Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julekalender til barn uten masse ræl

#1

Marla Singer sa for siden:

Tenkte på å starte denne tråden før i dag, men tenkte deretter at det var for tidlig og at folk kom til å klikke. Det gjør noen kanskje, med god grunn, da dette faktisk er julekalendertråd nummer tre i dag! :hehehe: Sorry.

Men. Jeg er så dum å ha startet med hjemmelaget julekalender, og det verste er at det er litt stas også. Men, jeg vil helst unngå å kjøpe masse ræl/småtteri/tull som jeg ikke ellers ville kjøpt, og som mest sannsynligvis ikke blir brukt. Truser og sokker med gøy mønster og sånt som de ellers skulle hatt er jo greit, det samme med en neglelakk her og en liten lekebil der. Men jeg har altså ikke lyst til å tømme H&M for dill som koster 20 kr. x 48. Jeg kan kjøpe 24 Paw Patrol-greier til toåringen, og han blir sikkert glad når han åpner, men så blir det liggende.

Er det noen som har noen gode tips? Når de blir større skal jeg legge inn opplevelser i julekalenderen (typ kino, baking), men tror toåringen blir lang i fjeset hvis han får en LAPP i luka, så tror ikke at det passer så godt i år.


#2

millact sa for siden:

Oldemor laget pakkekalender til mine to da de var små. Klistremerker, lommespeil og slike ting var det vel.

Fingervanter, såpebobler, badeskum, morsom klut, badeand, hårspenner (får aldri nok), gode fargestifter (kan fordeles), tegneblokk.


#3

polarjenta sa for siden:

Jeg leste julekalender til barn uten masse øl. Jeg tror jeg kanskje skal legge meg.:knegg:

Men sånne ting de trenger syns jeg er lurt, truser, sokker, dusjsåpe, badeskum(om man har badekar), litt godterier enkelte dager osv.


#4

My sa for siden:

Hvor gamle er de andre ungene dine da? Apoteket bruker å ha en del lurt. Da ungene var små var det overraskende stas å bare få en ny tannbørste med fin farge eller mønster på. Eller sin egen minitannkremtube. V6 tyggispakke, lipbalm, refleksbrikke, rosineske (toåringen), badebomber, en morsom penn, en pepperkaleform, et duftlys, en liten julepynt til å ha på rommet (Clas Ohlsson bruker å ha noen grusomme med LED-lys, som sikkert er nydelige i barnas øyne) ... Alt avhengig av alder selvsagt. Gi dem søtsaker på lørdagene og en felles familieaktivitet på søndagene, så har du tatt unna en del gaver der. Første desember har jeg brukt å gi en felles gave, i form av et kalenderlys (sånn med streker og dato nedover) og en fin fyrstikkeske med julemotiv, som dere tenner hver kveld ved kveldsmaten.

De siste årene har vi hatt familiekalender der alle har kjøpt til hverandre, det har vært deilig. Da har jeg sluppet unna med å bare kjøpe en gave til hver (inkl mannen), i tillegg til godteri på lørdagene og en litt ekstra fin til hver på julaften (for å få det til å gå opp med 5 i familien). Fordelen med store barn!


#5

Charlie sa for siden:

Puslespill. Legg det selv, først, slik at du legger i kalenderen noen brikker som kan pusles på de brikkene de allerede har fått.

Kan gjøre det samme med en bok, noen sider hver dag.

Da ungene var små hadde jeg et lite minijuletre, og så fikk de små julepynt hver dag til å henge på, stjerna på julaften. Har sett noe liknende år om annet, bl.a. på TGR. Dette treet var juletradisjon, og kom fram hvert år.


#6

My sa for siden:

Funker også for lego.

#7

Malama sa for siden:

Vi ga duplo når de var 2 år. Har fått lego, en soeteringsjobb for mannen etter tegningene ja, i ca alle år siden. Det ønskes enda. Inngår altså som noen av pakkene.

Vi har kino i kalenderen en dag, og godteri noen dager, reiser og sokker og kakebaking og sånn.

Et år kjøpte jeg playmobil julekrybbe og ga ungene en etter en av de (hadde to unger da. Så de fikk en figur hver de dagene det kom noe til den)
Den setter vi opp hvert år. Min julekrybbe er bare til å se på. Den andre kan de leke med.


#8

veobra sa for siden:

Jeg skjønner hva du mener. Det er vanskelig å finne noe som er stas lenge og blir brukt.

Vi har også delt opp legosett. Det har gjrne blitt en ganske dyr kalender, vi har nok delt opp i for store pakker. Det har i alle fall vært veldig populært.


#9

Fersken sa for siden:

En halvstor legopakke delt opp var stor suksess. Mye bedre enn den ferdige legokalenderen de egentlig ønsket seg


#10

zinatara sa for siden:

Til en toåring kan det funke bra å kjøpe noe som kommer i flere deler. Slik som koppesett og lekemat eller legekoffert.


#11

Chablis sa for siden:

Dele opp togbanesett , lekemat, duplo ol til 2-åringen.


#12

Luftslottet sa for siden:

Det går også an å pakke inn ting dere allerede har, særlig til toåringen. F.eks. pepperkakeformer en søndag dere skal bake eller en julefilm en dag dere skal se det.

Tatoveringer og "magiske" kluter som vokser i vann var poppis her, sammen med små frokostblandingspakker.


#13

Luftslottet sa for siden:

Ja, også har mine fått hver sin nye julekule på lille julaften hvert år, så de har hver sin lille kasse med julepynt.


#14

amo sa for siden:

Julekalendere inneholder stort sett ræl, hvis den ikke kan spises/drikkes.:knegg:
Vi lager til hverandre. Storesøs og jeg lager til mellombror og lillesøster. Mellombror og søstre lager til oss foreldre. Når vi mikser slik, kan flere få det samme og man trenger ikke finne 24 gaver selv, det holder med 8 og de kan være like siden de kan få det samme.
Mine svigerinner og storesøs og meg kjøper 6 gaver hver og lager til mamma.


#15

My sa for siden:

Litt ræl må jo være lov også da. :blafre:


#16

Madicken sa for siden:

Ja, barn flest i en viss alder elsker jo ræl. :jupp:


#17

Nextlife sa for siden:

Jeg lager pakkekalender til mine barnebarn, og jeg tror det som i alle år har vært mest stas er en ny juletrepynt hver år og en sånn bitteliten Nutellakrukke (kjøper på Normal) på et par av lørdagene.


#18

Plingo sa for siden:

Normal har gøyale bruksting for 2 åringen. Blinkende paw Patrol tannbørste, paw Patrol såpe, magiske paw Patrol kluter etc.


#19

Input sa for siden:

Min eldste fikk et schleich-dyr hver dag da han var 2, og det skal yngste også få i år, tenker jeg. Eldste brukte dem veldig, veldig mye. I fjor fikk hun mye bøker, men da var hun jo ikke fylt 1 år engang, så det var mer for storebror som synes det var veldig stas å hjelpe henne med å pakke opp. :knegg:


#20

Marla Singer sa for siden:

Tusen takk for mange gode ideer! :takker:

Adopterer flere av forslagene her, for eksempel felles minijuletre til rommet som de får første desember, julepynt de kan samle på (begynte med det i fjor), dele opp lekepakker med lego, byggesett, puslespill osv. Til minstemann skal jeg bl.a. gi rosineske (det kommer helt riktig til å bli stor stas) og pakke inn ting vi allerede har (smart triks). Har en grei liste nå, som gjør at jeg kommer ganske langt om ikke annet.

:fnis: Den skal være uten øl, jeg lover.

Den andre er snart-6 til jul.

Og ja, litt ræl er sikkert greit, men jeg får litt vond smak i munnen av å kjøpe masse tull som ikke blir brukt, som en tradisjon hvert år liksom. Da får det heller bli sjokoladekalender. Jeg legger meg ikke opp i hva andre velger å kjøpe, altså. Det er bare jeg som er mer komfortabel med å kjøpe noe som blir brukt, så det kan forsåvidt være litt tullete, men det må helst brukes i mer enn en uke. :nemlig:


#21

Malama sa for siden:

Julesokker, brukes i alle fall i ca en mnd... Og i den grad de ikke har vokst fra dem, så kommer de frem igjen neste advent. Det har hos oss medført at mistemor har litt flere enn de andre. Men ikke så mye. Som familie er vi helt håpløse med sokker og PAR, så for det meste har vi mange enslige.

En del år ga jeg dem klistremerker, også hadde jeg psppkort og glitter så fikk de lage julekort til besteforedrene. Men mamma lager kort som hobby og har begynt å ha alle barnebarn der tidlig i advent en lørdag og lage julekort. Så da utgikk det fra kalenderen.


#22

Taien sa for siden:

Her har tradisjonen vært å gi julepysj eller kosedress på lille julaften. Dette etterspør de hver eneste høst.. "Vi får vel julepysj på lille julaften?!" De er nå 11.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.