkebrød. Minst en dag i uka, helst flere. Kjøper kun den grovhakkede. Synes den er best og enklest å smøre utover. Burde hatt med agurkskiver men glemmer det. Den holder raust til 2 knekkebrød.


#75

Strå sa for siden:

Okay og puh.


#76

Pesten sa for siden:

Den er knallgod. Med majones og tomat på.


#77

banana sa for siden:

Den store boksen som Coop Extra har med makrell i tomat med pepper er skikkelig god, det er mer "fraspark" i den. Men jeg har ikke kjøpt den på lenge, så jeg vet ikke om de fortsatt har den.


#78

Unicorn sa for siden:

Jeg kjenner en som spiser makrell i tomat med ketchup på :gal:


#79

Libra sa for siden:

Er det ikke her inne jeg har lært at man skal spise en ting mange ganger med kun kort tid mellom? Det var i allefall slik jeg lærte meg å spise makrell i tomat. 8 dager på rad til kveldsmat, makrell i tomat på knekkebrød med majones og agurk.

Jeg gikk fra å brekke meg av lukta til å synes det er helt greit. Det var guttungen som fikk lov til å utfordre meg siden jeg påsto at han ikke fikk si liker ikke før han smakt noe mange nok ganger. Jeg måtte faktisk holde for nesa for å dempe smaken den første dagen, drakk store mengde Pepsi Max. Gikk gradvis bedre og bedre og i dag spiser jeg det en og annen gang, stort sett i forbindelse med at noen andre åpner en boks.


#80

Rabbit sa for siden:

Jeg har aldri klart å like makrell i tomat og har rett og slett forstått at jeg er en av de som ikke klarer å spise det.


#81

LilleT sa for siden:

Enig! Det er kun de store boksene, der filetene ikke er most, som gjelder! Det er også kun Stabburmakrell som gjelder.

Når det er sagt, er det virkelig ikke noe jeg hadde giddet å bruke alt for mye energi på å like. Det finnes jo annet godt fiskepålegg.


#82

Pamina sa for siden:

Disse runde; @Input og @Strå


#83

Strå sa for siden:

Aha. De har jeg aldri lagt merke til.


#84

Input sa for siden:

Ikke jeg heller.


#85

Charlie sa for siden:

Enig i alt. :ja:

Prøvde en boks som ikke var Stabburet en gang - litt sånn; «makrell er makrell». Det var det ikke.


#86

Anda sa for siden:

Oppdatering; jeg har fortatt ikke mannet meg opp til å teste. :hehehe:

Men jeg likte det fiskepålegget fra Mills, da, så det er jo noe.


#87

Tallulah sa for siden:

Men det kan jo hende du liker det? Liker du vanlig makrell? Kanskje du ikke trenger å lære noe som helst.


#88

Anda sa for siden:

Nei, jeg er egentlig ikke veldig glad i makrell. Som jo er litt dumt, siden det er det vi får de få gangene vi fisker. :knegg:


#89

frukt sa for siden:

Hva med sardiner? Jeg er egentlig ikke så glad i det selv, men spiser de fordi det er så sunt, og fordi jeg spiser så lite fisk til middag. Men jeg fant en gang noen i olje med sitron og chili som faktisk var skikkelig gode


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.