Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg strikke fra PetiteKnit?

#1

apan sa for siden:

Jeg fikk garn til en genser fra PetiteKnit til bursdagen min, men nå må jeg velge. Jeg har sett på ulikt før, men ikke landet på noe ennå. Vet at mange nå har prøvd forskjellig derfra. Hva skal jeg gå for?


#2

allium sa for siden:

Champagne cardigan strikket jeg til yngste, den ble veldig klassisk og fin. Vurderer en til meg selv, men trenger det jo egentlig ikke. Bare væpne deg med mengder av tålmodighet til knappestolpen, den er verdt jobben.


#3

Camomilla sa for siden:

Cumulus?

Selv skal jeg sette i gang med Wednesdaysweater om ikke lenge, må bare strikke litt til på en Mariusgenser jeg tar innimellom.


#4

Input sa for siden:

Hvilket garn fikk du da? Alle strikkes vel ikke i samme garn?


#5

Noba sa for siden:

Jeg har strikket Ingen dikkedarier til Frøkna, den er enkel, men ble så fin i passformen og er veldig mye brukt. Har også strikket Stockholm slipover med rund hals til Frøkna og med v-hals til ei venninne. Begge veldig fornøyde. Også den har disse små finessene og finishene som jeg liker så godt med PetiteKnit sine mønster, feks vendepinner på skuldrene som gjør at plagget sitter litt finere på. Nå holder jeg på med Ballongcardigan. Litt pes å strikke frem og tilbake, men også den blir så fin!


#6

apan sa for siden:

Jeg har ikke fått garnet ennå. Jeg må velge først.


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg har strikket Maude Tee, syns den ble veldig fin og litt annerledes. Men dobbeltstrikket krage etc krevde konsentrasjon og øving på nye teknikker, selv om jeg er en veldig erfaren strikker.


#8

apan sa for siden:

Noe ikke altfor vanskelig egner seg nok best for meg.


#9

Geitrams sa for siden:

Jeg syns Oslo eller Stockholm sweater har en nydelig passform. Akkurat ferdig med en Oslo. Vurderer en Marseille nå.


#10

Fintdethei! sa for siden:

Nybegynner her, jeg har strikket Ankers Trøye (ull), og nå har jeg gitt meg i kast med Weekend slipover.


#11

Hannah sa for siden:

Jeg liker godt Sunday sweather, men med rette armer, ikke ballongarmene.

Har nettopp kjøpt garn til Saturday night sweather.

Ankers trøye my size er også veldig fin.


#12

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg har strikket Sunday cardigan (første strikkeprosjektet mitt noensinne), og den liker jeg veldig godt. Jeg har også strikket Holiday slipover, og nå strikker jeg ballonggenser, veldig spent på hvordan den blir. :)

Jeg syns hun har innmari mye fint, men jeg synes størrelsene er merkelige. Jeg er stort sett M, av og til L, i overkroppen, men må strikke XS/S i bredden på oppskrifter derfra, men beholdt lengden. Det kommer jo selvfølgeklig veldig an på hvordan man liker plaggene, men kjenner flere som har måtte gjøre tilsvarende for å få plaggene til å passe.


#13

Filifjonka sa for siden:

Jeg ser ofte at det står i oppskriftene derfra at det er f.eks. 25 cm «ease», altså at genseren har en god del større vidde enn kroppsmålene. Så noen gensere er kanskje beregnet til å være ganske romslige og oversize?


#14

Input sa for siden:

Ah. Da hadde jeg gått for Ballongcardigan eller -genser. Jeg synes de er superfine, men orker ikke å begynne selv. :sparke:


#15

Selma sa for siden:

Jeg liker vestene fra Petitknit veldig godt. Jeg har strikket flere Stockholm slipover og er straks ferdig med en Friday Slipover. Fordelen med vest er at det er ikke fullt så varmt å ha på seg som mange av genserne.

Både Oslo, Stockholm og Ingen dikkedarer er gode basisgensere synes jeg. Sunday Sweater er også veldig fin. Den har jeg strikket i Double Sunday til meg selv og i to tråder silk mohair til ei av jentene.

Nå har jeg kjøpt garn til Weekend slipover. Den er i likhet med en del av de nyeste genser-mønstrene mer oversized og i ganske varme garnkombinasjoner.

Novisegenseren strikket i Sandnes Kos er en kjappstrikket og god hverdagsgenser også

Sa jeg at jeg er veldig glad i oppskriftene fra Petitknit? :knegg:


#16

apan sa for siden:

Takk for mange gode tips! Det er flott med størrelsestips også. Jeg er Large og ganske lang. Jeg pleier strikke det meste ellers i Large, men med ekstra lengde.

Jeg strikket 5 vester ifjor, riktignok av andre typer, men jeg er litt ferdig med vest.


#17

Sol sa for siden:

Jeg er også en standard large, men strikker noen av oppskriftene hennes i M fordi de skal være for mye oversized for min allerede store kropp.

Mine genserfavoritter: Ingen dikkedarer strikket i Double Sunday. Sunday Sweater (dog er det kun tenåringene som har den, jeg har mohair edition, også nydelig), Cumulus og ikke minst Terazzo - den brukes MYE. Holder på med Louvre nå.

Jeg liker ikke gensere som har ermet satt på ute på skulderen (som Stockholm, feks), fordi det ikke blir pent på meg som har store pupper, men ikke er veldig høy, og holder meg til ragland eller sånn skulder som det er på Terazzo for eksempel, det er favoritten - men litt vanskeligere å strikke.

Av jakker er jeg veldig glad i November, Ingen dikkedarer og Sunday (har to....). Holder på med Champagne nå og tror den blir en favoritt til.


#18

Maverick sa for siden:

Jeg liker egentlig Caramel Sweater godt, men målene hennes funker ikke for meg, det blir for bredt og pussig selv om jeg kutter maskeantall og øker lengde, og da begynner poenget med oppskrift å forsvinne. Halsen på Caramel Sweater er deilig, da.


#19

Penelope sa for siden:

Har begynt på Fortune. Apropos kommentarene over, i følge anbefalte mål i oppskriften ligger jeg midt i mellom M og L.
Velger da L, selv om det gir maks bevegelsesvidde. M ville gitt minimum av anbefalt bevegelsesvidde.
Håper den ikke blir altfor stor...


#20

Appelsin sa for siden:

Kan anbefale caramel sweater, og sunday mohair. Har også strikket ingen dikkedarer, som kanskje ble den aller fineste igrunn.


#21

Kiwi sa for siden:

Jeg skulle til å anbefale November jacket, men den er ikke veldig enkel. Man kan godt klare den likevel, hun har fine videoer som viser teknikkene. Ellers synes jeg Ballonggenseren er veldig fin. Den er ikke vanskelig.


#22

Selma sa for siden:

Hvilket garn har du brukt til Terrazzo og Louvre?

Jeg skal strikke Weekend Slipover i alpakka ull og silk mohair fra Sandnes. Spent på om den blir altfor varm :nemlig:


#23

Ruslebiffen sa for siden:

Ja, de skal være oversized, men de blir voldsomt oversized (til meg) om jeg følger anbefalingene i bredden.


#24

Fintdethei! sa for siden:

Jeg også har kjøpt alpakka ull og silk mohair. Min er sikkert ikke ferdig før i februar, og da er det jo kaldt…:knegg:


#25

GinaK sa for siden:

Hun har utrolig forseggjorte oppskrifter. Har bare lest igjennom et par.
Noen som har tips til alternativt garn til Terrazzosweather?

Går det an å regne ut et garn som passer til oppskriften, med kun en tråd, tro? :cool:


#26

Sol sa for siden:

Terrazzo har jeg strikket i garnet som er i oppskriften. Louvre strikker jeg i pelsuld 5, 5/2 fra Hjelholts spinneri.


#27

Sol sa for siden:

Mette, eller Petite Knit dama , som jeg oftest kaller henne, har strikket et Terrazzo i alpakka ull og tynn silk mohair, begge fra Sandnes garn. Strikkefastheten er 17, tror du kan finne flere garn som passer til det!


#28

apan sa for siden:

Jeg tror jeg går for Sunday sweater. Garntips og størrelsesråd tas i mot med takk.


#29

Geitrams sa for siden:

Du måler bare rundt brystet eller det bredeste punktet på overkroppen, og strikker ut fra anbefalt størrelse i oppskriften. Lengde tilpasser du underveis. Anbefalt garn står i oppskriften, ellers kan du bruke instagram, der finner jeg ofte garntips.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.