Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når endret du folkeregistrert adresse?

#1

Appelsin sa for siden:

Sånn apropos Ropstad saken kom jeg til å tenke på en nær slektning som giftet seg og bodde med ektemannen, men som var folkeregistrert hos foreldrene helt til 30-årene på grunn av noe som hadde med Lånekassen å gjøre.

Jeg husker ikke helt når jeg gjorde det selv - tror det var da jeg giftet meg som 24-åring, men er ikke sikker. Var midt i profesjonsstudiet da.

Husker du når du endret folkeregistrert adresse/"ble voksen"?


#2

celebelen sa for siden:

Det var vel sånn (kanskje gjelder det fortsatt) at man ikke fikk endre folkeregistrert adresse så lenge man var student. Jeg kan ikke huske når jeg endret min, mulig det ikke var før vi kjøpte felles leilighet. (Adressen vi bodde på før det, var også den siste jeg hadde før jeg ble student, så den ville i grunnen vært riktig da også).


#3

Anda sa for siden:

Tror det var da jeg var ferdig med studiene. Og kjøpte min første leilighet.


#4

Isolde sa for siden:

Når jeg flyttet hjemmefra som 18åring. Var ingen grunn til å bli boende hjemme på grunn av lånekassen og jeg skulle aldri tilbake.


#5

Stompa sa for siden:

Da jeg var ferdig å studere og flyttet for å begynne i den første ordentlige jobben min; august 1998, 27 år gammel. Fram til da levde jeg på studielån – og var singel og barnløs. :jupp:


#6

vixen sa for siden:

Ikke før jeg var helt ferdig som student. Nesten 26 år tenker jeg.


#7

Stompa sa for siden:

For meg var det stor grunn til å være folkeregistrert hos mamma; det ga meg rett til borteboerstipend og reisestipend. I tillegg var jeg dekket av hennes innboforsikring. Det siste gjelder ungene mine nå også, men jeg tror de kan få borteboerstipend selv om de melder flytting.


#8

Blå sa for siden:

Jeg husker ikke. Men jeg tror at det var da jeg giftet meg, 25 år gammel. Jeg var fremdeles student, men når man giftet seg så ble man regnet som utflyttet likevel. :D


#9

Primrose sa for siden:

Jeg husker ikke nøyaktig, men det var etter at jeg var ferdig studert i hvert fall.


#10

Gaia sa for siden:

Tidligst da jeg flyttet hjemmefra som 18-åring. Senest da jeg flyttet sammen med ham jeg er gift med i dag, som 21-åring. Sannsynligvis et sted midt i mellom, da jeg leide min første leilighet i eget navn, og ikke bare bodde i kollektiv. Det hadde ikke noe å si for retten til borteboerstipend, og jeg var opptatt av å kunne stemme der jeg bodde.


#11

Blondie sa for siden:

Jeg endret adresse da jeg flyttet ut som 19-åring.


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg meldte flytting i folkeregisteret da jeg var ferdig med å studere. Det var regelen den gangen. Jeg var 24 år.

Jeg husker jeg fikk et sint brev fra folkeregisteret da jeg flyttet hjemmefra for å studere som 19-åring. Og det stod formuleringer om at hvis jeg ikke meldte flytting så kunne jeg straffes med bøter eller fengsel. På dette tidspunktet var det faktisk ikke lov til å melde flytting når man "bare" var student, og jeg ble veldig fortvilet. Jeg husker jeg ringte folkeregisteret og var helt gråtkvalt i telefonen. Jeg forsøkte å fortelle at jeg var student og at det var derfor jeg ikke hadde ordnet dette. Og så forløp følgende samtale:

Saksbehandler: Men hvordan skal vi vite at du studerer? Folk nå studerer jo i alle aldre! Hvor gammel er du? Hvor bor du?
Tjorven (19): Jeg er 19 og bor på XXX studenthjem
Saksbehandler: 19???? Bor på studenthjem???? Da må det ha skjedd en feil her. ........ Sånn; nå trenger du ikke tenke mer på saken. Beklager.


#13

Syrinx sa for siden:

Jeg husker ikke, tror ganske sikkert det måtte være da jeg var ferdig som student som 25-åring.


#14

Gaia sa for siden:

Greia var vel at man kunne "bo hjemme" mens man var student (veldig praktisk for studenter, som gjerne flytter ganske ofte), men man måtte ikke være folkeregistrert hjemme hos foreldre for å få borteboerstipend. Det var en del misforståelser rundt de reglene, og jeg brukte litt tid på å finne ut av det, fordi jeg var mer enn middels interessert i poltikk og ville bruke stemmen min i Oslo. :knegg:


#15

Gri sa for siden:

Det var nok anten då eg begynte å jobbe som 24-åring, eller eit halvt år seinare, då vi kjøpte vår første bustad.


#16

Lorien sa for siden:

Da jeg ble gravid som 20-åring og student, for å kunne gå til lege i svangerskapet og ha rett til diverse stønader som aleneforsørger.


#17

ingling sa for siden:

Jeg husker ikke, men siden jeg giftet meg som nesten 23-åring og flyttet til Oslo rett etterpå, vil jeg tro det var da, basert på det Blå skriver om at en ble regnet som utflyttet ved giftemål. Jeg stemte i Oslo etter flytting, så det skal nok stemme. Var fortsatt student til jeg var 26.


#18

Neket sa for siden:

Husker ikke. Jeg mener jeg måtte melde flytting når jeg dro til UK for å studere, men kanskje ikke - husker ikke. :vetikke:

Meldte flytting tilbake hvertfall, da på egen addresse, ikke hos mamma. :knegg: Jeg var 28 når jeg flyttet tilbake til Norge.


#19

Lhi-My sa for siden:

Jeg har hatt samme folkeregistrerte adresse hele livet. Jeg bodde tilsammen 10-11 år relativt langt hjemmefra, men var da student på hel- eller deltid. Min første jobb etter studiene var en pendlerjobb der jeg jobbet dels på hovedkontoret i Oslo, dels på farten rundt på lokalkontor rundt om i landet og dels fra hjemmekontor. Jeg bodde litt her og litt der, så da ble det til at jeg hadde folkeregistrert adresse hos min far. Når jeg et par år senere ble gravid med eldste, fikk mannen min jobb i min hjemkommune og vi flyttet inn i nybygd kjellerleilighet i min fars hus. Et år senere havnet min far på pleiehjem etter et massivt hjerneslag, og vi endte med å kjøpe huset. Og her bor vi fortsatt, enn så lenge.


#20

Syrinx sa for siden:

Ikke så viktig, men er dette informasjon som ligger lagret på tilgjengelig sted? Kjenner at jeg ble litt nysgjerrig på hvordan jeg gjorde det.


#21

Kaija sa for siden:

Da jeg giftet meg og flyttet sammen med (nå eks)mannen.


#22

ingling sa for siden:

Jeg ble også nysgjerrig, så måtte sjekke Altinn. Siste flyttemeldingen min der var fra 2006, så de har nok ikke registrert eldre data enn det i det digitale systemet. Det var jo papirskjema den gang jeg var ung. :knirk:


#23

Milfrid sa for siden:

Meldte flytting da jeg var ferdig med studiene og flytter hjem igjen. Var vel 25 tenker jeg.


#24

nokon sa for siden:

Eg kjøpte leilighet tre år inn i studiene, 23 år gammal. Då meldte eg og flytting.


#25

Serafin sa for siden:

Jeg husker ikke, men jeg gjetter at det iallefall ble gjordt da vi flyttet fra Oslo til hjemstedet i 2002. Men tror nok at jeg hadde folkeregistert adresse i Oslo fra november 2001, da jeg giftet meg. (rett før 21 årsdagen). Og muligens litt før. Så en gang i 2000 da jeg flyttet inn hos exen.
Årene 1996 til 2000 bodde jeg nesten ikke hjemme, med folkehøgskole, hybel og kollektiv i Oslo + 1 år innlagt, men mener jeg var folkeregistert hjemme hele den tiden. (15 til 20 år)


#26

star sa for siden:

Da vi kjøpte første leiligheten da jeg var 24.
Vi bodde i et falleferdig hus "uten adresse" da jeg studerte.
Lurer på om jeg var hjemom på papiret etter bruddet da jeg var bostedsløs i 4 mnd.


#27

Fersken sa for siden:

Da jeg flyttet sammen med første samboer som 21-åring. Studerte gjorde jeg senere og ikke noe forkorting i støtte fra Lånekassen.


#28

Svanen sa for siden:

Da jeg var ferdig studert, 22 år gammel. Det ble mest tungvindt, for vi bodde der bare 4 mnd. Da var det å styre med endring igjen...

Mine barn er fortsatt folkeregisteret hjemme. Eldste på 22 endrer nok adresse snart. Hun og kjæresten har flyttet ca 45 min hjemmefra og hun har et år igjen på studier, mens han har jobb der i minst 2 år. De skal nok bo der de bor nå iallefall et par år.
Nesteldste på 20 holder på å flytte inn med ei venninne, men tror hun beholder adresse her til hun er ferdigstudert. Nå skal hun jobbe og ta opp fag.

Jeg trodde det var slik at når man giftet seg så måtte begge ha samme adresse i folkeregisteret. Det var iallefall det jeg hadde hørt, men vet om iallefall et tilfelle der ektefeller hadde/har forskjellige adresser.


#29

Jålebeinet sa for siden:

Da jeg kjøpte min første leilighet som 20-åring.


#30

meisje sa for siden:

Jeg flyttet når jeg ble ferdig med å studere, og startet i min første jobb. Husker det var vanskelig å få legetime når jeg var student pga tilhørighet i annen kommune enn studiestedet.


#31

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg meldte flytting som 26-åring når vi fikk førstemann. For å få rett på bostøtte og diverse som to studenter som får barn i studietida trenger mer enn borteboerstipendet.


#32

Pøblis sa for siden:

Da jeg flyttet inn i min første leilighet som 21-åring.


#33

sindrome sa for siden:

Meldte flytting da jeg flyttet til min første leilighet og begynte å jobbe i Oslo. Da hadde jeg hatt folkeregistert adresse hos foreldrene mine hele tiden mens jeg studerte og bodde i England. Var 26 år.


#34

Blånn sa for siden:

Da vi giftet oss.


#35

Anne C sa for siden:

Det var vel når jeg var ferdig med å studere. Det var det året jeg ble 24 år. Jobbet bare ett år før jeg gikk på studier igjen, men "flyttet" ikke hjem med adressen min.


#36

annemede sa for siden:

Det var ganske strengt da jeg studerte, i hine hårde dager, da fikk man IKKE melde flytting som student. Dette er det endret på nå.
Allikevel sier skatteetaten noe om at du må melde flytting senest 8 dager etter at du har flyttet.
Da jeg begynte å jobbe bodde jeg på hybel og delte kjøkken og bad, jeg fikk da fritak for å melde flytting, og kunne registrere meg som pendler. Dette fordret at jeg reiste en del hjem.
Da jeg kjøpte egen bolig, med mannen, "måtte" jeg melde flytting, kan aldri tenke meg at skatteetaten hadde godtatt at jeg var registrert som pendler da.


#37

Kaprifol sa for siden:

Tror jeg meldte flytting fra en av foreldrene mine til der jeg faktisk bodde først da jeg var ferdig med studiene. Dette var pga borteboerstipendet.


#38

banana sa for siden:

Jeg mener å huske at jeg gjorde det da jeg etablerte meg med leilighet og jobb. Definitivt ikke da jeg studerte, hovedregelen den gang (på 80-tallet) var at man ikke behøvde å melde flytting som student på hybel.


#39

Syrinx sa for siden:

Papirskjemagenerasjonen jeg også, så sikkert ikke mye å finne.


#40

tink sa for siden:

Tror det var da vi fikk eldstemann, det var jo praktisk å bo samme sted som barnefar og ungen. Mener også at det var et poeng at man ikke endret folkeregistrert adresse før man var ferdig med å studere. Selv om jeg fortsatt var student, så syntes jeg altså det var viktigst å bo sammen med den familien jeg hadde laget selv.


#41

millact sa for siden:

Husker ikke, men vil tro det var da jeg flyttet hjem fra studier og så jobb i USA. Da flyttet jeg til Stavanger. Jo, det var det, for jeg husker jeg fysisk måtte møte opp på et kontor i Stavanger og fylle ut et grønt skjema. Det var i 2001.


#42

tink sa for siden:

Men jeg har altså utnyttet stipendmuligheten i 2 måneder da jeg var student og faktisk bodde hjemme. Men pga at rommet mitt var i en sokkelleilighet som i teorien kunne være adskilt fra hovedhuset så fikk jeg faktisk borteboerstipend. Min regelrytter av en far var med å signere på disse papirene, så jeg har ikke så veldig dårlig samvittighet.


#43

Maverick sa for siden:

Det har jeg selvfølgelig ikke gjort ennå, med mål om å bli stortingspolitiker og få gratis kåk. :glis:

Nei, det var vel da jeg flyttet hjemmefra, dvs etter jeg ble 18. Jeg flyttet da jeg var 16 i og for seg, men beholdt hjemmeadressen til jeg begynte å jobbe fullt og giftet meg. (Som 18-åring)


#44

Pelle sa for siden:

Da jeg var ferdig studert.


#45

Erica sa for siden:

Når jeg var ferdig å studere og flyttet sammen med mannen i leilighet i Oslo.


#46

Matilda sa for siden:

Jeg fikk borteboerstipend mens jeg bodde hos svigers i påvente av nybygd rekkehus, men endra nok ikke folkeregistrert adresse før vi flytta for oss sjøl. Jeg var 26 og studerte fortsatt.


#47

zinatara sa for siden:

Flyttet sammen med mannen noen måneder før jeg fylte 21 og skiftet adresse da. Et par år etterpå flyttet vi inn i huset vi bor i og kjøpte det et par år etter det igjen.


#48

Toffskij sa for siden:

Jeg tror det var da jeg kjøpte leilighet sammen med kjæresten (han jeg er gift med nå) da jeg var 21, men helt sikker er jeg ikke. Jeg var student i årevis etter det, og fikk helt klart borteboerstipend, men husker ikke noen adressetriks i den forbindelse.


#49

Isolde sa for siden:

Borteboerstipend får man som høyskole/universitet student uansett. Jeg studerte i hjembyen så reisestipend var ikke et tema. Jeg hadde fult stipend og lån hele veien. Må enda jeg opp med å kjøpe hus, få barn og gifte meg i løpet av studiene også, men flyttet adresse før det.


#50

Myria sa for siden:

Det var da jeg var ferdig med studiene i England og flyttet sammen med han som nå er mannen min. Da var jeg 22.


#51

Tallulah sa for siden:

Da jeg flyttet hjemmefra som 19-åring og hver gang jeg har flyttet etter det.


#52

nolo sa for siden:

Jeg meldte flytting fra foreldreheimen da jeg flyttet tilbake til hjembyen etter studier utenbys og utenlands.


#53

Floksa sa for siden:

Da jeg begynte i min første faste jobb og flyttet 32 mil hjemmeifra. Var vel nesten 20 år.


#54

maggypop sa for siden:

Jeg jobbet nordpå som lærer rett etter videregående og meldte flytting da. Da jeg begynte å studere var det slik at man ikke skulle melde flytting til studiested, så jeg lot være. Fikk et par år med gode reisestipend på det. Men etter 2 år fikk jeg beskjed om at jeg ikke kunne stå folkeregistrert et sted jeg ikke (lenger) hadde noen forbindelser, og måtte melde flytting til mamma og pappa. De hadde da flyttet til et sted jeg aldri hadde bodd, så da så...


#55

Stompa sa for siden:

Jeg er nok en del år eldre enn deg, og beskjeden vi fikk fra Lånekassa da jeg begynte å studere (1991) var at vi ikke kunne bo på den folkeregistrerte adressen i studieåret for å få borteboerstipend. Det kan godt hende det er endra, men for meg var det dette som var opplest og vedtatt. Hvis det er feil (jfr. et innlegg lenger opp), var det ingen i min krets som visste det, og det var heller ikke det Lånekassa formidlet.


#56

veobra sa for siden:

Det var en gang etter studiene. Det var vanlig å ikke melde flytting som student i alle fall.


#57

polarjenta sa for siden:

i 1992, da var jeg ferdig å studere.


#58

Malama sa for siden:

Når vi var ferdige å studere.

Som student var retningslinjen at vi skulle være reg hjemme. Når vi var ferdige registrerte vi flytting, men det var ikke lett, måtte ha med kopi av leiekontrakt og bekreftelse på at vi hadde bet husleie eller noe sånn, for vi hadde ikke jobb enda. Og ikke snakk om at Bergen tok mot oss helt uten videre da, nei ;)


#59

trøtt sa for siden:

Usikker på om det var da jeg var 17 eller 19. Jeg gikk på vgs.


#60

Linella sa for siden:

Mener det var da jeg var ferdig utdannet og begynte i jobb.


#61

Pamina sa for siden:

Da jeg var 21 og kjøpte mitt første krypinn. Var fortsatt student, men foreldre bodde i samme by jeg studerte i.


#62

Strå sa for siden:

Jeg flytta sammen med Helten lillejulaften i 1985. Første uka i januar i 1986 meldte jeg flytting. Jeg var da deltidsjobbende student og bodde ca 2-3 mil fra studiestedet. (Gjelder for både foreldreheimen og for samboerleiligheten.)


#63

Synnemor sa for siden:

Jeg husker ikke, men det var sikkert da jeg gifta meg og var ferdig med studiene. Det skjedde samme måneden og jeg var da nylig fylt 24 år.
Jeg var folkeregistrert hjemme hos foreldrene mine mens jeg var student i alle fall, mener det hadde noe med Lånekassen å gjøre.


#64

Señora sa for siden:

Da jeg var ferdig studert og flyttet sammen med kjæresten min i hjembyen min.


#65

Kirsebær sa for siden:

Jeg husker ikkenår jeg meldte flytting første gang. :gruble:
Men jeg ble så nysgjerrig på hvor mange folkeregistrerte adresser jeg har hatt at jeg har bestilt en attest fra folkeregisteret. :knegg:
Jeg tipper jeg meldte flytting første gang i 1998, da var jeg 20år.


#66

Isolde sa for siden:

Det var nok helt andre regler når jeg studerte (russ i 2005, så rett i studier). Men var veldig mange som fortsatt gjorde det når jeg studerte også. Men det var helt unaturlig for meg å bo hjemme fortsatt.


#67

Galathea sa for siden:

Det må ha vært en gang mellom jeg var ferdig å studere (25 år) og kjøpte egen leilighet (30 år). Bodde i kollektiv de første par årene etter jeg sluttet å studere, tror jeg var folkeregistrert i barndomshjemmet da.


#68

IzziCreo sa for siden:

Dette. Jeg begynte studiene i -94.

Jeg meldte endring da jeg startet å jobbe etter studiene.


#69

Stompa sa for siden:

Jeg bodde jo ikke hjemme - var bare hjemme i feriene.


#70

Niobe sa for siden:

Det året jeg fylte 19.


#71

apan sa for siden:

Dette ja. Jeg begynte å studere i 1994. Meldte flytting ut hjemmefra tidlig i 2000, da jeg fikk min første jobb.


#72

Pasta sa for siden:

Jeg flyttet hjemmefra da jeg var 16 år, men endret adresse da jeg kjøpte min første leilighet. Da var jeg rundt 20 år.


#73

C3PO sa for siden:

Jeg tror jeg meldte flytting da jeg dro til England i 1992 for å studere. Jeg bodde hos foreldrene mine før dette. Så meldte jeg flytting til leilighet i Oslo da jeg kom hjem igjen året etter. Takket det første, ble det visstnok sendt noen skattekrav til England som aldri kom frem, og jeg endte opp med utleggstrekk fra lønna senere. Jeg ble ikke møtt med forståelse for at det ikke var min feil at jeg aldri hadde fått korrespondansen.


#74

venla sa for siden:

Når jeg var 21 og flyttet i leilighet med samboeren. Husker ikke helt hvordan reglene var da, men jeg mottok noe stipend fra Lånekassen mens jeg studerte. Var ferdig med studiene da jeg var 24.


#75

Karamell sa for siden:

Etter studiene, vil jeg tror, og begynte å jobbe.


#76

Divine sa for siden:

En eller annen gang tidlig i studietiden. Trooooor det var i forbindelse med et lokalvalg. Jeg hadde nemlig null interesse av å stemme i min tidligere hjemkommune.


#77

Nenne sa for siden:

Jepp! Da jeg var ferdig med studier og fikk min første jobb. Da flyttet jeg ut med alt mitt og da byttet jeg adresse. Under studiene gjorde jeg det ikke, det hadde med borteboerstipend å gjøre, dessuten ville ikke Folkeregisteret at man skiftet adresse visstnok. Det var jo mye flytting i studietida, så jeg skjønner det litt.


#78

him sa for siden:

Meldt flytting da jeg var ferdig å studere

Det er vel hovedregelen enda? Dette er jo fra studentene sin side (borteboerstipend), men hovedårsaken til at man ikke ønsker at studenter melder flytting er for at de belaster kommunen de flytter til. For eksempel nå med tanke på vaksiner har kommunen og Universitetet samarbeidet masse for at studentene skal få vaksine.

#79

Gaia sa for siden:

Jeg syns det er en litt pussig tankegang at studenter belaster kommunen de bor i ved å være registrert der. Det er jo tilstedeværelsen som innebærer belastningen. Er de folkeregistrert i kommunen de faktisk bor i kan jo kommunen få inn det de eventuelt genererer av skattepenger fra deltidsstilling. Hvis man tenker at man drar hjem, når man drar til foreldrene sine, så er det greit nok. Men foreldrene mines hjem har ikke vært "hjem" for meg siden jeg flyttet hjemmefra. :knegg:


#80

Fløyel sa for siden:

Jeg bodde litt her og der i studietiden, litt hos mamma, litt i partykollektiv og litt hos kjæresten, men basen var hjemme. Så når jeg var ferdig med studier og vi kjøpte sammen meldte jeg flytting, ca 24 år ish tror jeg.

Jeg bodde i Oslo og studerte i Oslo, så det var ikke akkurat noen kvantesprang på bostedsadresse.


#81

frukt sa for siden:

Da jeg flyttet hjemmefra. Gikk fortsatt på vgs.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.