Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen skikkelig flotte turopplevelser i høstferien?

#1

Tallulah sa for siden:

Vi skal ta oss fri i høstferien, og har lyst til å gå noen fine turer. Vi liker at det er noe litt spesielt, f.eks var Preikestolen i sommer en favoritt, og det samme var turen til Rønstadhelleren på Lepsøya i fjor sommer.

Vet du om en kul tur på Østlandet? Vi har nok en radius på 4 timer fra Oslo. Gaustatoppen står på mulig-lista (andre fine turer i nærheten?), det samme sherpastien langs Bunnefjorden.


#2

Maverick sa for siden:

Tre timer og tre kvarter til Besseggen! Den er fin. Kan gås langs vannet også om man ikke vil oppå eggen. Knutshø er nabofjellet på andre siden av Gjende, mye kulere og litt luftigere og ikke så langt.

Jotunheimen baby!


#3

Tallulah sa for siden:

Fikser jeg Besseggen om jeg syns de siste 250 meterne til Preikestolen var litt ubehagelige? Og er det fare for snø i høstferien?

Det kan være mindre turer også altså.


#4

Maverick sa for siden:

Prekestolen er jo pr def ubehagelig. Besseggen er et ordentlig fjell, Prekestolen er en stein som holder på å rase laaaaangt ned i sjøen. Skummelt opplegg. :skeptisk:

Å gå langs vannet er en utmerket opsjon, det er en ordentlig tur, ikke bare tusling liksom. Gaustatoppen var jeg på i sommer og den er fin den, men Jotunheimen er en helt annen naturopplevelse. (Rjukan slår Beitostølen ned i støvlene, da.)



#6

C3PO sa for siden:

Gaustablikk og Gaustatoppen er genial i høstferien om været er med deg. Da jeg var der ifjor, hadde det snødd dagen før, og de påfølgende dagene var rimelig tåkete og våte. Vi fikk én dag med fint vært, og det var vakkert.


#7

Tallulah sa for siden:

Ja, alt er med værforbehold. Gaustatoppen kan vi ta som dagstur, uten overnatting om alt er fullt.

Men jeg vil gjerne være litt på Rjukan, jeg syns det var er virkelig nydelig sted.


#8

Zulu sa for siden:

Støtter Maverick på Knutshøe, altså. En veldig kul tur! Mye kulere enn Besseggen. :nemlig:


#9

Tallulah sa for siden:

Den er kortere, men litt vanskeligere? Er det andre folk som pleier å gå der også? I motsetning til andre vil jeg helst ikke gå helt alene i fjellet. :knegg:



#11

Maverick sa for siden:

Litt mer følelse av å måtte klyve oppover i noen korte partier, og litt luftigere. Jeg gikk den da jeg var 11 og det var ukomplisert, men unger er jo gjerne litt gærnere. Absolutt overkommerlig for de fleste tror jeg, men ikke like motorvei som Gaustatoppen som er fullstendig ukomplisert.

Bitihorn er søt og fin! Og Rundemellen, min barndoms yndlingstur. :hjerter:

Man går ikke en meter alene på disse kjente stedene på noe som helst tidspunkt i høstferien.


#12

Tallulah sa for siden:

Tror kanskje den høen blir litt for luftig for meg. Jeg så noen bilder. :skremt:

«Flott turopplevelser» er ikke synonymt med stup for min del altså. Jeg syns egentlig det beste med Preikestolen var alt før de siste 250 meterne. Nydelig, variert landskap. Men syns selvsagt det er stas med topper og utsikt også. :nikker:


#13

Musemus sa for siden:

Tror absolutt det er fare for snø i høstferien, ja.
På Gålå, som er 930 moh., er det snø i uke 40. Besseggen ligger på fra 1400 moh., så snø er det nok der.


#14

007 sa for siden:

Ja! :hjerter:

Og helt fantastisk.


#15

Maverick sa for siden:

Jeg gikk Besseggen langs vannet et godt stykke ut i november og det var ikke noe snø utenom ved Gjendesheim. (Veldig mye is da, så det var egentlig ikke en anbefaling.)

Det er mest sannsynlig ikke snø i lengst sør i Jotunheimen utenom på toppene i høstferien. Men det er muligens noe sent for de mest glorete høstfargene helt oppå fjellet.


#16

Tallulah sa for siden:

Husker den turen din, Mave. Jeg tror nok vi må ta det hele på sparket, og se an været. Men skal sjekke ut Jotunheimen litt mer.

Tar gjerne i mot flere tips lenger sør også. :vilha:



#18

Tallulah sa for siden:

Klynk, har ikke de flyttet om høsten?


#19

Maverick sa for siden:

Jo, bare de ville som har rømt for et liv i frihet og råskap igjen!


#20

Tallulah sa for siden:

:hylgrine: renegade-kuer!

Er Jøtulhugget stas?


#21

Maverick sa for siden:

I Alvdal? Aner ikke, aldri giddet å kjøre innom.


#22

Neket sa for siden:

Tempelseter til høgevarde kanskje?

Vil også tipse om turvenninner på Insta, masse fine turtips - mest i nærheten av Oslo, men de har lagt ut masse tips fra andre steder i sommer. Fine beskrivelser, kart og bilder. :jupp:


#23

Tallulah sa for siden:

Takk for tips, neket! Mange fine småturer her. Vi går jo mest tur i Oslo så fint å bli inspirert til nye turer.


#24

Zulu sa for siden:

Hva med Langsua, med utgangspunkt i Liomseter?



#26

Marla Singer sa for siden:

Jeg vil anbefale å gå "baksiden" opp til Gaustatoppen, fra Selstali seter. En mye finere tur, superfin på høsten, men en god del lenger å gå også. Jeg husker dessverre ikke helt hvor lang tid vi brukte, begynner å bli noen år siden, men jeg kan sjekke hva som er vanlig hvis du er interessert.



#28

Tallulah sa for siden:

Så mange gode tips! :elsker: Har noen vært i jettegrytene i Helvete, forresten?



#30

Tallulah sa for siden:

Jeg er helt for tips de mindre turene også! Vi vil jo ikke få tid til mer en én av de "store" turene vi må reise til, men kan gjøre mye i typ Akershus, Østfold og de nærmeste delene av Buskerud.

Vurderer Kjøsterudjuvet i Drammen om det er en tørr høst.


#31

My sa for siden:

Jeg har vært der. Det er ingen fjelltur, det er mer som en liten sightseeingrunde på en halvtimes tid, men stilig og fasinerende, og fin stopp på veien til en fjelltur.


#32

Blå sa for siden:

Jettegrytene i Helvete er veldig fascinerende. Vi gikk dem i sommer med mine svigerforeldre, og jeg skal innrømme at de var mer krevende enn jeg husket. Så ikke ta med overvektige personer i slutten av 70 årene. De kom seg gjennom, men det var mer på viljen.


#33

Tallulah sa for siden:

Jeg spør bare etter turopplevelser, må på ingen måte være fjelltur! F.eks. så er sherpastien langs Bunnefjorden som er en av turene vi tenker å gå en helt vanlig tursti langs Oslofjorden.

"Stilig og fascinerende" er helt innafor hva vi er ute etter. :nemlig:


#34

My sa for siden:

Ja, det jeg mente med at det ikke var "en fjelltur" er at du går ut fra et besøkssenter ved veien, hvor du parkerer og betaler billett, ikke at du går et stykke i naturen for å komme til et spennende sted, hvis du skjønner. Men når du er der så går du langs en sti som stedvis er svært bratt, og med trapper og rekkverk innimellom, til du kommer ned i selve grytene. Så går du et lite stykke gjennom juvet og grytene, og opp igjen en annen sti (det som er litt ekstra kult her er at diverse prosesser på slutten av siste istid, som du kan lese om på infotavler når du er der, førte til at elva som lagde grytene tok en annen vei, derfor er juvet nå tørrlagt slik at det er mulig å gå nedi der). Så Så absolutt verdt et besøk. :jupp:

Vi overnattet i et tårn i nærheten, det var også skikkelig stilig, og noe av det ungene trekker fram som ett av høydepunktene på ferien i fjor. Det leies ut av Ruten Fjellstue og/eller Dalseter høyfjellshotell, som ligger litt lenger oppi Espedalen. www.elgtarn.no/ Og det er mange flotte fjellturer man kan gå i området, i Gaustal Vestfjell/Langsua nasjonalpark, med flere selvbetjente og ubetjente turisthytter. Så det er et supert område som jeg helt klart vil anbefale for en høstferie ja.



#36

Mex sa for siden:

Jeg liker jettegrytene godt. Stilig og fascinerende ja.
Espedalen, område rundt er også nydelig. Vi har flere turer hvor vi har dratt opp til Espedalsvannet for å SUPe. Har ikke gått så mange turer i området der, men det er flott. Og så kan man evt overnatte i en dome, rett ved vannet om man har lyst å prøve seg på glamping;
www.lillehammer.com/overnatting/visit-dome-strand-fjellstue-p5465393


#37

løve70 sa for siden:

Besseggen var mye verre enn Preikestolen. Kan ikke sammenlignes synes jeg.



#39

Tallulah sa for siden:

ooh, det så kult ut.


#40

Tallulah sa for siden:

Tusen takk for utrolig mange gode tips! Kommer til å benytte meg av flere av dem, både i høstferien og senere.

Vi ble gira på elgtårnet My nevnte, så nå har vi booket oss inn der. Er været bra blir det tur til jettegrytene i Helvete, og muligens opp på Ruten. Er været kjipt, sitter vi i elgtårnet, fyrer i ovnen, drikker kakao og speider etter elg.

Fikk veldig lyst til å gå til Mørkonga og Asdøljuvet også, ser ut som flott landskap.

Tar også gjerne i mot flere tips til veien opp til Espedalen og området rundt. :jupp:


#41

Polyanna sa for siden:

Har dere andre fine tips i Geilo-traktene? Og hvordan er disse turene mot slutten av neste uke, tenker dere?


#42

C3PO sa for siden:

Polyanna: Hvis været er OK, er det fint med en tur opp sherpatrappa til Prestholtskaret på Hallingskarvet. Pass på å kjøpe litt ost på butikkutsalget. Vi fulgte Prestholtstien videre, ,og det var en lang tur, nesten litt for spennende på et smalt parti tett inntil fjellveggen. Mannen syntes det var ingen sak.

En annen fin tur er Pilturen opp på Geilohovda over sentrum. Derfra er det mange fine muligheter om du vil hoppe av Pilturen. Pass på å gå opp fra østsiden av byen for en greiere tur. På vestsiden får man en rimelig bratt sti opp, så jeg var glad for at jeg gikk ned den veien.

Ellers kan man kjøre til Ustaoset og dra opp til Ustetind.

Av disse turene, er det nok Prestholt som er mest spennende værmessig. Sjekk Prestholtseter på FB.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.