Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunday Sweater mohair - garntype?

#1

Anda sa for siden:

Er det noen som har strikket den med (Dale) Kidsilk Erle i stedet for Tynnsilk Mohair?

Hvis ja og OK - dobbel eller enkel tråd og mendge? (Ser at lengden på nøstene ikke er proporsjonal med vekt).

Takk for innspill før jeg evt bestiller (desperat dame i selvpålagt koronakarantene :knegg:)


#2

Miromurr sa for siden:

Jeg har ikke strikket den, men har strikket novice sweater mohair edition i flere ulike garntyper, både dobbel tråd silk mohair og enkel tråd kidsilk Erle. Begge deler fungerer størrelsesmessig på den modellen ihvertfall, men den i kidsilk Erle er betydelig mer luftig i maskebildet.


#3

Anda sa for siden:

Takk, Miromurr, det var akkurat et sånt svar jeg trengte. Da tror jeg det blir tynnsilk (må bare skrape litt på sparekontoen først, det garnet er dyrt.


#4

Selma sa for siden:

Tynn silk mohair fra Sandnes er temmelig dyrt ja, så hvis du ønsker en litt billigere versjon så kan Drops Kid Silk være et godt alternativ. To tråder av det stemmer godt med to tråder Tynn silk mohair fra Sandnes. Garnet fra Drops er ofte på tilbud


#5

Anda sa for siden:

Takk! Har du noen erfaring med Tynnsilk Erle til sammenligning?


#6

Selma sa for siden:

Nei, jeg har aldri testet det


#7

Geitrams sa for siden:

Tynn kidsilk Erle er noe tynnere enn vanlig silk mohair. Støtter forslaget om Drops kid silk, jeg bruker alltid det, unntatt når jeg må ha en spesifikk farge som Drops ikke har. Ofte på tilbud på f.eks Garnius eller Ulleliten. Jeg kjøpte nylig til 35 kr per nøste.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.