Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å velge parkett, pris og kvalitet

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg skal bytte parkett i alle tre etasjer, som koster en liten formue. Hvilken parkett jeg velger har naturligvis stor betydning for hvor dyrt det hele blir. Men det må jo bli en avveining her, for når jeg nå først gjør en så dyr oppgradering hjemme så må det jo også være noe som vil vare lenge. Det er håndverkere som gjør jobben, som jeg synes er veldig dyrt, så dette bør vare i 20 år.

Hva har dere lagt dere på, når dere har byttet gulv? Har dere gått for det beste og dyreste, og tenkt at det nok lønner seg på sikt? Tatt det billigste og tenkt at det uansett er godt nok? Et sted midt i mellom?

Jeg finner priser fra ca 500 per kvm til 1900 per kvm, som er enstavs parkett i eik. Så stoooor forskjell.

:help:

(Dette er det verste med å være den eneste voksne i husstanden, å ta slike beslutninger alene. :rolleyes: )


#2

Neket sa for siden:

Jeg valgte billig, og er veldig fornøyd fortsatt, men jeg bytta gulv for to år siden - det kan jo hende jeg mener noe annet om 15 år. :knegg: Foreløpig er den pen hvertfall. Vår er 13 mm tykk, så den kan slipes et par tre ganger. Tykkere sliteskjikt = Kan slipes flere ganger = varer lenger? Men jeg er ikke typen som gidder. :knegg:

Vi har denne tror jeg:

www.pergo.no/nb-no/tre/lofoten/w1216-03202-c_moderne-eik-planke


#3

celebelen sa for siden:

Skal du ha samme gulv i hele huset? Eller rettere sagt - skal du skifte i alle ulike rom? De dyreste variantene kan antakelig slipes, det kan være en fordel i rom der gulvet synes godt og brukes mye. På soverom er det kanskje ikke så nøye.

Vi kjøpte parkett på Obs da vi byttet, der hender det også at de har kampanjer på enkelte typer. Også gjør det ikke noe å få kjøpeutbytte på det, når man først bruker en del penger.


#4

celebelen sa for siden:

Den Neket lenker til, tror jeg faktisk er den samme som vi har på soverommene og i gangen utenfor dem. Der har vi varme under, det er det vel ikke alle parkettyper som kan ha.


#5

Nenne sa for siden:

Snakk med snekkeren og be dem rådgi deg, både på det med varmekabler under og sliping og alt med seg. :nemlig: Jeg er helt enig med celebelen i at det sikkert kan legges en mindre hardfør parkett i soverom enn i stue og andre arealer med mye trafikk.


#6

Nenne sa for siden:

For øvrig så har vi en parkett i stua som er fra 1990 og den ble slipt i 2000 og igjen i 2020 og er fortsatt veldig fin. Det ble ikke nevnt noe om at den ikke kan ligge lenge enda. Så hvis det er skikkelig parkett er det ikke en investering du behøver å gjøre flere ganger i ditt liv. :)

Den parketten fulgte huset, så jeg vet ikke hva slags merke det kan ha vært.


#7

Pepper Lemon sa for siden:

Takk for gode svar! Jeg tenkte å ha samme parkett i hele huset, jeg antar det går mindre til svinn også da? Dette med tykkelsen er jo tydeligvis vesentlig. Den billigste jeg har funnet som jeg har likt er 13 mm. Jeg lurer jo litt på hvor mye den ene millimeteren mindre betyr.


#8

Gaia sa for siden:

I følge snekkeren vi brukte da vi pusset opp må du både se på hvor lett parketten er å legge og hvor mye kapp du må regne med. Dyrere parketter er oftere lettere å legge (dvs. at det går mye raskere å legge dem, og det blir billigere hvis du betaler timespris) og har mindre kapp enn de som er rimeligere. Vi valgte enstavs fra Kährs etter anbefaling fra snekkeren. (Det var vi som kjøpte, så han hadde ikke egeninteresse av hvilken vi parkett vi valgte.)


#9

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har fastpris, så den er grei. Men det med kapp er jo vesentlig da. :gruble:


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg følger med her, for vi er i samme prosess. Parketten på stua har hull (!) fordi den er dårlig lagt, og det er intet mindre enn tre eller fire ulike parketter i leiligheten. :himle: Vanlig trestavs eik på stua, bjørk på ene soverommet, muligens det samme på det andre og en gyselig rustikk enstavs eik på kjøkkenet som jeg tror er dritdyr, men helt ubrukelig på et kjøkken i og med at den har dype «furer» samt nedsenkninger mellom hver planke. Hallo støv-og skittoppsamler.


#11

Pepper Lemon sa for siden:

Tallulah, det er jo slike nedsenkninger på enstavs. Det har jeg ikke tenkt på, at det blir skittoppsamler. :skremt:


#12

Charlie sa for siden:

Fikk gode råd av min byggmester, som ga klar beskjed om hva det ikke var noen vits i å betale dem for å legge (hva han mente var for dårlig kvalitet til å spandere byggmester).

Er det fastpris, likevel en obs! for hva de tjener på. F.eks. ville en håndverker i en forsikringssak mye heller sette opp fibertapet framfor den vanlige tapeten som hang der fra før, for da kunne han bare klaske den oppå, og de måtte krangle seg til mosaikkflisene de hadde hatt, for håndverker ville heller bare legge på store fliser som var fort gjort.


#13

Tallulah sa for siden:

Ja! Og på et kjøkken hvor man gjerne søler litt er det skikkelig dust. Jeg håndvasker kjøkkengulvet innimellom for å få vasket ut av nedsekningene. Strukturen i de rustikke plankene har jeg gitt opp helt. Så heia flatt og glatt gulv. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.